Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #369 o Mad Maxovi a Skále


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jak by vypadaly pixarovské Hvězdné války? Kde si můžete hrát na Šíleného Maxe? A co všechno nevíte o nejlepším akčňáku devadesátých let?  

Poctivý víkendový výplach

Hajzly týdne
Vzpomínáte si na video Hell´s Club, jehož autor sestříhal několik scény z akčních filmů, které se odehrávají v klubech a sešli se tam lidi jako John Wick, Terminator nebo Tony Montana? Tak teď tu máme pokračování. I tihle drsňáci totiž musí občas vyprázdnit močák a akční scény na záchodech můžou být taky hodně zajímavé, nemyslíte? Zvlášť, když se do nich zapojí třeba i Mr. Bean.

Svatba týdne
Člověk by se měl ideálně ženit nebo vdávat jen jednou v životě, ale mělo by to stát za to. Rodina, kamarádi, hudba, tanec, spousta zábavy... záleží na penězích, fantazii a na tom, co se budoucím manželům líbí, občas je ale fajn nevyhýbat se ani nějakým tím překvapením. Třeba takovým v podobě Toma Hankse, který jde náhodou okolo a rozhodne se jít budoucím manželům pogratulovat a udělat si s nimi selfiečko

 

Festival týdne
Nedávno se začalo mluvit o tom, že George Miller by se už brzy mohl vrátit do světa Šíleného Maxe. My z toho pochopitelně máme radost, ale evidentně zdaleka ne takovou jako účastníci festivalu Wasteland, kteří svoje fanouškovství k postapokalyptickým světům, divným kostýmům a madmaxovské atmosféře letos dotáhli do maxima

 

Klasika týdne
Letos v létě uběhlo dvacet let od premiéry Skály, dost možná nejlepšího akčního filmu devadesátých let (což mu dává slušnou šanci být vůbec nejlepším akčňákem všech dob). Příběh o partě vojáků, kteří se rozhodnou bojovat za dobrou věc tím, že budou s pomocí raket s vražedným plynem vydírat vládu, schovají se na Alcatrazu a pak je musí srovnat Sean Connery a Nicolas Cage, nezestárnul ani o den. A v tomhle videu zjistíte o Skále spoustu zajímavostí, často i dost překvapivých...

 

Umění týdne
Někteří lidé pořád považují film za brak a umění je pro ně jen to, co je namalované na plátně nebo knihy napsané spisovateli mrtvými minimálně tři sta let. Tihle lidé jsou idioti, ale to si můžeme probrat jindy. Každopádně umělecká díla mnohdy stará celá staletí slouží jako inspirace i filmařům a nemáme teď na mysli adaptace Shakespeara. Jak klasické umění inspiruje režiséry zjistíte tady. A jo, je to druhý díl, ten první, který se objevil před půl rokem, najdete tady

 

Crossover týdne
Pokud se o nějakém studiu dá říct, že má fantazii, určitě to jsou Pixaři. V poslední době jsme od nich sice dostali pár sequelů, o něž nikdo vlastně moc nestál, ale jinak tu máme originální podívané jako V hlavě, Toy Story nebo Ratatouille. A jak by to asi vypadalo, kdyby se pixarovští hrdinové octli ve světě Hvězdných válek?

Volby týdne
V Americe volí prezidenta. Podle reakcí na internetu to vypadá, že tam probíhá souboj, ve kterém svět nakonec tak jako tak prohraje a i u nás má prakticky každý názor na to, jestli se USA do pekla dostanou dřív s pomocí Donalda nebo Hillary. Ale lidé ze země, které šéfuje člověk, jehož největším přínosem úřadu bylo, že se mu povedlo nepoblít korunovační klenoty, by si měli nejspíš nejdřív uklidit na svém dvorku… ale to jsem odbočil. Každopádně americké volby se blíží a Hollywood nabádá lidi, aby neseděli doma a šli volit. A tentokrát to pod vedením Josse Whedona dělá trošku jinak, než byste čekali. 

 

Rocky týdne
Sylvester Stallone se do ringu naposledy vrátil s Creedem a bylo to super, ale bitky přenechal Michaelu B. Jordanovi. Sám jich má jako Rocky za sebou dost a ta ze čtyřky, kde se střetl s Dolphem Lundgrenem, rozhodně stála za to. Na Slyově Instagramu se teď objevilo pár fotek z natáčení, které jste nejspíš ještě neviděli. A Ivan Drago a Rocky Balboa jsou na nich samozřejmě super. 

 

Improvizace týdne
Zatímco někteří herci a režiséři jedou echt podle scénáře, jiní se chtějí na place hlavně vyblbnout a k tomu pochopitelně patří i improvizace. Ve výsledku diváci jen málokdy poznají, co bylo plánované a co se vymyslelo přímo na místě, nebo vyplynulo ze situace. Ale tahle desítka scén, které se scénáři neměly moc společného, rozhodně ukazuje, že bránit se improvizaci rozhodně není potřeba

 

Duel týdne
Minule se vás KarelR ptal, jaký film s Bille Murrayem máte nejraději. S přehledem vyhrálo Na hromnice o den více, ale došlo i na Ztraceno v překladu, Krotitele duchů a moje oblíbené Lampasy. 

 

Dnes to budeme podobné. Vzhledem ke dvaceti letům od Skály by nás zajímalo, jaký film Seana Connery – nepočítáme bondovky – máte nejraději. Klasicky název do předmětu a do textu důvody.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace