Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zemřel Bud Spencer


ikona
Mr. Hlad
rip
Italská herecká legenda a nejzábavnější filmová mlátička všech dob nás v šestaosmdesáti letech opustila.  

O tom, že zemřel Bud Spencer, se psalo už několikrát a samotná herecká hvězda to musela nejednou dementovat, tentokrát je to ale smutná pravda. Ve věku 86 let nás opustil herec, se kterým většina dnešních třicátníků a čtyřicátníků strávila dětství a jehož razítka a facky přes celou držku mají větší kouzlo než celý Steven Seagal a jeho aikido. 

 

Spencer, vlastním jménem Carlo Pedersoli, se samozřejmě proslavil ve dvojici s Terrencem Hillem a objevili se společně ve více než dvaceti filmech. I když poprvé, v historickém Hannibalovi, neměli ani jednu společnou scénu. Mezi ty nejslavnější akční komedie patří pochopitelně nestárnoucí Jestli se rozzlobíme, budeme zlí nebo westernové pecky Pravá a levá ruka ďábla a Malý unavený JoeNaposledy si spolu zahráli v roce 1994 ve filmu s kouzelně jednoduchým názvem Průseráři, k němuž si i sami napsali scénář. Sólo se pak Spencer objevil v televizní sérii Big Man nebo sci-fi komedii Šerif a mimozemšťan.

Nikdy nebyl extra dobrý herec, ale v tandemu s Hillem a konec konců i sám dokázal vždycky diváky bavit svým přirozeným charismatem, povahou sympatického morouse a hlavně těmi dokonale likvidačními fackami. Se Spencerem odchází jedna éra akčního filmu. Pravděpodobně ne tak dobrá a zásadní, jak to díky nostalgii cítíme, ale pro mnoho z nás dost možná nejdůležitější. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace