Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: La La Land a Příchozí


ikona
Mr. Hlad
amy adamsarrivaldennis villeneuveemma stonejeremy rennerla la landryan gosling
Na festivalu v Benátkách se promítal muzikál od režiséra Whiplash a ambiciózní sci-fi tvůrce Sicaria a Zmizení. Máme se na co těšit?  

Konec roku bude pro fanoušky ve znamení především Hvězdných válek, stejně jako každý rok si ale tohle období vybrali i filmaři, kteří mají Oscarové ambice. A teď, když skončil festival v Benátkách, tu máme první zájemce o plešouny. Samozřejmě je ještě hodně brzy přemýšlet o reálných šancích, když se konkurence pořádně nepředstavila, ale minimálně náznaky, že v příštích měsících dorazí pár zatraceně dobrých filmů, tu je. 

 

Tím prvním je muzikál La La Land od režiséra Whiplash Damiena Chazella. Příběh z Hollywoodu, kde na sebe narazí začínající herečka Emma Stone a pianista Ryan Gosling, festival uchvátil. Momentálně má La La Land na rottentomatoes osmnáct recenzí. Všechny jsou kladné a průměrné hodnocení je 9/10. O filmu se mluví jako o tradičně pojaté muzikálové podívané, které je ale strhující i dojemná a režisér je silný jak v intimních momentech mezi hrdiny, tak i ve výpravných hudebních scénách. Chválí se snová atmosféra, chytrý humor i schopnost jít ve stopách těch klasických muzikálů a zároveň bavit publikum v jednadvacátém století. 

 

Sci-fi Dennise Villeneuvea Příchozí je na tom o něco hůř. Ale nebojte se, ne o moc. Mezi jedenáctkou recenzí také nenajdete ani jednu zápornou reakci a průměrné hodnocení je 8/10. Takže pořád zatraceně dobré. Drama o mimozemšťanech, kteří přistáli na Zemi a pokouší se komunikovat s lidmi, se také líbilo. Chválí se hudba, zvuk a celkově vizuál, hodně se píše o skvělé Amy Adams a o tom, že film je hodně emotivní a a chytrý a zároveň se nebojí pokládat nepříjemné otázky a koukat se na lidstvo kriticky. A přitom zůstává zábavný. Jo, něco takového jsme chtěli slyšet. Takže se těšíme. Na oboje. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace