Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Sprosté Buchty a klobásy škádlí Sebevražedný oddíl


ikona
Cival
seth rogentržby
DC má za sebou další sešup... 

Když jde o rozpínání toho nového comicsového univerza, znají v DC zjevně algoritmus, podle kterého budou fungovat. Obnáší lákavý koncept, spoustu postav, výraznou stylizaci, ale i přehnaně slibné trailery, slabé recenze a po úctyhodném otvíráku těžký pád o druhém víkendu.

Sebevražedný oddíl víceméně kopíruje vývoj tržeb u Batman v Superman, jen s nižší vehemencí, takže po parádním startu v amerických kinech za 133 milionů si o druhém víkendu musel "vyžrat" sešup o nemilých 67% až na 43 mega. Holt popcornová rychlokvaška.

NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ FILMY ROKU

Aktuálních 222 milionů z Ameriky a dalších 242 ze zbytku světa je nicméně vysoce imponujících a tlačí snímek, který v některých fázích výroby smrděl totálním fiaskem, mezi deset nejúspěšnějších bijáků roku. Warnerům se povedl husarský kousek, když tuhle rozjíždějící se týmovku zvládli takhle pompézním způsobem prodat, zvlášť když v ní Batman s Jokerem strávili sotva pár scén. A chvalořečit se za to můžou hlavně Will Smith a šibalka Margot Robbie.

 

Sebevražedný oddíl sice obhájil první pozici kasovního žebříčku, skutečným vítězem víkendové loterie je ale bláznivý animák Buchty a klobásy neboli Sausage Party. Nová nadrzlost z hlavy Setha Rogena se po parádní trailerové i virální kampani těší z velmi pozitivních recenzí (82% jich chválí) a hlavně ze suverénního otvíráku za 33,6 milionu dolarů.

Tahle vulgární kreslená šílenost vytěžila z tří tisícovek kin hned na úvod sumu, která skoro dvojnásobně přesahuje oficiální devatenáctimilionový (!) rozpočet, díky čemuž se Rogen může pochlubit ve filmografii další ultravýdělečnou komedií s vlastním ksichtem. A zase s eRkovým ratingem, což jenom podtrhuje jeho úspěch.

 

Bronz bere Pete´s Dragon neboli Můj kamarád drak s 21 miliony. Disneyovka s trailery jak z osmdesátých let hodně těží z popularity původní pohádky s animovaným dráčkem - ten se v technicky vychytanější nové verzi škorpí s Karlem Urbanem, Robertem Redfordem a Bryce Dallas Howard. Tváří v tvář materiálu bych tu dvacku furt bral jako jasný úspěch, na začátku produkce ale Disney chtěl určitě výrazně víc.

Konečně trochu jemnější propady pak postihly Jasona Bournea a trojku Star Treku. Víkendové výnosy konečně klesaly jen o třetinu. Pro Bournea to znamenalo 13 přisypaných milionů a pošoupnutí na 126 mega z Ameriky a 246 celosvětově. Proti skoro půlmiliardovému Ultimátu celkem sešup - ale dlouhé pauzírování se holt nevyplácí.

TRŽBY BOURNEOVEK

A Star Trek? Ten po pádu z předchozích dvou víkendů připočetl milionů jen šest - a při aktuálních 139 melounech z Ameriky hlásí globálních 211 mega.

Výrazně spokojenější než oba akční taháky léta jsou tak strůjci pátých Matek na tahu, rozjeté bláznivé komedie o kalících maminách, která přepočítává už 71 milionů, sumu třiapůlkrát převyšující rozpočet. Svébytnou kategorií je pak originální animák Tajný život mazlíčků, tentokrát na šestce, který i bez opory v knize nebo v předchozích dílech čaruje s 335 miliony ze zámoří a 592 celosvětově.

Na osmé příčce mě pak hodně znepokojuje šest a půl milionu pro retro Božská Florence aka Florence Foster Jenkins. Ne ani tak kvůli nějak úžasným tržbám, ale spíš proto, že recenzenti film poměrně chválí a dost pravděpodobně tím dotlačí Meryl Streep už k 87. nominaci na Oscara. Pozlacený evergreen.

 

Desítku uzavírají se třemi miliony kočičí podivnost s Kevinem Spaceym Nine Lives a úspěšný horor Zhasni a zemřeš.

Za pozornost pak ještě stojí 1,2 milionu dolarů, které vytěžil ze čtyř stovek kin nezávisle distribuovaný Anthropoid. Aňa Geislerová se hollywoodskou superstar zjevně nestane a z dobovky o Gabčíkovi s Kubišem oscarový flák taky nebude, protože recenze jsou veskrze průměrné. Škoda škoda.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se sandálový remake Ben-Hur porve s animákem Kubo a Kouzelný meč a novinka od režiséra Pařby ve Vegas Týpci a zbraně.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace