Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #341 o Simpsonových a dronech


ikona
TedGeorge
víkendový výplach
John Boyega je borec, Simpsonovi nekončí, nové drony se představují a Deadpool. 

Můj druhý výplach.

Počítačová hra týdne
Svět počítačových her a filmů se často prolíná. Některé filmové sekvence z her snesou ta nejpřísnější měřítka hollywoodských blockbusterů a Hollywood ono spojení her a filmů nadobro zpečetí toto léto Warcraftem. Proto je ve výplachu následující video. Tvůrci her Max Payne a Alan Wake servírují trailer na Quantum Break. Poznáte Dominica Monaghana?

Simpsonovi týdne
Homer, Marge, Bart, Lisa a další nás provází životy už 27 sezón a nevypadá, že by tato kreslená pouť měla brzy skončit. Nejenom díky geniálnímu dabingu české televize se ze seriálu stala legenda i v našich končinách a dnes neexistuje člověk starší 15 let, který by seriál neznal. Dvacetsedm sezón  dalo vzniknout množství kompilací. Tou nejnovější je sbírka filmových referencí. V Simpsonech se vzdávala pocta Kubrickovi, Spielbergovi, Hitchcockovi nebo Coppolovi a vy byste si to neměli nechat ujít. Tak schválně, viděli jste všechny filmy na seznamu?

Fimová abeceda týdne
Nemám rád děti. Jsou hlasité, nesamostatné, nemají utvořený správný vztah k hygieně a vůbec nic jim neříkají tržby hollywoodských filmů. Viděl jsem pixarovský animák V hlavě a trochu jsem roztál, přesto je pro mě představa vlastního potomka stejně absurdní jako představa Civala sedícího na projekci nového filmu Zdeňka Trošky. Někteří lidé nad dětmi a Zdeňkem Troškou přesto nelámou hůl a snaží se jim vštípit filmové základy od nejútlejšího věku. Pokud má váš potomek kladný vztah k angličtině a poslouchá vás, zkuste mu ukázat filmovou abecedu. Třeba ho zaujme slovíčko Ewok a vy budete mít důvod pustit Hvězdné války.

Osm hrozných týdne
Quentin Tarantino miluje filmové odkazy a už to k němu tak nějak patří. Jeho poslední film Osm hrozných sice přijalo publikum nejednoznačně, ale to nic nemění na tom, že se jedná o jednoho z nejzajímavějších režisérů současnosti. Ale zpátky těm filmovým odkazům. Některé jsou sice mírně přitažené za vlasy, ale to je jedno. Quentin je filmový fanatik per excellence a tohle video vám to jenom potvrdí.

Star Wars týdne
John Boyega je fajn. Negativní pšouky zhrzených „fanoušků“ před premiérou sedmých Star Wars snad nadobro umlčel svým Finnem. Ve filmu mě bavil jenom o trochu míň než Daisy Ridley a Boyega je očividně správný týpek i v reálném životě. Pětiletý Daniel má diagnostikovaný mozkový nádor a vyjádřil přání, že by se chtěl potkat se svým hrdinou z Hvězdných válek. Internet je mocný a tak pár (tisíc) sdílení na twitteru stačilo, aby se zpráva dostala k samotnému Boyegovi. Ten nelenil, ze skladu studia Disney ukradl pytel cool hraček a utíkal kluka s jeho kamarády navštívit do nemocnice.

Dron týdne
Casey Neystat je můj nový hrdina. Člověk točící každý den vlogy ze života se mi dostal do povědomí svým videem, kde lyžoval v ulicích New Yorku. Od té doby vstávám každý den s pocitem, že musím vidět jeho nové video. Před pár dny byl tomuto borci doručen předprodukční vzorek nejnovějšího dronu Phantom. Casey ho okamžitě vyzkoušel a každý amatérský filmař se po shlédnutí videa musí zasnít. Pokud vás nezajímají první neúspěšné pokusy, přeskočte na čas 6.30.

Saturday Night Live týdne
Poruším nepsané pravidlo a jednou zamířím trochu víc do minulosti. Znáte SNL? Doufám, že ano, jinak pro vás bude následující klip trochu nepochopitelný. V USA byla velmi populární ranní show Regise Philbina a Kelly Ripa. Regis je již starý a rozhodl se odejít do důchodu. Jaká byla jeho náhrada? V SNL se rozhodli uspořádat fiktivní konkurz, na který zamířili třeba Ashton Kutcher, Ricky Gervais, Zooey Deschanel nebo Denzel Washington. Posledního jmenovaného si zahrál Jay Pharoah a právě on si vystřihl Denzela naprosto geniálně. Pokud nechcete koukat na celé video, tak Jay nastoupí v čase 4 minuty.

Upřímný trailer týdne
Nebyl by to správný výplach bez Honest nebo How it should have ended traileru. Pánové ze Screenjunkies si tentokrát vzali na paškál poslední instanci dobrodružství Katniss Everdeen a Hunger Games. Dosud jsem film neviděl, takže nedovedu posoudit, jestli se pálí ostrými, nebo je tu někdo trochu mimo...

Deadpool týdne
Deadpool se povedl a vydělal neskutečný ranec peněz. Ideální to kombinace. Tvůrci zároveň zvládli natáčení na velmi nízký rozpočet, a proto mě překvapuje, jak vymakané je CGI. Pokud vás zajímá, jak je možné vytvořit důvěryhodné virtuální město a maskovaného Ryana Reynoldse ještě nemáte dost, klikejte.

Duel týdne
Minule jsme po vás chtěli abyste zavzpomínali na vulgární a urážlivé, ale zároveň skutečně vtipné komedie. A vymysleli jste jich dost. Borat, South Park, Lupiči paní domácí, Superbad... je z čeho vybírat.

Do kin se pomalu chystá Batman v Superman a svět se těší hlavně na Bena Afflecka v roli ikonického Bruce Waynea. Otázka je tedy jasná. V jaké roli máte Bena nejraději? Vyvarujte se prosím vtipných odpovědí jako „režisérské“ a příští týden u výplachu zase s Mr.Hladem. Čau.

Za týden zdar 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace