Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Ben-Hur propadákem roku! Sebevražedný oddíl vede


ikona
Cival
ben hurtržby
Je někdo, kdo to nečekal? 

Tři víkendy po sobě na prvním místě kasovního žebříčku? Toho se ani největší optimisté u Warnerů nenadáli! I když musela comicsovka Sebevražedný oddíl zkousnout bleskurychlý odliv diváků a kvůli tomu i strmý propad výnosů, její celková forma je pořád dobrá. Jasně, nebýt mizerné konkurence, aktuálních dvacet milionů by na další obhajobu první pozice víkendového pořadí nestačilo. Ale novinky holt shořely, a tak si Deadshot a jeho banda můžou dál užívat na výsluní.

To má aktuálně hodnotu 262 milionů z Ameriky a 576 celosvětově. Na film, který staví na nezavedených comicsových postavách a neopírá se o proslulou značku a navíc se – co si budeme nalhávat – kdovíjak nepovedl, to je vynikající bilance. A velký příslib do budoucna, který by akorát Warneři měli přetavit v pořádné bijáky. Jenže v to krom hardcore DC fanboyů (a tváří v tvář panujícímu chaosu ve studiu) asi nikdo nevěří…

 

Překvapivě rychleji než Joker a Harley Quinn vyklízely pozice přisprostlé párky z animáku Sausage Party. Propad tržeb o 55% potvrzuje, že Buchty a klobásy holt nejsou standardní rodinná bžunda, kterou by dětičky živily dlouhé týdny, ale přisprostlá ulítlost s originální reklamní kampaní, jež natáhla nejvíc diváků hned o prvním víkendu. A teď už to moc velká show nebude. Připočtených 15 milionů nicméně vytáhlo výnosy už na 65 mega a celkové americké zisky se budou motat kolem kila. Oficiální rozpočet přitom byl pětkrát nižší, takže důvodů k radosti je pořád požehnaně.

Dál už je to výrazně slabší, protože premiéry shořely. U novinky Týpci a zbraně bych 14,3 milionu hodnotil ještě celkem pozitivně, protože novinka režiséra Pařby ve Vegas byla mdlá nástinem, trailery i v recenzích, takže naprosto nechápu, jak z ní mohl chtít někdo vytřískat víc. Jonah Hill ani Miles Teller nejsou kdovíjaké hvězdy, takže tohle byl zásek mimo... co se ještě jakž takž zaplatí.

 

Velkým, leč pochopitelným zklamáním už je animák Kubo a kouzelný meč. Nová výtvarně vypiplaná produkce od studia Laika se sice chlubí megahvězdným hlasovým obsazením (Charlize Theron, Mathew McConaughey) i extatickými recenzemi, v trailerech a kampani se ale nezvládla prodat jako dobrodružství, které by měli vidět diváci všech generací.

Na slabém dvanáctimilionovém startu, který je pro studio zatím nejhorší (Norman, Koralína i Škatuláci začínali líp), se určitě podepsalo i zasazení na daleký východ. Právě trhy mimo Ameriku budou muset Kubo spasit, protože šedesátimilionový rozpočet se sám nezaplatí. A fajnšmekři v zámoří k jeho polepení zas tolik nepřispěli.

TRŽBY FILMŮ OD STUDIA LAIKA

 

Propadákem léta se tak stal až Ben-Hur. Předělávka jedenáctioscarové velkofilmové klasiky k tomu byla přímo předurčena. Na novou verzi tohohle megafilmu, který i po letech zvládá oslňovat měřítkem, napínat akcí a strhnout dramatem, totiž nikdo nebyl moc zvědavý. Zvlášť když na režijní stoličku usedl fašírkář Timur Bekmambetov, hlavní roli dostal nevýrazný Jack Huston a Morgan Freeman si nechal přičesat dredy.

Sto milionů dolarů z rozpočtu tak bylo velkolepě spláchnuto do kanálu, protože kritici film rozcupovali a navíc na něj skoro nikdo nepřišel. Jedenáctimilionový otvírák je vyloženou ostudou. Paramount se při vědomí blížící se kasovní katastrofy snažil snímek prodat když ne jako blockbuster o průraznosti 300 a Gladiátora, tak alespoň jako úctyhodnou náboženskou story. Ale i kdejaké tupé religiózní béčko zlákalo víc věřících diváků než Ben-Hur. Zkrátka absolutní fail.

 

Jedenáct milionů si teď totiž zvládl připsat i Můj kamarád drak, který přitom kroutí v amerických kinech už druhý týden a nejde ani o kdovíjaký hit. Disney si od téhle aktualizace sliboval určitě víc, průběžných 42 milionů ale zcela odpovídá lákavosti materiálu.

Do druhé půlky žebříčku se pak vešla ještě přisprostlá trvalka Matky na tahu, která se s trpělivostí protlačí až ke stovce jen z Ameriky, pátý Bourne (globálně jen 278 milionů) a animák Tajný život mazlíčků (globálně už 674 milionů). Na desítce se pak kření Meryl Streep a šedivý Hugh Grant v uhlazeném retru Božská Florence.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se zkusí prosadit boxerské drama Hands of Stone, Stathamův Mechanik 2 a horor Don´t Breathe.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (36)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace