Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Oldman proti náckům


ikona
Mr. Hlad
gary oldmanjoe wright
Režisér Pokání se vrací do druhé světové války, vezme s sebou Garyho Oldmana a evidentně to chtějí zkusit na Oscarech 

Joe Wright je sakra dobrý režisér a filmy jako Pýcha a předsudek nebo Pokání může člověk vidět prakticky kdykoliv. Se svým posledním projektem se ale spálil. Prequel ke slavnému pohádkovému příběhu s názvem Pan byl nejen dost mizerný film, v němž Hugh Jackman v pirátském kostýmu zpíval hity od Nirvany, ale i jeden z největších propadáků loňského roku. Je tedy fajn, že Wright se vrací zpátky do Anglie a do minulosti. A vzhledem k tomu, že jeho válečné drama Darkest Hour bude mít premiéru 24. listopadu 2017, oscarové ambice jsou evidentní. 

 

A o co půjde? O příběh Winstona Churchilla, klasický životopis však nedostaneme. Darkest Hour se bude točit okolo Churchilla v okamžiku, kdy se stal ministerským předsedou a nahradil Nevilla Chamberlaina a musel rozhodnout, jakým způsobem bude reagovat na nácky, kteří se stačili roztáhnout po celé Evropě. Má jeho země vstoupit do války, nebo se pokusit dohodnout mír? Z dějepisu naštěstí víme, jak to dopadlo, ale Churchill ve čtyřicátých letech jasno moc neměl. Veřejnost nebyla na válku připravena, král Jiří VI. byl skeptický a Churchillovi nevěřili ani jeho kolegové ze strany. 

 

O scénář Darkest Hour se postará Anthony McCarten, který byl nominovaný na Oscara za Teorii všeho, a bude film i produkovat. S Churchillem půjde po Oscarovi určitě Gary Oldman, ale nebude jediné herecké eso na place. Jiřího VI. si zahraje Ben Mendelsohn, Churchillova předchůdce Chamberlaina John Hurt a dorazí i Kristin Scott Thomas jako jeho manželka Clementine a Lily James jako sekretářka Elizabeth Nel. Herecká esa tří generací, sakra zajímavý režisér a velké téma. Ti Oscaři by z toho fakt být mohli...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace