Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Warcraft


ikona
Mr. Hlad
první reakcewarcraft
Fantasy událost roku se blíží a v Americe ji už pár kritiků vidělo. Máme se začít regulérně těšit, nebo se obávat nejhoršího? 

Filmový Warcraft má ambice udělat konečně z adaptací počítačových her filmy, které si zaslouží respekt a hlavně úspěch. Má k tomu ty nejlepší předpoklady. Šikovného Duncana Jonese za kamerou, solidní rozpočet, funkční herní svět a na všechno dohlíželi autoři předlohy ze společnosti Blizzard. Jak to celé dopadlo nebo nedopadlo, zjistíme už začátkem června, zdá se ale, že za mořem mají jasno. Bohužel. Vypadá to, že Warcraft se příliš nepovedl.

 

Recenzí zatím moc není a davy natěšených fanoušků, kteří jsou připraveni napálit Warcraftu stoprocentní hodnocení i v tu chvíli, kdy tam Orci začnou tancovat na Rihannu, zatím ještě nedorazily, avšak hrstka kritiků už měla to štěstí a film viděla. I když sami asi o štěstí nemluví, i ti spokojenější považují tuhle fantasy událost maximálně za průměr. Chválí se tu fakt, že Warcraft sází na postavy, na druhou stranu prý trvá celkem dlouho, než se začne dít něco skutečně zajímavého a dramatického. Zaznívají srovnání s Pánem šelem nebo Jestřábí ženou, kterou já osobně mám hodně rád, ale ambice tu asi byly vyšší. A to jsme pořád u těch, co chválí.

 

Kritici, kteří dali palec dolů, mluví hlavně o nepovedeném vizuálu. Dalo se to tušit, v upoutávkách to nevypadá extra dobře, ovšem srovnávání stomilionového filmu s reklamami na mobilu asi tvůrci číst nechtěli, stejně jako názor, že tohle je po příběhové stránce skutečně hodně daleko za Pánem prstenů nebo Hrou o trůny. A vzhledem k tomu, že na The Wrap srovnali Warcraft s legendárním filmovým výblitkem Johna Travolty Bojiště Země: Sága roku 3000 a napálili mu hodnocení 1/10, je už asi na čase začít mít o film opravdu strach. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace