Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co do kina: 7 originálních dubnových filmů


ikona
KarelR
téma
Dramata, horory, akčnáky... a abramsovský bonus! 

Pomalu začíná letní sezóna, což znamená tradiční úbytek vyloženě nadějných "neznačkových" filmů. Ano, oscarovky prostě vyklízejí pole před blockbustery. Pořád se ale dá najít pár originálních produkcí, které by mohly/měly stát za pozornost.

 

7. dubna

Nikdy nejsme sami

Petr Václav se opět zakousnul do českých sociálních problémů a natočil civilní drama, jež by mělo opanovat nejeden festival. Reakce na Nikdy nejsme sami jsou zatím zhruba na úrovni Cesty ven, tak doufejme, že z toho bude další fajn podívaná pro náročnější diváky.

 

Spotlight

I letos vyhrála Oscara pecka s Michaelem Keatonem a je to moc dobře. Spotlight je totiž parádní novinářské drama, které kašle na emoce a servíruje skutečný příběh s obdivuhodnou chirurgickou přesností. Natočil odosobněnou procedurálku takhle dobře je kumšt. Pokud jste tedy se Spotlightem čekali na kino, máte nejvyšší čas vyrazit na pokladnu.

 

14. dubna

Kolonie

Sektářsko-diktátorské drama Kolonie se na ČSFD dost chválí, Rotteny a Hlad ale hlásí velké zklamání. Kde je "pravda"? To asi musíte zjistit sami, Emma Watson si každopádně připsala další celkem výrazný projekt.

 

Orel Eddie

Imf už nejhoršího skokana na lyžích viděl a nadělil mu pochvalnou sedmičkovou recenzi. Je to životní moudra rozdávající kýč? Prý ano. Na druhou stranu je ale tak moc feel-good, že nikomu neublíží a brzy asi začne rotovat v Tedových "pohodových" článcích.

 

Zlo nikdy nespí

Rimsy hlásí veleprůměrnou hororovou jednohubku (recenze je za rohem), na Zlo nikdy nespí tak vyrážejte jen při totálním žánrovém absťáku. Nejvíc údajně potěší fandy Jacoba Trembleye z Roomu, který si tu zahrál dalšího utrápeného klučinu. Moc dalších pozitiv se ale neopěvuje, takže asi (lepší) standard, jakých tu máme do roka spoustu.

 

21. dubna

Hardcore Henry

Totální akční nářez anebo tak tak koukatelná ptákovina? Tohle dilema už brzy rozetne Imfova recenze, do té doby tu máme jen první ohlasy, které létají do všech stran. Řada lidí se náramně bavila, jiní obrovsky trpěli. My se každopádně pořád těšíme, přeci jen bychom měli zapadat do cílovky.

 

Vzpomeň si

Tohle je podle všeho lahůdka. Christopher Plummer ve Vzpomeň si pátrá po nacistické bestii, kterou chce sprovodit ze světa, a snad všichni chválí brilantní scénář i herecké výkony. Takže vynikající důchodcovský thriller? Už to tak vypadá, mládí někdy prostě není všechno.

 

Bonus:

Ulice Cloverfield 10

Ano, technicky se jedná o spin-off Monstra, takže tu Ulice Cloverfield 10 nemá co dělat. Nová Abramsova produkce ale mohutně stojí na vlastních nohách, natočila se za pár drobných a navíc je to hrozná pecka, takže si zmínku přeci jen zaslouží. Nic si nezjišťujte a jděte do kina. Nebudete litovat!

 

Co jste si vybrali z dubnové nabídky? Pochlubte se v diskuzi a nashle v květnu!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace