Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co do kina: 7 originálních květnových filmů


ikona
KarelR
téma
Od Belmonda ke Gondrymu... 

Blockbusterová sezóna je tu a neznačkových filmů, které stojí za zmínku, pomalu ale jistě ubývá. Pořád se ale šlo najít alespoň 7 kousků, které vůbec nezní marně.

 

5. května

Belmondo

Dokument o tom, jak Belmondo cestuje napříč Evropou a povídá si se starými známými? Mladším divákům to asi nic neřekne, starší generace by ale tenhle vzpomínkový výlet mohli ocenit. Minimálně proto, že vrací na velké plátno stále vitální filmovou legendu.

 

Jak přežít single

Ano, Jak přežít single vypadá na těžký průměr, nikdo tu ale nečekal zázraky, no ne? Prostě nás čeká letošní obdoba Jedné za všechny (s Alison Brie navrch!), což je pořád lepší než dalších 50 odstínů šedi. Ty nás budou trápit až za 9 měsíců...

 

Kluk ve světě příšer

Kolik anime filmů se dostává do českých kin? Osobně si žádný nevybavuju, takže je novinka Mamora Hosody hodně vítaným zpestřením. Příběh Kluka ve světě příšer se točí kolem devítiletého Kjúta, jehož se zvířecím světě ujme medvědí válečník. A prý to je kvalitka, tak se tenhle žánr vydejte podpořit!

 

Nebe a led

Je globální oteplování reálný problém nebo totální výmysl? Ten druhý názor je snad dávno přežitkem, pokud ho ale někdo neopustil, snad si najde cestu k Nebi a ledu. Nový dokument oscarového Luca Jacqueta (Putování tučňáků) má podle všeho argumentů na rozdávání. Hlavně ale neuspí nikoho, kdo si rád zrekapituluje stav naší planety.

 

19. května

Cena slávy

Francouzi už natočili spoustu šílených komedií, takže vás asi nepřekvapí, že se tentokrát vrhli na únos Chaplinovy rakve. Co je na chválené Ceně slávy nejzajímavější? Beze sporu inspirace skutečným příběhem, v roce 1978 totiž dva muži opravdu vykopali krále komiků a chtěli za něj výkupné!

 

26. května

Maggie má plán

Kolik už Greta Gerwig natočila filmů o mladé nerozhodné Newyorčance? I ten nejnovější vypadá jako z pera Woodyho Allena, chybí mu jen slavnější obsazení a možná trochu výraznější rukopis. Tím chci říct... taky vás trailer zas tak nebere?

 

Mikrob a Gasoil

Kam se sakra poděl Michel Gondry? Chápu, Zelený sršeň nebyl zrovna komerční hit, tak razantní ústup z Hollywoodu ale bolí. Francouzský klasik si teď doma točí malé hezké filmy. A i když ten nejnovější vypadá docela povedeně, čekal bych od Gondryho mnohem víc než dva školáky s pojízdným domem.

 

Co jste si vybrali z květnové nabídky? Pochlubte se v diskuzi a nashle v červnu!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace