Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

7 filmů režiséra Dana Pánka


ikona
Mr. Hlad
7 filmů
Jaké filmy má nejraději režisér ambiciózního thrilleru Taxi 121?  

Dan Pánek letos oslavil teprve osmadvacáté narozeniny, ale už od roku 2005 točí krátké filmy včetně fanouškovských Star Wars příběhů. V září jde do kin jeho celovečerní a zajímavě vypadající thriller Taxi 121, z jehož upoutávek je evidentní láska k filmům Michaela Manna, a to není nikdy na škodu. A navíc zná osobně KarlaR. Tohle je jednoduše filmař, kterého stojí za to sledovat. Vidět jste ho mohli navíc i v hlavní roli vydařeného kraťasu Status On-line a znát můžete i jeho krátkou gangsterku Perfidia. Zkrátka už toho stihl dost. A tady je jeho 7 filmů: 

 

1. Jurský Park (USA 1993, Steven Spielberg)
Moje absolutní jednička. Poprvé viděno v pěti letech ve starém kině v Pečkách (než z něj udělali lékárnu) a od té doby nesčetněkrát na VHS. Ostatní děti žebraly o dvacku na kinder vajíčko, já o dvacku na Juráč. Kdykoliv na to koukám, jsem zase malý dítě. Hudba, dinosauři, hudba!! A skvělej dabing… alespoň podle mě. „Ten pošahanej dědek to dokázal.“

2. Počátek (USA/VB 2010, Christopher Nolan)
Pro mne zatím nejlepší Nolan. Stále nejposlouchanější soundtrack a k tomu se váže i moje nejoblíbenější filmové finále. Kdykoliv mám slabou chvilku, nebo hledám inspiraci, tak si jí pustím.

3. Ona (USA 2013, Spike Jonze)
Tenhle biják mě rozkopnul jak domeček z lega. Narvanej po okraj životníma pravdama. I kdyby Spike Jonze už nikdy nic nenatočil, tak za tohle u mě bude vždycky mistr.

4. Poslední Mohykán (USA 1992, Michael Mann)
Mannův masterpiece. Útok Huronů na konvoj považuju za jednu z nejintenzivnějších scén, co jsem kdy viděl. Zbožňuju na tom filmu kameru, fantastickou výpravu a samozřejmě nezapomenutelnej hlavní hudební motiv. Nadčasová věc. 

5. Nelítostný souboj (USA 1995, Michael Mann)
Ano, zase Mann. Občas ho uvádím jako svůj vzor. Proč? Už jen kvůli scéně dialogu mezi Al Pacinem a De Nirem v kavárně. Famozní biják.

6. Tenká červená linie (USA 1998, Terrence Malick)
Válečný filmy miluju. Malicka už tolik ne, ale tenhle kousek mi sednul náramně. Film mě pokaždý úplně vyflusne. Kdybych volil, zda Oscara dát Ryanovi, nebo Linii, tak bez rozmyslů dávám Linii.

7. Star Wars: Epizoda III – Pomsta Sithů (USA 2005, George Lucas)
Star Wars jsou moje srdcovka. Každý díl mne baví něčím jiným. Nejsem taky úplně zastánce hanění prequel trilogie, i když je slabší. Epizoda III mě donutila Lucasovi Epizody I a II odpustit. Nejtemnější a nejosudovější díl ságy, kde chybělo málo a Lucas by natočil absolutně kultovní film. Škoda rychlého přerodu Vadera a digi-blbin, ale emoce stříkají ze všech stran. Finální boj je obdivuhodnej.  Vzpomínám si, co se mnou udělal první Teaser…

Tak co na to říkáte? 

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (7)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace