Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #383 o Wickovi, Bourneovi a burgerech


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Je větší drsňák John Wick, nebo Jason Bourne? Jak se v Rogue One oživovali mrtví herci? A jak chutná tarantinovský burger?  

Zcela plnohodnotný Výplach

Film týdne
Pár Výplachů zpátky jsme vám naservírovali trailer na fanouškovský hraný film Futurama. Vypadalo to divně, ale to si fanouškovské filmy můžou dovolit. Teď je tu každopádně výsledek. Nečekejte celovečerák, osmnáct minut má blíž spíš k seriálové epizodě. A nečekejte ani extra kvalitu. Schopnosti a talent tu mnohdy nahrazuje nadšení a fanouškovský zápal. Ale podívejte se sami.

Postava týdne
U Rogue One se trikaři pořádně vyblbli a nejspíš víc než u klasického blockbusteru. Jasně, byly tu hromady mimozemšťanů, robotů a obří bitvy, ale díky tomu, že byl děj zasazený těsně před Novou naději, se museli vrátit i staří hrdinové. Někdo dostal hodně prostoru, někdo méně. A vzhledem k tomu, že část herců už dnes s námi na světě není, došlo na CGI. Nejpůsobivější to samozřejmě bylo u Moffa Tarkina, jehož si ve čtvrté epizodě zahrál Peter Cushing a tentokrát ho nahradil Guy Henry a spoooousta triků. A takhle to celé vznikalo. 

 

Recenze týdne
Kevin Smith v poslední době točí dost divné filmy. Takové, na které vlastně ani moc nekoukáme, ale jeho Clerks, Mallrats, Dogma nebo Jay a Tichej Bob vrací úder jsou klasiky, u kterých jsme vyrůstali a kdykoliv je můžeme vidět znovu. Smith byl jednu dobu miláčkem nezávislé scény, ale rozhodl se zkusit i velký Hollywood trošku tradičnějším romantickým dramatem s Benem Affleckem Táta na plný úvazek. Kritikům se tehdy film moc nelíbil a ani na něj nepřišlo moc lidí, ale teď už konečně víme to, co celý svět trápilo dlouhých čtrnáct let. Jak se Táta na plný úvazek líbilo Caseymu Affleckovi

 

Burger týdne
Filmy Quentina Tarantina jsou plné odkazů na neexistující produkty a firmy. Cigára Red Apple nebo Morley jsou asi tím nejslavnějším. Nebo možná tím druhým nejznámějším, osobně si myslím, že jedničkou je Big Kahuna burger. Tenhle fast food měl totiž stěžejní roli hned na začátku Pulp Fiction. A pokud byste si ho chtěli udělat doma, můžete. Bude sice vypadat jinak než ve filmu, ale autor receptu Andrew Rea si nejspíš řekl, že raději udělá pořádnou dobrotu, jakou si slavná neexistující značka zaslouží, než aby vyrukoval s druhořadě vypadajícím burgrem. Člověk si musí umět ujasnit priority

 

Titulky týdne
V Číně se s tím nemažou. Tahle země je tak obrovská, že si nikdo moc nedovolí potenciální miliardu návštěvníků kin naštvat, takže tu celkem v pohodě funguje pirátství a pořídit si nelegální kopie filmů je jednodušší než koupit si žvejkačky. Jen ta kvalita občas není úplně ideální. Vlastně dost často. O titulky se obvykle postará počítač a moc se s tím nemaže. A pokud si chcete udělat představu, tak mrkněte sem. Najdete tu pár videí, ve kterých jsou Hvězdné války obohaceny o tyhle originální překlady. A je to vcelku divočina. 

 

Souboj týdne
Jason Bourne se vrátil do kin před pár měsíci a bohužel v trošku horší formě, než jsme doufali. John Wick se na nás chystá už za pár týdnů a doufáme, že u něj zklamaní nebudeme. Jestli by v bitce dvou profíků vyhrál agent se ztrátou paměti nebo nejagresivnější pejskař na světě, se asi nikdy nedozvíme. Ale rozhodně by to mohla být zajímavá podívaná.

Soundtrack týdne
Nové Twin Peaks se pomalu blíží, a tak je čas začít malinko pracovat na propagaci. Ono to u podobného projektu půjde asi samo, fanoušci ale některé věci určitě ocení. Třeba to, že klasická hudba z Twin Peaks: Fire Walk with Me, za niž je zodpovědný Angelo Badalamenti, se teď objevuje v luxusní edici na vinylu

 

Inspirace týdne
Není nic smutnějšího, když sedí člověk doma, po pravé ruce má narvanou knihovnu, po levé hromadu bluček a DVD a při tom řve, že nemá na co koukat nebo co dělat. Občas je prostě potřeba trocha inspirace, podívat se na to, na co koukali kámoši nebo zajímaví lidé, s nimiž byste mohli mít společný vkus. Můžete si projet CSFD profily uživatelů, které sledujete, mrknout se na to, jaké byly nejlepší filmy nebo seriály loňského roku podle kritiků i fanoušků, nebo se nechat inspirovat tím, na co vloni koukal, co četl a co poslouchal režisér Dannyho parťáků a Traffic: Nadvláda gangů Steven Soderbergh

 

Ohňostroj týdne
A teď něco pěkného, ale nefilmového. Ohňostroje ke konci roku zkrátka patří, ať už si pejskaři bulí, jak chtějí. A v Londýně je umějí parádně. Vzhledem k tomu, že se tam na Silvestra asi moc čtenářů MovieZone nevydalo, můžete se kochat tady. A rozhlížet se dle libosti

 

Duel týdne
Minule jsme se ptali na chytrá sci-fi. Asi nemá smysl počítat, které získalo největší počet hlasů, spíš šlo o to, abyste objevili pár zapadlých klenotů, takže si klikněte do diskuse. Najdete tu Blade Runnera, Interstellar, Contact, Gattacu, druhého Terminátora, Sunshine, Barona Prášila i výživnou debatu o tom, proč je Interstellar podle některých srágora. 

 

Dnes se podíváme na chystané Marvelovky. Těšíte se víc na třetího Thora, druhé Strážce Galaxie, nebo nového Spider-Mana? Název filmu pište do předmětu a v textu se rozkecejte.

Za týden zdar

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (32)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace