Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: fantasy Lovec: Zimní válka


ikona
Mr. Hlad
Viděli jsme hvězdně obsazenou fantasy pohádku s Thorem a Furiosou v hlavních rolích. Máte se začít těšit?  

Fantasy Sněhurka a lovec bylo docela příjemné překvapení, ve kterém klasická pohádka dostala trošku drsnější kabát, Chris Hemsworth se v ní oháněl dvěma sekyrami, Charlize Theron ukázala, že jí záporačky jdou a ani ta Kristen Stewart tu neškodila. Teď tu máme dvojku s názvem Lovec: Zimní válka, v níž se na scénu vrací první dvě herecké hvězdy, k nimž přibyly Emily Blunt a Jessica Chastain a za kameru se posadil debutující trikař Cedric Nicolas – Troyan. A my jsme ji před pár hodinami viděli.

 

Jak to vidí Mr. Hlad:
Dostal jsem to, co jsem čekal. A i když jsem nečekal moc, vlastně je to fajn. Lovec: Zimní válka ničím nepřekvapí, rozhodně ne tedy příběhem a zvraty, ale jako pohádková fantasy jednohubka je to celkem fajn. Hlavně tedy kvůli herecké čtveřici. Hemsworthovi bouchač se sekyrami sedne a role ho do žádného velkého herectví netlačí, Theron si záporačku užívá, Emily Blunt zvládá vzbuzovat strach i lítost (v rámci možností a žánrových mantinelů pochopitelně) a Jessica Chastain je sexy, i když seká lidem ruce. Triky se celkem podařily a během těch necelých dvou hodin se na plátně pořád něco děje, takže nuda se nedostaví a ten hlásek, který vám šeptá, že vlastně koukáte na úplně zbytečný film, není nikdy tak hlasitý, abyste ho museli brát vážně .Celkově z toho vylezou dvě hodiny nadprůměrné pohodová zábavy se solidním množství zručně natočené akce a fajn dobrodružnou atmosférou. Jen ten trpasličí humor se malinko míjí účinkem. Celkově žádný zázrak, ale celkem fajn podívaná, které vedle jedničky obstojí víceméně bez problémů.

 

Jak to vidí Rimsy:  
Lovec je vcelku zábavnou a dostatečně barevnou fantasy pohádkou, o které ale nemá smysl psát nic moc navíc. Vizuální hody alespoň částečně zakrývají příběh přeplněný naivními dialogy, u kterých už s několikasekundovým předstihem víte, co asi kdo řekne. První díl jsem neviděl, ale nijak mi to nevadilo – část dvojky se totiž odehrává před dějem jedničky a část až po ní a naštěstí je mezi těmito vypravěčskými zkratkami šikovně manévrováno. Možná mě ukamenujete, ale Hemsworth je prostě poleno, s jehož ulízanou vizáží si ženské představitelky v čele s Jessicou Chastain suverénně vytírají svá oblá pozadí. Suma sumárum dvě hodinky obstojné zábavy, která párkrát příjemně překvapí, ale většinu stopáže prostě jen tak plyne.

Recenzi čekejte v nejbližších dnech. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace