Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Pomsta bude má...


ikona
imf
james wankevin bacon
 

Teda jejich. Filmových hrdinů. Už od počátku věků je pomsta či vendeta základním kamenem hollywoodských zápletek a s akčními filmy a thrillery tohoto typu by se dala vydláždit Velká čínská zeď. Teď nastoupí na cestu pomsty Kevin Bacon, v novém snímku Jamese Wana (Saw), o kterém jsme psali nedávno. V Death Sentence Kevin vymyslí na každého ze zločinců, kteří mu odpravili rodinu, výjimečnou a individální smrt. Bude to bolet, budete při tom zavírat oči a necháte v kinech spousty peněz. Takový je plán. Kdo se mstil poslední dobou? Hugo Weaving, Uma Thurman nebo Denzel Washington, ale abych si napravil reputaci ohledně vyhořelých akčních uhlíků, pojďte se se mnou ohlédnout po nejlepších pomstách 80. let. Ti kluci tenkrát věděli, jak někomu znepříjemnit život.

Charles Bronson - Přání smrti (1974-1994)

Zřejmě nejnaštvanější filmový důchodce všech dob. Přání smrti je v mnohém podobné Death Sentence (podle knihy od stejného autora) a Bronson hraje newyorského architekta, kterému po smrti ženy rupne v bedně a vezme zákon do svých rukou. Během dvaceti let to stihnul celkem dvacetkrát, než mu konečně někdo sebral klíče od studia. :)

Chuck Norris - Osamělý vlk McQuade (1983)

Jeden z nejnadupanějších hrdinů Chucka Norrise, ranger McQuade žije v lese, žere vlky a usměrňuje svojí sexy dceru. A pak přijde David Carradine a je se vším konec. Drogy, automatické zbraně z černého trhu a parta mexických pobudů. Ani tak by ho nenaštvalo, že ho pohřbili zaživa, ale unášet dceru mu teda rozhodně nebudou. Absolutní klasika s pivním berserkem a dalšími "mazlivostmi".

Arnold Schwarzenegger - Komando (1985)

Táta všech mstících filmů. Unesli jste mi dcerku, tak tady máte přes držku! Arnie se s ničím nepáře a hlášky v Komandu padají skoro stejně často jako kulky, kotouče cirkulárek a rozličné končetiny. Klidně si nadávejte, klidně se smějte, ale stejně nejlíp víte, jak MOC vám tenhle film dal. Nákupní scénu s bagrem, dvojníka Freddieho Mercuryho, digitální hodinky s odpočítáváním nebo Alyssu Milano. Je vám to snad málo?

Steven Seagal - Těžko ho zabít (1990)

Těsně, ale přeci jenom to do osmdesátých let stihnul. Stevenovi zastřelí manželku a jemu pár olověných talismanů též pocuchá fyzičku. Po pár letech v limbu ho přestane bavit očumování ze strany sestřiček, probudí se, zatrénuje a začne zase lámat kosti jako za starých dobrých časů. Zápletka už byste zřejmě účelněji osekat nedokázali, ale dokud Mistr posílal záporáky na JIPku, nikomu to nevadilo.

Jean-Claude Van Damme - Kickboxer (1989)

Van Damme se mstí v každém druhém filmu, ale Kickboxer je asi nejvýraznější ukázkou. Když se thajský boxer Tong Po rozhodne jeho bratrovi přerazit páteř, nepřímo si koleduje o pořádnou držkovou. A taky ji na konci filmu dostane. Mezitím Van Damme podstoupí kultovní rozštěpový trénink, zamiluje se a stihne se dokonce i opít. A samozřejmě nesmí chybět černošský sidekick. Tenhle film měl zkrátka všechno.

Dolph Lundgren - Čas pomsty (1993)

Trochu jsme vyskočili z předem daných mantinelů, ale vzhledem k názvu filmu nám to snad prominete. I Dolph Lundgren se umí ohánět, zvlášť když mu zabijí kamaráda a hodí na něj vraždu policisty. Během převozu do vězení se mu podaří uprchnout a pak už je to jen o honičkách, přestřelkách a bitkách s místní policejní enklávou. Všechno je na palec nahoru - Lundgren má brokovnici, svaly a Ferrari, což zajišťuje maximální známky od všech rozhodčích.

Sylvester Stallone - Kriminál (1989)

A tady trochu obráceně. Stallone je obyčejnej mukl (v rámci mezí), na kterého si přijede posvítit správce věznice Donald Sutherland, aby mu udělal z pobytu za mřížemi peklo. Ti dva mají pár nevyřízených účtů, ale znáte to, pokud platí, že "nobody fucks with Jesus", tak na Slye jste v 80. letech tohle pravidlo mohli použít tuplem. Donald Sutherland si nedal bacha a jak skončil? No špatně, milé děti. :)

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace