Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #382 o Willisovi a Zaklínačovi


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Kdo chce zabít Bruce Willise? Kutí se u nás ambiciózní fantasy? A jak vypadá krátký film s Hanem Solem?  

První letošní Výplach

Drsňák týdne
Chybí mi Bruce Willis. Jo, vím, že pořád hraje, ale posledních pár let jen stojí, tváří se naštvaně a snaží se pomoct nastartovat kariéru 50 Centovi, Kellanu Lutzovi, Adrianu Grenierovi nebo nějaké jiné podobné nule. Nikdo nedává světu tak najevo, že ho jeho práce otravuje. Ale ten Willis, který byl v Posledním skautovi nebo prvních čtyřech Smrtonosných pastech, mi vážně chybí. A evidentně nejen mě, jak dokazuje tohle super video, ve které jde Bruceovi po krku celý Hollywood.  

Finále týdne
V současnosti platí, že jakmile je něco jen trošku populární, vznikne Lego verze. Někdy fanouškovská, někdy oficiální, někdy obě. Rogue One rozhodně populární je a na konci posledního filmu ze světa Star Wars se pořádně urve ze řetězu i Darth Vader. Pokud teď bulíte kvůli spoilerům, tak jste na špatném webu. Ale prostě finále Rogue One a masakr se světelným mečem si teď jednoduše můžete užít i v Lego podobě.

 

Plakáty týdne
Občas do Výplachu procpeme upravené filmové plakáty, které pravdivě lákají na to, co vás v kině čeká. A protože se nové filmy točí každý den, těch plakátů je čím dál tím víc a my tu máme další várku. Co čekat od La La Landu, nových Star Wars nebo Silence Martina Scorseseho? Po kliknutí sem budete mít jasno. 

 

Analýza týdne
Sci-fi Dennise Villeneuvea Příchozí jsme před pár dny vyhlásili nejlepším filmem roku 2016. Zaujal nás nejen jako chytrá, emotivní, napínavá a skvěle zahraná podívaná, ale i tím, že šlo o jeden z těch chytře se tvářících filmů, kde se pracovalo s dialogy a věcmi, které dávají smysl. Nebo si to alespoň myslíme, dekódování mimozemského jazyka není něco, co bychom o víkendech dělali. Každopádně Příchozí jsou „vědečtější sci-fi“ a pokud vás zajímá, jak moc, tak to zjistíte tady

 

McClane týdne
Willise už sice jednoho ve Výplachu máme, ale John McClane si bez problémů obhájí dvojitou účast. Smrtonosná past je klasika a možná víte, že jde o adaptaci knihy Rodericka Thorpa Nothing Lasts Forever, kde je místo McClanea stárnoucí policajt Joe Leland, jenž se objevil i v knize a filmu Detektiv, kde si ho zahrál Frank Sinatra. A že když se chystala Smrtonosná past, museli za více než sedmdesátiletým Sinatrou tvůrci s tím, jestli si nechce roli zopakovat, protože na ni měl právo. Naštěstí šlo jen o oficialitu a Sinatra to pochopil. Jiné jméno, jiný hrdina... těch rozdílů je nakonec víc a tady se o nich dozvíte. Ta knížka je mimochodem velmi dobrá. 

 

Zaklínač týdne
Třetí herní Zaklínač je dost možná nejlepší věc, jakou jsem kdy v životě hrál. Hned po NHL 96 a původních Wacky Wheels. O filmové verzi se už chvilku mluví, točit by ji měl Tomasz Bagiński a i když půjde o adaptaci povídek, atmosférou má hře odpovídat. No a fandové chtějí do hlavní role Madse Mikkelsena, proti čemuž rozhodně protestovat nebudeme. Zatím se ale ke slovu dostali jen fanoušci a rovnou ti čeští. Upoutávka na chystaný kraťas Demon´s Bridge vypadá velice slušně a to především po akční stránce. Na celém projektu se podílí šermíři ze skupiny Merlet a kaskadéři z Filmky. Režie se ujal Jan Loukota, který měl na starost kaskadérské kousky ve Skyfall, Hellboyovi, Kingsmanovi nebo Rytířích ze Šanghaje. Na premiéru si ještě chvilku počkáme, ale co se kolem projektu děje můžete sledovat tady.

Kraťas týdne
První spin-off ze světa Star Wars máme za sebou. Rogue One solidně vydělává, fanoušci jsou vesměs spokojení a letos dorazí regulérní osmička. A za rok spin-off, ve kterém zjistíme, jak své mládí trávil Han Solo. Ještě než se ale v kinech představí Alden Ehrenreich, dostanou se ke slovu fanoušci. A krátký film Han Solo: A Smuggler´s Trade není vůbec zlý

 

Rip-offy týdne
Občas se zatoulají i do českých kin a když se tak stane, obvykle je ignorujeme, nebo na ně pošleme Rimseyho. Animované filmy z jihovýchodní Asie, které se pokouší tvářit jako Hledá se Nemo nebo nějaký jiný slavný hit a doufají, že díky tomu se zblblí lidé vydají znovu do kina a těch pár milionů, aby se podobný odpad dostal do plusu, se nějak dá dohromady. Pokud na vás občas děcka tlačí, abyste vyrazili na Hurá do pravěku! nebo Past na žraloka, tohle video vám vysvětlí, proč byste to fakt dělat neměli. Jo a možná z toho vrhnete, to jen varuju. 

 

Recenze týdne
Rogue One u nás nedostalo extra nadšené hodnocení, ale na to, abychom dali filmu palec nahoru, to bohatě stačilo. Jisté zklamání ale v redakci bohužel zavládlo. Teď se ke slovu dostává Mike Stoklasa, jeho animované alter ego Harry S. Plinkett a Youtube kanál RedLetterMedia, na kterém se věnuje Star Wars a kde najdete i recenze, které mají přes hodinu. Zkrátka oddaný fanda a respektovaná osobnost na nejslavnější filmový svět. Co na Rogue One říká on? 

 

Duel týdne
Minule jsme chtěli vědět, co filmového vám donesl Ježíšek. A asi toho moc nebylo, protože moc lidí se v komentářích nepochlubilo. Ale došlo na Lego, trička, knížky i játra v lihu. 

 

Dnes se vrátíme k nejlepším filmům roku. U nás to vyhráli Příchozí a nás by zajímalo, jaké chytré sci-fi máte nejraději vy. Takže žádné Dny nezávislosti a Star Wars, ale něco, co alespoň trochu smrdí realitou. Filmy pište do předmětu, v textu se rozkecejte.

Za týden zdar

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (96)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace