Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jaká je budoucnost Star Wars?


ikona
KarelR
boba fetthan solorogue onestar wars
Už v Lucasfilmu vědí, co bude po Epizodě IX? 

Loňská Epizoda VII nakopla obří starwarsácký comeback, jenž v tuhle chvíli čítá další 4 filmy. Rogue One Garetha Edwardse dostaneme už za dva týdny. Epizoda VIII Riana Johnsona je natočená a má premiéru 14. prosince 2017. Sólovku s Hanem Solem chystají Phil Lord a Chris Miller, kteří obsadili Aldena Ehrenreicha (Han), Donalda Glovera (Lando) a Emiliu Clarke, a uvidíme ji 24. května 2018. A konečně Epizoda IX je v plánu na rok 2019 a kočíruje jí Colin Trevorrow, jehož úspěch Jurského světa donesl zatraceně daleko.

 

Tohle všechno už možná víte, takže co ten titulkový slib? Kathleen Kennedy tuhle otázku právě dostala a její odpověď zní: Všechno se bude řešit v lednu. Jakmile v Lucasfilmu uvidí, jak velkým hitem je Rogue One (a jak tudíž fungují zářezy mimo hlavní ságu), sejdou se všichni režiséři a scenáristé vypuštěných i chystaných filmů a budou se bavit o tom, co se rozjede dál. Ano, je to celkem vágní. Přinejmenším ale padla jedna zásadní informace: Rogue One se určitě nedočká sequelu.

Edwards to vysvětluje slovy "sequel už existuje a natočil ho George Lucas", Kathleen Kennedy pak dodala, že spin-offy s označením Star Wars Story nebudou automaticky načínat nové série. Některé z nich se omezí na jediný, uzavřený příběh, což ale (paradoxně) nemusí platit zrovna o spin-offu číslu dvě. Návrat Hana Sola by se podle drbů mohl roztáhnout do trilogie, jelikož Ehrenreich (a zřejmě i jeho kolegové) podepisují smlouvy na tři filmy. Lucasfilm tyhle zvěsti samozřejmě nikdy nepotvrdil. Prodat divákům nového Sola a natočit s ním jediný film nicméně nezní jako geniální obchodní plán.

 

Co by se mohlo chystat dál? Kolem spin-offu s Yodou je hrobové ticho a návrat McGregorova Obi-Wana je (i přes jeho časté skloňování) hlavně přáním fanoušků. Největší šanci tak má sólovka Boba Fetta, jíž chystal Josh Trank a dokonce se k ní udělal oznamovací teaser, který se měl (společně s promem Rogue One) promítat na Star Wars Celebration 2015. Trank si ale při natáčení Fantatické čtyřky prošel peklem a projekt opustil/byl z něj odejit (záleží, komu věříte). Boba Fettův comeback tak putoval k ledu, očividně je však vymyšlený a Lucasfilm ho může kdykoliv udat někomu jinému. Zájemců by určitě nebylo málo.

Které spin-offy byste po roce 2019 rádi dostali vy? Co říkáte na strategii ucelených příběhů, která se snad bude týkat alespoň každého druhého "mezifilmu"? A chtěli byste, aby hlavní sága po Epizodě IX pokračovala nebo ne? Dejte vědět v diskuzi!

---

Vytáhni v hospodě: Michael Giacchino složil hudbu Rogue One za čtyři a půl týdne (nahrazoval Alexandra Desplata) a slibuje v ní zhruba 5% klasického Williamse.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace