Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zombie a Halloween?


ikona
imf
halloweenrob zombie
 

A proč vlastně ne? Vždyť Michael Myers je ve své podstatě zombík. Chodí pomalu, moc mu to nemyslí a pořád se vrací. Jen o ty mozky nějak nemá zájem, stačí mu zakvrdlat chladnou čepelí v těle oběti a podívat se jí přitom do očí. Hmm... tomu se nic nevyrovná.

Ale konec laciných vtipů, Zombie v nadpisu má být s velkým "Z", protože jde o Roba Zombieho - hudebníka, potetovance, poděsa a v poslední době též režiséra. Rob Zombie má horory rád, ostatně jeho příjmení je jasným důkazem. V roce 2002 měl konečně v prasátku dost peněz na to, aby si mohl natočit vlastní horor a tak vznikl mírně neotesaný, ale rozhodně působivý debut House of 1,000 Corpses. Finální desetiminutovku dodnes považuju za skvěle zvládnutou bizarní záležitost, v ostatních částech filmu už to trochu skřípalo. Zombie se naštěstí nevzdal a natočil pokračování nazvané Devil's Rejects, v němž se poučil ze spousty začátečnických chyb a dočkal se i uznání kritiky. Pro hororového fanouška docela příjemná cesta na výsluní, kterou možná Zombie prodlouží až k jedné z největších klasik. Pozornější z vás si určitě všimli, že i ten Halloween v názvu má na začátku velké písmeno.

O možném pokračování nebo remaku Halloweenu jsme mluvili, když se Weinsteini zpakovali a odnesli si práva na tuhle sérii od Disneyho. Už tehdy bylo jasné, že se bratrská dvojice pokusí tuhle licenci nějak zpeněžit a Robovi jde poslední dobou všechno hezky od ruky a navíc je to fanda, který po podobném špeku určitě rád skočí. A stalo se. Zombie má původní verzi hodně rád a proto hned prohlásil, že nehodlá točit přímo remake, ale spíš reimaginaci, něco ve stylu Burtonovy Planety opic. Možná. Zkrátka Michael bude trochu jiný Michael a původní Halloween nebude vykraden, znásilněn a okopán. Možná. :)

Je minimálně zajímavé, že stejně jako tehdy Carpenter, i Zombie složí k filmu vlastní hudbu (jsem zvědav, zda přežije klasický základní motiv). Přesto bude muset bojovat s nedůvěřivými fanoušky, protože jak se říká: Na některé klasiky sáhnout nesmíš, ani kdybys byl bůh.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace