Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Fantastická zvířata a kde je najít


ikona
Mr. Hlad
fantastic beasts and where to find themfantasticka zvirata a kde je najitharry potterprvní reakce
Američtí novináři viděli nový film ze světa Harryho Pottera. Máme vyhlížet pecku, nebo to tentokrát nevyšlo? 

S Harrym Potterem vyrůstala celá jedna divácká generace, takže byla jen otázka času, kdy se do světa kouzelníků vrátíme. Fantastická zvířata a kde je najít budou mít českou premiéru už ve čtvrtek a v Americe si na ně mohli zajít první novináři. A zatím se jim to líbí. Do světa se dostalo čtyřiadvacet recenzí, úplně všechny film chválí a průměrné hodnocení na Rottenech je solidních 7,4/10. Celkově to tedy vypadá na dobrou fantasy, ale buďme konkrétnější. 

 

Erin Whitney ze ScreenCrush chválí ústřední čtveřici hrdinů, mezi nimiž je prý skvělá chemie, nejlepší práci podle ní odvádí zmatený Redmayne a Dan Fogler, jehož Jacob si pro sebe krade ty nejlepší scény. Je ale prý trošku problém, že se film v první půlce až příliš dlouho pokouší představovat nový svět a v druhé části se pak se vším musí spěchat. Peter Bradshaw z The Guardian je zase nadšený z prostředí, které mu připomíná filmy jako Brazil od Terryho Gilliama nebo batmanovský Gotham. A v kině si to prý užil, jako kdyby mu bylo dvanáct let. Podle Hollywood Reporter se máme těšit na výpravnou podívanou se skvělými triky, v níž trošku haprují vztahy mezi postavami a některé motivy nejsou úplně dotažené do konce a Mikea Ryan z webu Uproxx zase píše, že se povedlo přijít s unikátním světem, který je ale zároveň dostatečně věrný tomu, co fandové znají ze starších filmů. 

 

O něco méně nadšení jsou na Entertainment Weekly, kde Fantastická zvířata dostali známku B-. Tady naopak herce (krom Redmaynea) moc nechválí a tvrdí, že celý film je dost bez života a absolutně se nevyrovná původním Potterovkám co se týče nápadů a fantazie. Nedostatečně propracované postavy kritizuje i IGN, podle nichž je film celkově dost unyle natočený a samotný příběh tolik netáhne, na druhou stranu tu jsou prý skvělé triky, zábavné potvory a celkově je to fajn. Ale jen fajn.

Každopádně celkově se dá zatím mluvit o spokojenosti. A to asi fandové slyšet chtěli, ne? 

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (12)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace