Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Půlená finále končí, kašle na ně i Marvel


ikona
KarelR
avengersdcjustice leaguemarvel
Avengeří Infinity War nebude dvoudílná. Alespoň na oko. 

Minulý týden se událo jedno malé vítězství. Marvel přejmenoval Avengers: Infinity War - Part 1 na Avengers: Infinity War (dvojka bude mít úplně jiný název) a zamával tak zakončování velkých sérií dvoudílným filmem. Anebo… se vlastně nic důležitého nestalo?

 

Správně tušíte, že je to celé trochu složitější. Ačkoliv třetí a čtvrtí Avengers vytasí separátní názvy, pořád se bude jednat o dost provázaný příběh, který povede k Thanosovi. Russovi sice už dlouho tvrdí, že oba filmy obstojí samy o sobě a že nás rozhodně nečeká cliffhanger z ranku Šmakovy dračí pouště (nejspíš se skončí po zásadní bitvě s vyhlídkou na odvetu). Celá šaráda s názvem je tudíž jen krycí manévr, za který mohou klesající tržby Hunger Games a Divergence.

Chcete důkaz? Stačí sledovat čísla:

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) – 960 milionů dolarů
Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 (2011) – 1,341 miliardy dolarů

Twilight sága: Rozbřesk - 1. část (2011) – 712 milionů dolarů
Twilight sága: Rozbřesk - 2. část (2012) – 829 milionů dolarů

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) – 1,021 miliardy dolarů
Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) – 958 milionů dolarů
Hobit: Bitva pěti armád (2014) – 956 milionů dolarů

Hunger Games (2012) – 694 milionů dolarů
Hunger Games: Vražedná pomsta (2013) – 865 milionů dolarů
Hunger Games: Síla vzdoru 1. část (2014) – 755 milionů dolarů
Hunger Games: Síla vzdoru 2. část (2015) – 653 milionů dolarů

Divergence (2014) – 288 milionů dolarů
Rezistence (2015) – 297 milionů dolarů
Aliance (2016) – 179 milionů dolarů
Ascendant (2017) – přesunuto do televize

 

Ano, čtete to správně. Půlená finále epicky rozjel Harry Potter a ještě se na nich svezl Twilight, u Hobita to ale začalo drhnout a pak už diváci regulérně ztráceli zájem. A zatímco to Hunger Games až tak moc nebolelo, Divergence na dofukování regulérně dojela a její čtvrtý díl (zamaskovaná druhá polovina Aliance) byl z celovečeráku degradován na televizní pilot, z něhož se má rozjet nový seriál.

U Warnerů přitom na situaci reagovali už loni v červnu, když z Justice League Part One udělali pouze Justice League. Každému je ale jasné, že se v listopadu 2017 "pouze" sestaví tým a arcilotr Darkseid dorazí v Justice League 2, takže se jedná o převážně kosmetickou úpravu. Stejně jako u Marvelu, studia se tedy od půlení distancují jen navenek.

 

A co nějaký reálný dopad? Ten snad spočívá v tom, že se do budoucna vyhneme půlení u young adult sérii s pochybnou budoucností. Velké ságy si ho pořád můžou dovolit, akorát se studia musí tvářit, že jsou v plánu dva ohromně nesouvisející příběhy. Zafunguje to a diváci nepoznají, že se pořád jede nadvakrát? Anebo Justice League i Avengers potká stejný pokles zájmu jako jejich „půlící“ předchůdce? Jistě, mluvíme tu o daleko větších značkách, ani jedna série neskončí u 179 milionů třetí Divergence. I tak ale dejte v diskuzi vědět, jestli u "druhých částí" tipujete vyšší nebo nižší tržby.

---

Vytáhni v hospodě: V září 2017 dorazí první polovina nové adaptace Kingova románu To. Přejeme hodně štěstí při vybírání názvu.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (14)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace