Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Kyprá Melissa porazila Batmana, FPS Henry selhal


ikona
Cival
batman vs supermanbatman vs. supermanbatman/supermantržby
Comicsové ikony padly. O kolik? 

Dobře, ten titulek není úplně fér, protože Melissa McCarthy už výrazně zhubla. Pořád ale mezi laňkami Hollywoodu vyniká nějakým tím kilčem navíc. Jako obézní humoristka nabrala i drtivou většinu fanoušků – ať už to bylo v seriálových Gilmorkách (kam se nakonec přeci jen vrátí) a sitcomu Mike a Molly nebo v hitech jako Ženy sobě, Drsňačky, Špión nebo Tammy. Dietka a přeci jen příliš starosvětský námět o milionářce, co se napraví mezi obyčejnými chudými lidmi, nicméně avizovaly, že tentokrát by kasovní přijetí taškařice The Boss mohlo být přeci jen hubenější.

TRŽBY FILMŮ MELISSY McCARTHY

A taky že jo. Necelých 24 milionů nenaznačuje, že by z The Boss měl být kdovíjaký megahit. Na druhou stranu nenáročné komedie Melissy McCarthy se davům líbí a mají slušnou výdrž – u recenzenty strhané novinky to ale asi tak žhavé nebude a tržby se zastaví maximálně na osmdesáti milionech. Pro strůjce levných komedií s Melissou ale žádný velký stres, ten budou lidé z jejího nejbližšího okolí prožívat až u letního remaku Krotitelů duchů.

 

Teď každopádně došlo na poněkud těsnou, ale pořád poněkud potupnou porážku Batmana se Supermanem. Roky očekávaný superhrdinský klinč poněkud zklamal, poněkud ve všech ohledech kromě výnosů z prvního víkendu, a dál rychle vyklízí pozice. Pár spokojených fanboyů to holt neutáhne… a na dalším víkendovém poklesu tržeb o 54% a připočtení 23,4 milionů je to vidět.

AMERICKÉ TRŽBY COMICSÁREN 

V Americe je Batman v Superman na 296 milionech a ztěžka se vůbec doplazí do top desítky nejúspěšnějších comicsů všech dob, a to prosím bez ohledu na inflaci (pak by bylo ještě smutněji). Celosvětově je Snyderův guláš na příznivějších 783 melounech, miliarda je ale v nedohlednu, což je prostě ostuda. Spojit dvě potenciální miliardové série v jednu rozpačitou fašírku, která komerčně zklame, to se Warnerům vážně nepovedlo. Není divu, že teď nervózně přehodnocují distribuční politiku a překopávají plány na příští roky. Nebýt toho, že se na Justice League už maká a Snyder ji má za rok předhodit lidu, nejspíš by se přehodnocovalo i samotné angažmá tohohle kdysi tak našláplého režiséra.

 

Batman se Supermanem sice v globálních výsledcích už poráží Deadpoola, tenhle drzoun, jehož ještě před pár měsíci znali jen zasvěcení fanoušci, ale se svým levným sólo debutem pořád jasně vede v Americe. To by prostě nikdo nečekal.

Stejně tak by asi nikdo netušil, že aktuálně nejúspěšnějším film roku bude Zootropolis, výborná rodinná detektivka, která se protlačí už na 852 milionů dolarů… a hned 14 z toho si připíše i o svém šestém distribučním víkendu v kinech. Navíc zdaleka nekončíme.

To Moje tlustá řecká svatba 2 takovou rotyku rozhodně neudělá. Pokračování romantického velehitu, který se v roce 2002 z půlmilionového otvíráku vyšplhal na čtvrtmiliardu z Ameriky (!!) a 368 mega celosvětově, tenhle zázrak pochopitelně nezopákne. Pokud o filmu ovšem uvažujeme jen jako o běžné romantické komedii, je 46 milionů po necelých třech týdnech v distribuci fajn.

Nás naopak mrzí osud šíleného akčňáku „z vlastního pohledu“ Hardcore Henry. Potenciálně revoluční žánrová šleha, která vznikla vzápětí po parádním kraťasu a rozpracovává do celovečerního tvaru postupy z first-person stříleček, u amerických kritiků moc nepochodila. Holt se mezi ně nepočítá imf, který pro vás už upekl pozitivní recenzi a my vám ji nejspíš zítra předhodíme. O ekonomické úspěšnosti ale rozhodují úplně jiné faktory…

…a přízeň geeků a internetových hltačů popkultury jim většinou není. Trailer způsobil slušné pozdvižení na síti, distribuovat tuhle fanouškovskou záležitost do víc jak tří tisícovek kin ale nikomu střízlivému nemohlo dávat moc smysl. Nezávisláci z STX Entertainment to ale riskli – a těžce pohořeli. Pětimilionový otvírák a katastrofální průměr návštěvnosti na jedno kino potvrzují, že bez pořádné kampaně a trochu popíkovějšího lákání širšího diváckého spektra nemáte v kinech šanci.

 

V druhé části žebříčku najdete náboženské verbovačky Miracles From Heaven a God´s Not Dead 2. Za nimi pak zklamavší blockbusterovou Alianci a naopak povedené levné napínáky Ulice Cloverfield 10 a Eye in the Sky. Holt to vždycky není jen o prachách…

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se Ice Cube pokusí zabodovat s už třetím dílem série Barbershop a Kevin Costner zavelí na ctitele oldschoolového napětí v thrilleru Criminal. Oba filmy ale bez námahy rozdrtí nová verze disneyovské Knihy džunglí… kterou jsme už viděli a krátce vám o ní dnes taky povyprávíme.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (48)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace