Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co do kina: 10 originálních březnových filmů


ikona
KarelR
téma
Komedie, horory, evropské jistoty, domácí tvorba... 

Ano, tenhle článek obvykle vychází na začátku měsíce, ale tentokrát se holt nezadařilo. Pozitivní nicméně je, že se do půlky března profláklo, co se brutálně nepovedlo (třeba noví Coeni), takže šlo nabušenou "neznačkovou" nabídku vměstnat do deseti titulů. I tak tu ale některé nadějné kousky chybí. Nebojte se na ně proto upozornit v diskuzi!

3. března

Polednice

Když se řekne český horor, nejspíš si vybavíte kupu naprosto tragických filmů od Labyrintu po Zahradníka. Polednice ale tomuhle stigmatu naštěstí utekla a sesbírala řadu spokojených diváckých reakcí. Ne, velká žánrová hitparáda to podle všeho není. Minimálně technicky a herecky se ale jedná o český nadstandard, takže palec nahoru a doufejme, že bude podobných tref do budoucna co nejvíc.

 

Rodinka Belierových

Jak jsem pochopil, Rodinka Belierových by ráda kráčela ve šlépějích Nedotknutelných. Tahle francouzské dramedie chce bavit i dojímat zhruba ve stejném poměru, a podle ohlasů se jí to náramně daří. Na dobývání světa (nebo alespoň Evropy) to bohužel zatím moc nevypadá. Jinak by ale mělo jít o oddechovou jistotu, což taky není zrovna málo.

 

Suburra

Rimsy v recenzi láká na chytrou a skvěle natočenou italskou kriminálku a není moc důvodů mu nevěřit. Suburra prý zvládá všechno, co se teď Hollywoodu moc nedaří, a nabízí drsný mafiánský zážitek, jemuž docela uvěříte odkazování na realitu. Takže... směle do kina!

 

Zootropolis: Město zvířat

U Disneyho stvořili další ohromně chválený megahit. Zootropolis je animovaná detektivka s roztomilými zvířátky, která je prý podobně zábavná jako její trailer s lenochodem. Zámořští kritici jásají, tržby už přeskočily půl miliardy dolarů a bavil se i Mr. Hlad. Víc si tvůrci snad ani nemohli přát.

 

10. března

Grimsby

Ano, Grimsby se zapíše do historie jako "ten film s tou scénou se slony". Kdo film viděl, nemluví skoro o ničem jiném, takže se připravte na další totální nechuťárnu z cohenovské dílny. A jak dopadlo "to kolem"? Podle všeho celkem průměrně, kvality ale samozřejmě stoupají v závislosti na tom, jak moc jste kompatibilní se Sachovým nespoutaným humorem.

 

Rudý kapitán

Všichni asi doufali, že se Rudý kapitán dočká nadšeného přijetí. Nakonec tu ale máme druhou nejlepší věc - rozetnutí divácké a kritické obce vedví. Některé ohlasy jsou ohromně spokojené, jinde se mluví o velkém zklamání. Sami si tedy vyberte, jestli chcete věřit Shushikovi nebo Hladovi, tady se "pravdy" jen tak nedobereme.

 

Už je tady zas

Upřímně mě fascinuje, že Němci ještě pořád točí filmy o Hitlerovi. Ale asi je to lepší, než o něm zarytě mlčet, a po několika trapných komediích prý konečně dorazila jedna vydařená. Rimsy Už je tady zas chválil v recenzi jako "svěží komedii, která od začátku předkládá skvělou myšlenku Hitlera v současném světě." Pokud jste tedy na vůdcovské humory ještě nezanevřeli, tady byste si měli vyloženě pošmáknout.

 

24. března

Čarodějnice

Kolik lidí už Čarodějnici vpálilo přízvisko "nejlepší horor roku 2015"? První čeští diváci se báli v červenci ve Varech a veskrze zvedaly palce nahoru, na nějaký žánrový milník to u nás ale nevypadá. Uvidíme, co se bude dít příští týden. Minimálně povedená žánrovka by z toho každopádně být měla. 

 

Humr

A další opozdilec z Varů. Podivná romance Humr jednoznačně patří do škatulky "dobrý film s Colinem Farrellem, který skoro nikdo neviděl". Záplavy diváků proto nehrozí, zrovna tady je to ale vážně škoda. Další film o hotelu, ve kterém si musíte za 45 dní najít partnera, jinak se proměníte v předem vybrané zvíře, nás totiž jen tak nečeká...

 

Já, Olga Hepnarová

Trailer obrovsky navnadil, první reakce jsou ale podobně rozpolcené jako u Rudého detektiva. Jeden tábor přeje Olze dobývání Evropy, druhý v ní vidí jen prázdné žánrové cvičení. Minimálně po formální stránce se ale jedná o další velký krok kupředu (a zklamaných diváků není zase tolik), tak se snad domácí koprodukce budou i nadále vydávat tak ambiciózním směrem.

 

Co jste si vybrali z březnové nabídky? Pochlubte se v diskuzi a nashle v dubnu!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace