Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Únor 2016


ikona
KarelR
blu-raydvd
Měli byste si domů pořídit nového Scotta nebo Zemeckise? 

Překlápění podzimní nadílky na modré disky pokračuje. V únoru jsme se dočkali hned čtveřice filmů, které se víceméně trefily do vkusu publika a nezaslouží si jen tak zapomenout. Jistě, Muž na laně moc nevydělal, i když šel Zemeckis newyorskému a imaxovému štěstíčku hodně naproti. Zbylé tři kousky by ale na Blu-rayi měly pokračovat v krasojízdě na obou frontách.

 

Marťan
Vyšlo: 3. února 2016
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray), 538 Kč (3D Blu-ray + Blu-ray)

Taky vám bylo trochu líto Matta Damona, který musel vědět, že si jde na Oscary odsedět sedm proher? Marťan podle očekávání neurval žádné zlaté plešouny, Foxy to ale vážně netrápí. Vyrobili totiž chválenou sci-fi trvalku, která v kinech nastřádala 600 mega a na domácím trhu by se jí mělo dařit dost podobně. Příběh astronauta, který uvízne na Marsu a místo deprese zvolí hláškování, si tak vážně nemá na co stěžovat. A i když na blůčku kupodivu není moc bonusů (Foxové si je zákeřně šetří na re-release), pořád dostanete výborný film, který se dá bez okolků pustit komukoliv. (8/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Muž na laně
Vyšlo: 10. února 2016
Cena: 268 Kč (DVD), 538 Kč (3D Blu-ray + Blu-ray)

Muž na laně před půl rokem zůstal v Marťanově stínu. Zatímco amerického sympaťáka ve vesmíru chtěli vidět všichni, arogantní Francouz na provaze takovou kliku neměl. Proč je to škoda? Protože bych se nebál tvrdit, že jsou si oba filmy dost podobné (a zhruba stejně dobré). V obou se odhodlaný hrdina vrhá na nemožnou misi, za níž mu tleská celý svět, přičemž mu kryje záda režisérská legenda s citem pro nejmodernější trikové technologie. Zemeckisův film je nicméně daleko vzletnější a vlastně i romantičtější. Pokud jste tedy nešli do kina, s klidem to napravte doma. (8/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Stážista
Vyšlo: 10. února 2016
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Nebýt toho skřípajícího konce, asi bych byl ze Stážisty nadšený. Schopně totiž rozšiřuje odkaz Ďábel nosí Pradu nebo Hezkého vstávání a přináší nejlepšího De Nira za poslední roky. Nejsem si úplně jistý, jak se Nancy Meyers mohla takhle vrátit do formy. Tragické Nějak se to komplikuje je ale zapomenuto, a to díky lehkonohé oddechovce, která bude v televizi slavit velké úspěchy. Ne, Stážistu vážně nepotřebujete vidět hned. Až ale budete hledat "něco fajn na večer", rozhodně byste ho měli zvážit. (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Straight Outta Compton
Vyšlo: 10. února 2016
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Přiznám se, že mě to tematicky úplně minulo, můj výsledný dojem ale byl "jo, Rychle a zběsile 8 je v dobrých rukách". Straight Outta Compton bohužel moc netne do živého a na mnoha místech se zbytečně natahuje, F. Gary Gray má ale tuhle hudební biografii ohromně v ruce. Atmosféru i vedení herců zvládá na jedničku, dokáže vytáhnout údernou hlášku i hodně působivou scénu... jen mě to holt nestrhlo tak jako zbytek redakce. V rámci žánru ale pořád skvělá práce. A jak už jsem zmínil výše, Vin Diesel má na kontě další režisérskou trefu. (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Dále v únoru vyšlo: Boj o Hedvábnou stezku, Laputa, Pan, Poslední lovec čarodějnic, Purpurový vrch, Sinister 2, The Program: Pád legendy, We Are Your Friends, Wilsonov

Nashle u březnového přehledu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace