Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

NEJ roku 2016: Výsledky hlasování čtenářů


ikona
Mr. Hlad
2015nejnejlepší filmy
Nejlepší loňské filmy a trailery podle eMZácké komunity. 

Co jsme slíbili, to jsme dodrželi. Po loňském faux pas s vyhlašováním výsledků ankety o nejlepší filmy a upoutávky roku, které jsme vyhlásili v dubnu to letos zvládáme o měsíc dřív. Loňský rok byl slušně nabitý, vy jste do kina chodili evidentně poctivě, tak se jdeme podívat na to, co se vám líbilo nejvíc. A ještě před tím se můžete podívat, koho jsme v redakčním hlasování vybrali za vítěze my. 

1. Příchozí
2. Osm hrozných
3. REVENANT Zmrtvýchvstání
4. Spotlight
5. Deadpool
6. Správní chlapi
7. Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti
8.-12. Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny
8.-12. Warcraft: První střet
8.-12. Sázka na nejistotu
8.-12. Rogue One: Star Wars Story

Stejně jako v redakčním hlasování vyhrálo i u vás sci-fi Příchozí. Denis Villeneuve ovládl hlasování naprosto s přehledem a nakonec urval víc než dvojnásobek bodů než film, který se umístil na druhém místě. Tam nakonec skončil drsný western Quentina Tarantina Osm hrozných, ale náskok před konkurencí už měl o dost menší. Vlastně úplně nejtěsnější. Třetí Revenant a čtvrtý Spotlight totiž získali o pouhý jeden bod méně. Na trojce se však nakonec umístil plazící se Leonardo DiCaprio, protože urval víc prvních míst. Z pátého místa pak všechno jistí comicsový megahit Deadpool, jenž dokazuje, že na naše čtenáře pořád platí kombinace laciného násilí a dětinských vtipů. Je dobře, že ty důležité věci se v životě nemění. A co tam máme dál? Jsou tu Správní chlapi Shanea Blacka, těsně se do TOPky dostaly i Hvězdné války a na body to u vás vyhrál Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti před třetím Captainem Americou.

Sebevražedný oddíl
Den nezávislosti: Nový útok

Bohužel ani vloni jsme se nevyhnuli filmovému odpadu, což mě vede k zamyšlení, proč na filmy, o kterých se předem ví, že nebudou stát za nic, vlastně chodíte. My musíme, je to naše práce a navíc máme Rimsyho, takže většinu těch megasrágor zvládneme pokrýt bez toho, aby to na nás zanechalo nějaké trvalé následky, proč ovšem někdo dobrovolně vyrazí na Decibely lásky nebo Lídu Baarovou, to asi nikdy nepochopíme. Počítám, že část čtenářů chodí na tyhle zvrácenosti do kina proto, aby pak ocenila kvalitu. Jako když člověk ocení bolest, díky níž ví, že pořád žije. Ale rýt do toho moc nechci. I letos se do žebříčku toho nejhoršího dostaly filmy, které vás spíš zklamaly, protože považovat Fantastická zvířata a kde je najít za nejhorší film roku je asi fakt omyl. Nejvíc bodů u vás získal nový Den nezávislosti a Sebevražedný oddíl, něco však urvala i zmíněná Lída Baarová, vizuálně vyšperkovaná nuda Neon Demon, dvojka Zoolandera nebo nová verze Krotitelů duchů. Proti tomu se nedá říct ani popel.

1. Sebevražedný oddíl – trailer
2. Logan – teaser
3. Rogue One: A Star Wars Story – trailer 2
4. Válka o planetu opic – trailer
5. Kong: Ostrov lebek – Comic-con trailer
6. John Wick 2 – trailer
7. La La Land – trailer
8.-10. Captain America: Občanská válka – trailer 2
8.-10. Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti – Comic-con trailer
8.-10. Fences – trailer

A jdeme na upoutávky, tady to ovládly comicsovky a až do posledního okamžiku nebylo jisté, jestli se bude radovat Sebevražedný oddíl s kulervoucím soundtrackem a sexy Harley Quinn lákající na nekompromisní akční jízdu (ehm), nebo pomalejší, atmosférický a westernový Logan. Nakonec to vyhrála týmovka od DC, i když dnes už víme, že nic lepšího než nadupanou kampaň tenhle film na skladě bohužel neměl. Ale ty upoutávky byly fakt super, ne že ne. Hvězdné války, které úplně neuspěly v hlasování o Nejlepší film, si tady napravily reputaci pěkným třetím místem a v první pětce jsou ještě dva opičáci, Caesar z nové Planety opic a obří Kong, jehož trailer z Comic-Conu je taky hodně vydařený. A co dál? Keanu Reeves ve vraždícím módu, roztančená pecka, která málem vyhrál Oscara za Nejlepší film, Cap vs. Batman vs. Superman a vyhrocení Denzel Washington s Violou Davis v dramatu Fences. Za nás určitě vydařený výběr. Sebevražedný oddíl i Logan však stejně vyhráli s naprosto zásadním náskokem.

Emoji ve filmu
Velká čínská zeď
Decibely lásky

A teď zpátky do reality, která, jak všichni víme, může být krutá, cynická, nelítostná a krvežíznivá. A jak to tak vypadá, vloni její nejhorší podobu reprezentoval mluvící exkrement. Animák Emoji ve filmu dorazí sice do našich kin až na začátku srpna, už teď ale vzbuzuje emoce a převážně záporné. Respektive já jsem nezahlédl ani jednu spokojenou reakci, ačkoliv se to vzhledem k látce, provedení a vlastně i kvůli tomu mluvícímu hovnu dá pochopit. Tenhle film může jen překvapit a svou trailerovou kampaň nezačal úplně šťastně, takže tohle vítězství úplně chápeme. Nelíbily se vám ani upoutávky na přeplácaný velkofilm s divným Mattem Damonem Velká čínská zeď a kdyby měl někdo náhodou pocit, že se v téhle kategorii zapomíná na zlaté české ručičky, tak se nebojte. Na Decibely lásky a filmový pomník Michalu Davidovi, tancujícím popelářům a osmdesátkové hudbě pro lidi bez vkusu jste si také vzpomněli. Dává smysl, že tuhle ďábelskou kombinaci může porazit fakt jen to mluvící hovno.

Tak a to je všechno. Ačkoliv se v posledních měsících ozývaly hlasy, že loňský rok patřil mezi ty slabší, při pohledu na TOP 10 filmů a trailerů to tak úplně nevypadá. Pár pecek jsme dostali, objevilo se i několik příjemných překvapení a rozhodně nebude problém vybrat si nějaké novinky do filmotéky. Teď už se ale věnujme roku 2017, který začal víc než zajímavě a už teď máme pár kandidátů do topky na příští rok. 

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (37)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace