Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kniha džunglí vytrvává, Cap s Iron Manem drtí svět


ikona
Cival
captain america 3captain america: civil wardisneymarveltržby
Avengeři už zbrojí na Mauglího... 

Disney to drtí neskutečným způsobem. Hned tři filmy z jeho dílny v aktuální distribuci se tlačí za miliardou, zatímco ostatní studia třou bídu a tiše závidí. Je to úctyhodná jízda a letos rozhodně ne poslední.

Aktuálně je v Americe nejvíc na očích Kniha džunglí. Ta bez problémů potvrdila svoje kralování, když oproti minulému týdnu ztratila jen třetinu výnosů a připočetla si dalších 42 milionů a už je na čtvrtmiliardě ze zámoří. A tím Favreauovo rodinné dobrodružství rozhodně nekončí, protože z Mauglího příběhu je ukázková jarní trvalka. Celosvětově už je tahle rodinná podívaná na náramných 628 milionech dolarů… a další miliony se sypou… a další díly se připravují… Áno, takhle se staví úspěšná frančíza!

 

Ještě více uznání si zaslouží Zootropolis. Rozverný chlupatý animák, který spolehlivě pobaví i dospělé publikum, se nemohl opřít o žádnou jinou značku nebo předchozí díly, přesto se drze tlačí k miliardě jen z kin. Nemusíte být zrovna profesor matematiky, abyste si všimli, že z aktuálních 931 milionů to už moc daleko není. Pět milionů (z pátého místa) přisypalo Zootropolis o víkendu v zámoří, pouť tohohle animáku ale nekončí ani v jiných zemích, takže tahle byznysová pohádka může přidávat další a další kapitoly. A sequely jsou taktéž jisté.

No a kdyby to náhodou ani s jednou rodinnou bžundou neklaplo, může se Disney kochat marvelovskou krasojízdou. Ta začala hodně zhurta, protože blockbuster Captain America: Občanská válka si už zvládl připsat 200 milionů, když si odbyl premiéru v několika jihoamerických, asijských a evropských zemích. Padlo pár rekordů, které potvrzují, že tahle novinka může být ještě silnější než Avengers… jak by ne, když rozhodně nejde o další příběh nejpatriotičtějšího z Avengerů, ale další týmovku, jen přelakovanou do trochu osobnějších barev.

 

Reakce na Občanskou válku jsou jinak parádní (94% pozitivních recenzí!). A u Disneyho se určitě moc těší, až si nejen naplní kapsy, ale posílí i spoustu svých menších hrdinů, co se chystají na sólové štace: Nejen Ant-Mana a Black Panthera, ale samozřejmě hlavně Spideyho. U nás nakopne Marvel letní sezónu už ve čtvrtek, za mořem o den později.

Mezi Disneyho highlighty už tolik radosti nenajdete. Spíš naopak. Třeba takový Universal se drbe na hlavě kvůli fantasy Lovec: Zimní válka, která stála nějakých 115 milionů dolarů a ve své domovině se dohrabe sotva k padesátce. Účet vylepšuje zbytek světa, odkud už kilo přiteklo, ale na fanfáry, natož další lovcovy mise to ani v nejmenším není.

 

Až tady se prosazují, resp. spíš neprosazují další novinky. Akční buddy-komedie Keanu o dvou černošských vtipálcích a uneseném koťátku vydolovala z 2658 kin devět mega. S ohledem na patnáctimilionový rozpočet je to fajnová bilance, náklady na uvedení téhle výplachovky do kin totiž rozhodně nebyly malé, takže ani tady žádný triumf.

Ještě hůř je na tom Svátek matek s osmi miliony, unylá romantika od Garryho Marshalla, do které zlákal odkvétající romantické tahounky Jennifer Aniston, Kate Hudson a Julia Roberts. Marshall jako žánrový klasik, jenž už jen smutně vzpomíná na éru Pretty Woman a Nevěsty na útěku, už na rozdíl od Na sv. Valentýna a Šťastný Nový rok nedodal svůj láskyplný biják velkému studiu, což se projevilo na vetché kampani a celkově slabých tržbách. Už je to trochu trudný pohled.

TRŽBY FILMŮ GARRYHO MARSHALLA

 

A je tu ještě jedna hanebná novinka: Až za šestimilionovou trojkou černošského Barbershopu a už propíraným Zootropolis se krčí ještě jeden animák, a to Ratchet a Clank. Rodinné dobrodružství, které je marketingově tak podhulené, že jste o něm nejspíš v životě neslyšeli, schytalo tragické recenze a start za mizerných 4,8 milionů dolarů.

Do desítky se vešly ještě komedie s korpulentní Melissou McCarthy The Boss, skomírající megaflák Batman v Superman, který dostal ve své domovině těžce na zadek od Deadpoola, a slabý thriller s Costnerem Criminal.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden multiplexy totálně rozmetá Občanská válka šéfovaná Capem a Iron Manem. Bude to asi solidní jízda.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace