Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: X-Men: Apokalypsa


ikona
KarelR
první dojmyx-men
Skvělé zakončení trilogie nebo velká mutantní pohroma? 

Začátek roku se točil kolem Deadpoola, Batman vs. Superman a Občanské války takovým způsobem, že možná řada lidí ani neví o dalších X-Menech. Foxové brutálně podtaktovali kampaň, nabídli hlavně nevýraznou omladinu v digidestrukci a nevytáhli žádné pořádné trumfy. Není tedy divu, že film vyhlížejí především zarytí fanoušci série, a i jejich víra v Bryana Singera se právě otřásla v základech.

 

Pročpak? Protože je venku prvních 25 recenzí a jen 10 z nich (= 40%) je jakž takž pozitivních. Příznačně pojmenovaná Apokalypsa má na Rottenech průměrný rating 5.4/10 a rozjíždí se jako druhý nejhůř hodnocený film v sérii (po X-Men Origins: Wolverine), což je tristní vizitka, jež velice úspěšnou sérii sráží na kolena. Ti spokojenější kritici píší o neškodné blockbusterové jednohubce, která je ale horší než Budoucí minulost. No a pak tu jsou tu ti méně spokojení, kteří v Apokalypse vidí jasné selhání, po němž jen těžko dostanete chuť na další díl.

Noví X-Meni jsou prý vyčerpávající přehlídkou drahých, avšak nevýrazných akčních scén, jimiž se proplétají nepříliš zajímavé postavy. Film prý často evokuje své předchůdce, vždycky ale v ubíjejícím stylu "tohle už tu bylo a minule se to povedlo víc". Jásá se nad stěžejními scénami Wolverinea a Quicksilvera, všechno ostatní by mělo být mezi "OK" a "meh". V podstatě se tedy naplnily obavy z trailerů, z nichž trčela akorát svůdná Psylocke, a série si dává opáčko Posledního vzdoru - jen o něco horší a s nebezpečnými finančními vyhlídkami.

 

Apokalypsu mohly částečně zachránit jen nadšené ohlasy. Bez nich se před námi ale definitivně rýsuje velký průšvih, po kterém se možná odpíská plánovaný sequel z devadesátých let a místo toho dorazí jen eRkový Wolverine a 100+1 filmů s Deadpoolem. Ano, tohle je nástin těch nejčernějších vyhlídek. Vzhledem k tomu, jaká situace se kolem nových X-Menů rýsuje, nás ale čeká minimálně přeskupení série a snaha o zbrusu nové pojetí, jež nebude mít kořeny 10-15 let v minulosti.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace