Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Batman v Superman je rychlokvaška! Rekordně klesá


ikona
Cival
batmanbatman vs supermanbatman vs. supermantržby
Mají Batman a Superman nárok třeba na Deadpoola? 

Tak to s tou miliardou pro warnerovský comicsový megaprojekt zas tak horké nebude. Batman vs. Superman se totiž moc nepovedlo, toho si všiml každý, komu nestačí jen bum prásk borců ve slavných kostýmech, ale chce i třeba smysluplný scénář. Teď to ale vidí i účetní, pěkně černé na bílém, na neuspokojivých čísílkách, která nenaskakují tak rychle, jak by měla. Zájem o nadlidsky mocné borce totiž pekelně rychle uvadá.

 

Je to jednoduchá matematika: První pátek v americké distribuci přinesl DC velkofilmu 81 milionů dolarů. Druhý pátek, o týden později, jich ale přihrál už jen mizerných patnáct, což znamená naprosto rekordní superhrdinský propad o 81%. Jasně, že tyhle hodně očekávané comicsárny se zavedenými hrdiny jsou předurčeny k rychlým ztrátám, protože se na ně většina fanoušků nahrne co nejdřív, ideálně už o prvním víkendu, během prvního dne a třeba hned o první půlnoci (proto jsou čísla z premiérového pátku BvS nafouknutá i o skoro třicetimilionové půlnočky). Aktuální sešup je ale přesto extrémní.

Asi nikdo u Warnerů si nechtěl představit, že po prvním víkendu za 166 milionů vynese ten druhý jen 52 mega. A protože výkonnost znatelně klesá i ve zbytku světa, má Batman v Superman na kontě najednou „jen“ 680 milionů dolarů celosvětově. Nástup byl mohutný, ale dalších zájemců (natož zájemců o opakovaná zhlédnutí) je až příliš málo, než abychom mohli uctivě poklekat před bezproblémovým frkotem za miliardou.

Zajímavější tvůrce pro Justice League to nejspíš nezajistí, maximálně opatrný a seriózní přístup k Affleckovu Batmanovi by ale mohlo. Warnerům totiž Snyderův kousek asi moc radosti nedělá - vždyť zůstane v zámoří i pod Deadpoolem!

AMERICKÉ TRŽBY COMICSÁREN

Přesně opačný příběh v pokladnách vypráví na druhé příčce Zootopia. Hravý animák s oscarovou fazónou a za zády s nadšenými reakcemi recenzentů i diváků dál naprosto válí. Při marginálním poklesu o 16% si připočetl čistou dvacku, což tuhle rodinnou hitovku vykoplo už na čtvrtmiliardu z Ameriky a 787 milionů celosvětově!

Svůj podíl na tom určitě měly i slabé aktuální premiéry: Otřesně hodnocená náboženská verbovačka God´s Not Dead 2, která připomíná něco mezi parodií, špatným vtipem a televizním průplachem, naštěstí odstartovala jen s osmi miliony. A podobně zhanobená bláznivá černošská komedie Meet the Blacks urvala miliony rovnou pouze čtyři, což znamenalo zoufalý start na osmé pozici - pro snímek s ambicemi dostat se mezi vůbec nejhorší filmy roku jde ale pořád vlastně celkem o úspěch. 

 

Jen o třetinu klesla Moje tlustá řecká svatba 2 - na 11 milionů z druhého víkendu a bronzovou příčku. Tváří v tvář mizerným ohlasům kritiků i obyčejných diváků je to celkem zázrak. Holt se ale o existenci tohohle úplně zbytečného sequelu dozvěděla spousta lidí až v době premiéry. Stejné překvápko čeká zjevně i české publikum...

Slušnou štikou pokladen je i nadále Miracles from Heaven. Náboženský výplach totiž moc nepolevuje a připočítává si na páté příčce dalších sedm a půl milionu. Celkově jich tahle těžce nízkorozpočtová produkce hlásí už 46, což je celkem sranda, protože jen o deset víc jich má pokračování série Divergence s názvem Aliance, jeden z potenciálních megahitů jara. Jde ale naopak o jasný propadák sezóny, jehož světové tržby ani nepokryjí rozpočet. Příště se bude šetřit.

Čtyřmilionové výnosy jsou pak další pozitivní zprávou pro tvůrce pokračování Monstra 10 Cloverfield Lane. Poměrně skromná napínavá produkce vynesla jen z Ameriky 63 milionů, takže ta si na sebe naopak bez námahy vydělá.

 

Desítku uzavírá vedle nadrzlého a čerstvě třičtvrtěmiliardového Deadpoola i výtečně hodnocené válečné drama Eye in the Sky s Helen Mirren a zesnulým Snapem. Filmu se vyplatila expanze do tisícovky kin, protože rázem vyskočil na čtyři miliony z víkendu a uspokojivé deváté místo.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se představí střelená komedie The Boss s korpulentní srandistkou Melissou McCarthy, akční šílenost Hardcore Henry a dramedie Demolition s Jakem Gyllenhaalem.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (91)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace