Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #348 o Jurském světě a VHSkách


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Umí Luke Skywalker zpívat? Je větší drsoň Optimus Prime nebo Iron Man? A je želva děsivější než tyranosaurus?  

Výplach tak, jak ho máte rádi

Song týdne
Na konci Star Wars: Síla se probouzí jsme konečně viděli Lukea Skywalkera, kterého našla Rey, vrátila mu jeho světelný meč a stala se jeho žákyní. Byla to velká a osudová scéna. A působivá. Když by ale Luke zpíval hit Celine Dion, mohlo to být ještě působivější.

Auto týdne
Autům nerozumím a zajímají mě asi jako výsledky nikaragujské ligy vodních pólistů. Než bych se podruhé koukal na TRON: Legacy, asi bych šel radši psát veršovanou ódu na Jiřinu Bohdalovou. Takže když se tyhle dvě věci spojí, je asi jasné, že mi z toho tlak nijak zvlášť nestoupne. Ale třeba na tom jste obráceně a pak by vás nový Chevrolet, jehož design je TRONem inspirovaný, mohl zajímat.

 

Želví park týdne
Jurský park a Jurský svět mají na světě hromadu fandů, ale nevzniká okolo nich tak kreativní komunita jako u Star Wars nebo Avengers. Tyhle série nám dodávají materiál do Výplachu pravidelně, dinosaurů však tolik nemáme. Ovšem pár lidí, kteří svou lásku k téhle sérii projevují trochu divným, ale zároveň vlastně dost milým způsobem, se najít dá. A někteří z nich staví modely Jurského parku pro své suchozemské želvy.

 

Robot týdne
Lego technik dovoluje šikovnějším stavitelům vytvářet roboty, kteří se dají ovládat, hýbají se a je s nimi celkem sranda. A kdo chce, může si doma postavit i hrdinu klasiky z osmdesátých let Číslo 5 žije. Kdo ale nemá trpělivost, fantazii nebo Lego, má asi smůlu. Díky LEGO Ideas by se to ale mělo změnit, pokud se vybere dost peněz, je možné, že se Johnny Pětka objeví i ve vašem hračkářství.

 

Kostýmy týdne
Marvel Cinematic Universe je tu s námi už osm let a dřív jak v roce 2019, kdy má mít premiéru druhá část Avengers: Infinity War, se loučit nebude. A dost pravděpodobně ani potom. Když počítáme i aktuální Občanskou válku, tak už jsme viděli třináct filmů a během nich se leccos změnilo, především tedy kostýmy. Nejvíc to je pochopitelně vidět na tom, v čem vyráží do akce Steve Rogers, za pozornost ale stojí i hadry všech ostatních

 

Zrcadlo týdne
Zrcadlo má v koupeně snad každý. Jedni před ním stráví víc jak hodinu, aby si nasadil ksicht, ve kterém můžou na ulici a nedostanou hned na prvním rohu deku, druzí ho používají jen výjimečně v situacích, kdy zjišťují, jestli jim ve vousech nezůstaly zbytky boloňské omáčky. Ve filmu se však často využívají k tomu, aby ze sebe hrdinové dostali nějaké to traumátko, zbavili se stresu nebo si v sobě ujasnili nějaké ty zásadní věci. Někdo to bere s noblesou, někde se to neobejde bez slz. A nebo bez násilí.

VHS týdne
Ti mladší z vás si to asi moc nepamatují, ale před blučky a DVDčky měli všichni filmoví fandové doma plné skříně videokazet. Dnes na ně narazíte jen na pofidérních blešácích a jejich návrat asi fakt nehrozí. Na druhou stranu VHSky, především ty béčkové a brakové, se vždycky mohly chlubit tím, že mají vyloženě lahůdkové obaly. A takhle by to mohlo vypadat, kdyby na videokazetách vycházely aktuální hity jako Star Wars: Síla se probouzí, Birdman, nebo Šílený Max: Zběsilá cesta.

 

Náklaďák týdne
Fandové jsou všehoschopní. Cosplayeři celé hodiny vyrábí hadry, ve kterých pak mohou machrovat na Conech, ale jsou i lidé, kteří se pohybují o pár levelu výš. Třeba ti, kteří vyrábí funkční auta z Návratu do budoucnosti nebo A-Teamu. Nebo z Toy Story.

 

Bitka týdne
Optimus Prime vs. Iron Man. Kdo by vyhrál? Těžko říct takhle z hlavy. Optimus je větší a komplet kovový, na druhou stranu Tony Stark zvládl držet krok i s Hulkem. Ti dva si to na plátně kin nejspíš nikdy nerozdají, naštěstí tu máme fandy z Supreme Power Beat Down, jimž se povedlo tuhle bitku udělat v animované podobě a není to vůbec špatné.

 

Duel týdne
V minulém Výplachu jsme chtěli vědět, jestli byste raději viděli Roberta Downeyho jr. V dalším Iron Manovi, nebo v jiných rolích. Nakonec to vypadá, že byste preferovali návrat Tonyho Starka, ale bylo to fakt o fous!

 

Dnes se podíváme k Marvelům, aktuálně můžete v kině vidět v jednom filmu většinu jeho hrdinů a nás by zajímalo, komu z Civil War, kdo ještě nemá vlastní film, byste přáli sólovku? Jména pište do předmětu, v textu se rozkecejte.

Za týden zdar 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace