Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Co chybělo ve Fantastické čtyřce?


ikona
KarelR
fantastick fourfantasticka ctyrka
Jeden ze scenáristů se podělil o původní plány. 

Se Sebevražedným oddílem to začíná jít z kopce. Recenze jsou ještě o něco horší než u Batman vs. Superman, ČSFD profil se pomaličku sune k modré a víkendové tržby spadly o 67%. Navíc je tu Jared Leto, který si stěžuje na seškrtání Jokera (a veřejně poslal Warnery do p*dele za to, že mu jeho smlouva zakázala lézt během natáčení po skalách), DC vesmír je na tom ale pořád dobře. Tím pravým peklem si totiž prošla Fantastická čtyřka, která před rokem totálně shořela u kritiků i diváků (3,4/10 na Rottenech, 44% na ČSFD) a rozhodně se nemohla chlubit tím, že se po týdnu a půl v kinech blíží k půlmiliardovým tržbám.

 

O tom, jak Foxové film překopali a jaký bordel dělal režisér Josh Trank, už jsme párkrát psali. Teď ale poprvé promluvil scenárista Jeremy Slater, který byl u rozjezdu celého projektu a pracoval na diametrálně odlišné premise. Taky jste měli v kině pocit, že koukáte na rychle utnutý pilot seriálu? Slatera to nijak nepřekvapuje. Výsledný celovečerák totiž vzešel z prvních 45 stránek původního scénáře!

Úvod s mladými hrdiny, přesun do Baxter Building, návštěva Negative Zone (ve filmu Planet Zero) a návrat Doctora Dooma. Do kin nic jiného nedorazilo, původně ale šlo jen o rozjezd 130 stránek dlouhého sci-fi dobrodružství, v němž figuroval třeba vládce Negative Zone Annihilus. O co všechno jsme tedy přišli? Slater to shrnul následovně:

 

"Kromě Annihila a Negative Zone jsme ve filmu měli Doctora Dooma a jeho vyhlášení války lidstvu, Mole Mana a dvacetimetrové, geneticky vylepšené monstrum, které rozbořilo Manhattan, útok komanda na Baxter Building, finále s armádou Doom Botů ve stylu Zachraňte vojína Ryana v rozbombardované Latverii a potitulkovou scénu, v níž Galactus a Silver Surfer zničili celou planetu. Měli jsme monstra, mimozemšťany, Fantastiauto a malého kulatého robota H.E.R.B.I.E.ho, což byl v podstatě BB-8 dva roky před BB-8. Máte pocit, že to zní skvěle? No, my jsme si to mysleli taky. Problém je ale v tom, že by to všechno bylo strašně, ale STRAŠNĚ drahé."

Slater přitom Fantastickou čtyřku viděl jako "zábavnou a dojemnou dobrodružnou jízdu", kdežto Trank toužil po něčem "drsném, špinavém a maximálně realistickém". Co na to Foxové? Zatímco by možnost A stála spoustu peněz (Slater tipuje až 300 milionů dolarů), Trankova celkem komorní vize se nakonec pořídila za 120 mega. Problém je ale samozřejmě v tom, že když vezmete úvod scénáře a chcete z něj udělat celý film, může to brutálně skřípat.

 

No... a přesně to se stalo. Místo epického blockbusteru jsme dostali sedmdesátiminutový úvod, na který se nalepilo čtvrthodinové rychlofinále a voila... Foxové splnili misi číslo jedna a nemuseli vrátit Marvelu filmová práva. Že v důsledku pohřbili nejslavnější comicsovou rodinu na mnoho let dopředu? To kravaťáky, kteří měli lukrativní značku udržet doma, příliš netrápí. Zřejmě se jen přesunuli k X-Menům a teď vymýšlí, jak by mohli co nejlevněji pohřbít i je...

---

Vytáhni v hospodě: Miles Teller (Mr. Fantastic) před pár dny řekl, že by si klidně dal pokračování. Vzhledem k tomu, že film vydělal polovinu toho co předchozí Fantastické čtyřky, s ním ale vážně nepočítejte.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (11)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace