Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Co odhalil poslední trailer Rogue One: Star Wars Story?


ikona
KarelR
rogue onestar warstéma
Finální upoutávka vytasila pár nových detailů. 

Je občanská válka.
Vesmírné lodě Povstalců,
útočící z tajné základny,
dosáhli prvního vítězství
nad Galaktickou říší zla.

V průběhu bitvy se povstaleckým špehům
podařilo zmocnit tajných plánů
nejdokonalejší zbraně Říše.
Je to HVĚZDA SMRTI,
obrněná vesmírná stanice,
která je schopna zničit celou planetu.

 

Když se tahle slova objevila v roce 1977 na velkém plátně a zahájila jeden z největších moderních fenoménů, ani George Lucas dokonale nevěděl, co znamenají. Neměl ponětí o tom, že se zmíněná bitva odehrála na planetě Scarif a že se v ní utkala parta Jyn Erso s death troopery Orsona Krennica. A už vůbec netušil, že se tenhle příběh objeví za 39 let v kinech a zahájí novou éru starwarsáckého universa.

Dnes už není žádným tajemstvím, že úvodní titulky Epizody IV ožijí ve filmu Rogue One: Star Wars Story. A pokud si chcete naplno užít i se vším, co z něj bylo zatím odhaleno (a nevadí vám kupa nápadně ukrytých spoilerů), vpalte si tenhle parádní šestiminutový sestřih všech trailerů:

Patřičně navnazeni? OK, jestli jste ještě neutekli, očividně vás zajímá, co všechno se v traileru děje. A jelikož jsme většinu základů rozebrali v minulém článku, vezmeme to tentokrát hopem a budeme se soustředit hlavně na těch pár novinek.

V první řadě se do kampaně konečně probojoval Mads Mikkelsen. Dánský všuměl hraje Galena Ersa, otce hlavní hrdinky, který má zásadní pojítko s ředitel Krennicem, jehož si s chutí dává Ben Mendelsohn. Krennic zachránil během Klonových válek Galenovu rodinu a ve flashbacku si přichází vybrat službičku, jíž je pomoc při stavbě tajné superzbraně Impéria. Jak dobře víme, její konstrukce začala ještě předtím, než se zbytky Anakina Skywalkera nasoukaly do černého brnění. Císař jí ale zjevně nemůže dokončit a Krennic to hodlá napravit angažováním jednoho z nejchytřejších vědců v předaleké galaxii.

 

 

 

 

Jak ho k tomu donutí? Nejspíš stačí pár slůvek o tom, že jestli s ním ihned neopustí Island (ehm, tedy, tuhle farmářskou planetu), začnou death troopeři pátrat po jeho potomstvu. Galen se proto sbalí a nechá svoji dceru napospas volnější výchově, která ji o mnoho let později dovede do náruče Povstalců.

 

 

Jak víme z minulých upoutávek, tam je Jyn konečně upozorněna na to, co přesně dělá její otec a že si vyžádal pomoc. Podařilo se mu totiž vpašovat do Hvězdy smrti slabé místo (není zač, Luku!), a jelikož nejdou její plány jednoduše odvysílat (víte, kolik filmů by tím přišlo o zápletku?!), musí si je někdo vyzvednout osobně. Mise je uložena přímo Jyn, která se společně s Cassianem Andorem (Diego Luna) vydá na planetu Jedha, a začne tam verbovat tým pomocníků.

 

 

Proč zrovna na Jedhu, bývalé poutní místo rytířů Jedi? To není tak úplně jisté. Tuhle planetu má nicméně na mušce Impérium, které tu (a to je spoileroidní novinka, jíž plně odhalil až nový trailer) provede první test Hvězdy smrti. Že jí jako první podlehl Alderaan? To je samozřejmě pravda. Rodina princezny Leii ale pocítila až plnou sílu téhle bitevní stanice, Jedha přijde "jen" o svoje stěžejní město, po jehož likvidaci se Hvězda smrti přesune zpět na planetu Scarif, kde jí bude potřeba vyladit do požadované (=výrazně ničivější) formy. Právě tady nejspíš figuruje Darth Vader, jenž se v novém traileru krátce setkává s Krennicem. Jistě ale víme jen to, že se všichni, jež Jyn naverbovala, následně vydají na Scarif, aby tam svedli zatím nejdůležitější bitvu v povstaleckých dějinách.

 

 

 

 

Detaily tohohle střetu si raději nechme až do kina. Určitě však dojde na pozemní invazi, v níž se Povstalci střetnou s AT-ACT (větší bratránci AT-AT), a Jyn, Cassian a robot K-2SO infiltrují imperiální základnu podobně jako kdysi (respektive již brzy!) Luke s Hanem. Bitva přitom bude inspirována druhou světovou válkou, stejně jako celé Lucasovo Impérium. Za novinku se ale dá považovat soustředění na válku v Pacifiku, Scarif je totiž plný džunglí a pláží a nejzásadnější potyčky proběhnou právě tam.

 

 

 

 

Těšíte se? Měli byste. Ačkoliv si Rogue užívá těžké grilování kvůli přetáčkám, ta šestiminutová koláž má tolik estetiky původních filmů a mnoha starwarsáckých videoher, že je prostě povinnost se modlit do poslední chvíle!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace