Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co do kina: 10 originálních listopadových filmů


ikona
KarelR
téma
Co ještě doplní Hacksaw Ridge a Příchozí? 

Konec roku se blíží a díky bohu začíná kvalitativně přituhovat. Září patřilo Sullymu, Bridget Jonesové a explozivnímu Deepwateru, načež v říjnu nastoupili Kubo, Toni Erdmann a (do jisté míry taktéž nesequelový) Doctor Strange. O svěží podívané zkrátka vůbec nebyla nouze. Určitě vás tedy potěší, že listopad neomylně přisypává další.

 

3. listopadu

Pohádky pro Emu

Neříkám, že Rimsymu nějak zásadně věříme (na to viděl moc filmů, o kterých jsme nikdy neslyšeli...), jeho chválení Pohádek pro Emmu však podporuje i (zatím těžce přehrocených) 78% na ČSFD. Minimálně fajn průměr by tak měl být jistotou, Rimsyho ortel přitom zní: "Pohodová vánoční komedie přichází překvapivě brzy, ovšem své ambice naplňuje bez větších problémů. Můžete (a nejspíš budete) vyčítat režiséru Havlíkovi řadu nedotažeností, ale z tohohle žánrového cvičení vám nepříjemně určitě nebude."

 

Zákon Helena

Ano, recenzi dokumentu o Berdychově gangu také vyhrál odvážlivec Rimsy. A kupodivu nepřišla bolest, naopak Petru Nesvačilovou (stejně jako záhy Cival) nepokrytě chválil: "Výrazně autorský dokument, který šikovnou formou spojuje osobní zaujetí režisérky s fakty kolem tohoto podivného případu. Helena Káhnová je frajerka a svou porci minut na plátnech kin si zaslouží. Díky síle námětu tak filmu odpustíte i některé nedotaženosti, každopádně na další práci Nesvačilové budeme hodně zvědaví."

 

Zúčtování

Reakce na špiónského super-Afflecka oscilují mezi nadšením a zklamáním, na ČSFD nicméně svítí 82% a ďuro mluví o jednom z nejlepších filmů roku. Nám ze zámoří připlula střídmější, avšak spokojená recenze od imfa, v níž jsme se dozvěděli, že "odborníky na autismus a fanoušky Excelu tenhle film moc nepotěší. Pokud ale dáte jeho neobvyklému tempu a mělkému ději šanci, dokáže obstojně pobavit a především nabídne netradičního akčního hrdinu, jehož návratu bych se vůbec nebránil. Zúčtování je jednohubka, a takových vždycky chcete víc."

 

10. listopadu

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny

No a dostáváme se ke dvěma zlatým hřebům měsíce. Nejdřív tu máme Gibsonovo válečné drama Hacksaw Ridge, jež se momentálně chlubí 91% na ČSFD a užívá si post 26. nejlepšího filmu všech dob. Jistě, klasický přehypeovaný rozjezd. Na druhou stranu ale nepopíráme, že Gibson natočil famózní válečné peklíčko, které je tak strašně retro, že mu snadno opustíte i všechnu tu černobílou přímočarost. První výlet na bojiště vás zarazí do sedačky takovým způsobem, že se z toho jen tak nevzpamatujete. A ihned začnete doufat, že se Mel nevrátí za kameru zase za 10 let.

 

Příchozí

Civalův prozatímní film roku snad netřeba představovat. Na MZ i jinde se teď o Příchozích zuřivě debatuje, a vzhledem k 87% na ČSFD tyhle (zcela zasloužené) rozpravy jen tak neutichnou. Je na novém Villeneuveovi nejlepší sci-fi linka o stavu lidstva? Anebo fenomenální osobní příběh Amy Adams? Ať už vás víc trefilo jedno nebo druhé, žánrové podzimní hody (Gravitace, Interstellar, Marťan...) jednoznačně pokračují.

 

Snowden

Naběhnout do kin ve stejný den jako Hacksaw Ridge a Příchozí není zrovna chytré, Snowden se ale překvapivě drží. Pokud zabloudíte na ČSFD, najdete tam moc pěkných 79%. A kdybyste zatoužili po krapet skeptičtějším názoru, určitě vám poslouží Hladova recenze, podle níž "filmový Snowden dovede na začátku strhnout. Rychle však ztrácí dech a i přes snahy o svižnou režii a dobré herecké se velmi brzy začíná točit v kruhu a promění se v čekání na to, kdy hlavní hrdina konečně udělá to, co udělat má. A extra zábavné to čekání není."

 

17. listopadu

Americká idyla

Režijní debut Ivana MekŘehoře se představil parádním trailerem, bohužel ale nezvládl koncovku. Rotteny hlásí průměrný rating 4,8/10 po devadesáti recenzích (pozitivních je přitom jen 18), přičemž varují před tím, že se jedná o celkem slabou adaptaci fenomenálního románu Philipa Rotha. Obi-Wan zkrátka příběh rodičů, kterým doma vyroste politická aktivistka se zabijáckým přesahem, tak úplně nezkrotil. Ještě nám to ale nepotvrdil Rimsy, takže naděje (na průměr?) víceméně žije.

 

Hologram pro krále

Nový film Toma Tykwera je o tom, jak Tom Hanks řeší kulturní rozdíly v Saudské Arábii. Nejspíš vás tudíž nepřekvapí, že se objevil už ve Varech, ani že máme recenzi od Rimsyho, která potvrzuje velmi průměrné ohlasy: "Příjemně koukatelný, i když zcela do ztracena plynoucí film. Hanks nezklame, zato Tykwer překombinovává vše, co mu přijde pod ruku, a je to zcela zbytečné. Využít tak atraktivní prostředí jen jako kulisu ke kýčovitému melodramatu by měl být zločin."

 

24. listopadu

Noční zvířata

Loni nás Amy Adams nenavštívila ani jednou, letos to tam ale sype jako zběsilá. Po duelu Batmana se Supermanem nás rozsekala v Příchozích, a jako by to nestačilo, už příští týden se objeví v novém dramatu Toma Forda (Single Man). Trailery Nočních zvířat relativně tají, co přesně se ve filmu bude dít. Zápletku proto ladně přeskočíme, mnohem zajímavější je totiž šedesátka spokojených recenzí z Rottenů (palec dolů jich dalo jen 18, celkový rating je 7,4/10) a Velká cena poroty z letošního festivalu v Benátkách. Bude to živočišné, bude to stylizované... a budou tam Shannon s Gyllenhaalem, tak to snad těžce zaboduje.

 

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa

Že už vás to přežvýkávání čísel trochu unavuje? Tak to vás nepotěším, i Vaiana totiž přešla z fáze "vypadá to dobře, snad se to povede" do fáze "všechny první recenze jsou spokojené". Na Rottenech jich je pouze 10, podobně jako u Zootropolisu se v nich ale jásá nad další disneyovskou trefou (průměrný rating je 7,8/10). Muzikálových feel-good animáků není v poslední době zase tolik, Vaiana by tudíž mohla vytěžit originální premisu (a dabujícího Rocka) a proměnit se v další kreslený triumf. Upřímně... už se tomu ani nedivíme, u myšáka letos prostě jedou.

 

Co jste si vybrali z listopadové nabídky? Pochlubte se v diskuzi a nashle v prosinci!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace