Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #336 o BB-8 a králíku Rogerovi


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Kdo je zodpovědný za robota ze Star Wars? Je Scott Pilgrim blbec? A bude o víkendu konec světa?  

Unaveně psaný výplach

Alternativa týdne
Dělat si srandu z Hvězdných válek je snadné. Ne že by to byla hovadina, která by k tomu vybízela, naopak, ale snad nic na světě krom pátečních odchodů z práce nemá tolik fanoušků, takže kreativních mozků se smyslem pro humor se v okolí Star Wars zkrátka pohybuje víc než kdekoliv jinde. A proto taky dostáváme luxusní videa, která si ze sedmé epizody krásně utahují a přitom je evidentní, že jejich tvůrci si ji strašně užili.

Konec světa týdne
Přežili jsme Y2K, přežili jsme Aztéky, přežijeme i Krotitele duchů. Teď není řeč o chystaném remaku, jehož kvality jsou zatím nejisté, ale o dvojce, v níž Bill Murray nejen že zachraňoval New York, ale měl i vlastni talkshow, kam si jednoho dne pozval tak trochu trhlou ženskou, která předpovídala konec světa. A vychází to na tenhle víkend!

 

Srovnání týdne
Hraně-animovaná noir detektivka Falešná hra s králíkem Rogerem se stala filmovou klasikou a nezestárla ani o den. Film navíc vyhrál tři Oscary, takže o něm můžeme oficiálně mluvit jako o umění. Víte ale, že jde o volnou adaptaci knížky Who Censored Roger Rabbit? Jestli ne, tak v tomhle videu film i knížku celkem zajímavě porovnávají.

 

Upřímný trailer týdne
Hele, oni jsou fakt dobří, pokud se nepokouší lacině hejtovat. Nemám rád Honest Trailers právě kvůli tomu, že se v jejich videích se obvykle chytí nějaké bezvýznamné hovadiny a využijí ji k tomu, aby ve výsledku vyloženě pomočili celý film. Když se ale trošku uklidní, je to vlastně docela fajn. Jako v případě nerdovské romance Scott Pilgrim proti zbytku světa.

 

BB-8 týdne
Robot BB-8 ve Hvězdných válkách byl dokonalou kombinací zábavnosti a roztomilosti. To, co se Jar-Jarovi nepovedlo a co přehrotil Lucas s Ewoky, zvládl J.J. Abrams vytvořit hned v prvním starwarsovském filmu. Všichni víme, že podobní droidi ve Hvězdných válkách se dorozumívají pípáním a vrčením a vznikají v počítačích. Ale herci do toho nakonec taky mají co kecat

 

Biografie týdne
Donald Trump dokázal úžasnou věc. Donutil lidi, kteří se o americkou politiku vůbec nezajímají aby ji sledovali, protože podobného klauna nemáme ani u nás. Ne že bychom se nesnažili, ale tenhle tlučhuba, který dovede během jednoho jediného vystoupení urazit všechny od Mexičanů, černochů, žen až po hráče počítačových her, to je prostě jiná liga. Taková, že si bezpochyby zaslouží film, ve kterém si ho zahraje Johnny Depp a objeví se v něm i Ron Howard, Alfred Molina nebo Patton Oswalt.

LEGO týdne
Bitva na ledové planetě Hoth patří k nejlepším okamžikům Hvězdných válek. Byla epická, ukázaly se v ní v akci úplně nové zbraně a nové zimní uniformy a hlavně v ní rebelská pakáž dostala pořádně po čuni. Dath Vader a jeho parta tu ukázali, jak vypadá síla vesmírné diktatury v praxi. A teď ji můžete mít i doma, LEGO bitva má přes 2000 kostiček, najdete tu 14 postaviček a třeba i tu bílou potvoru, které Luke ufikl ruku. Škoda, že nedošlo na AT-AT, ale jinak je to paráda!

Rodinka týdne
Scéna, kdy se v Síla se probouzí setkali na mostě Han Solo a Kylo Ren, byla v celém filmu asi nejsilnější a člověk musel chtě nechtě uvažovat o tom, co se mezi těma dvěma vlastně v minulosti stalo, že to muselo takhle skončit. Snad nám na to odpoví další díly, ale každopádně pár teorií teď už člověk mít může.

 

Dokument týdne
Dokumentární seriál Netflixu Making a Murderer má na CSFD momentálně 94% a prý jde o naprosto zásadní pecku, o které po právu mluví polovina světa. Příběh muže, na kterého se kdosi pokusil hodit vraždu, se stal zkrátka fenoménem. A z fenoménů si rádi dělají srandu u Simpsonových.

 

Duel týdne
Minule jsme se ptali na nejlepší roli Leonarda DiCapria, za kterou byl nominovaný na Oscara. A nejvíc se vám líbil ve Vlkovi z Wall Street.

 

Dnes se podíváme na klipy ze superbowlu. Pochopitelně nás zajímá, který ze superbowl spotů se vám líbil nejvíc. Název filmu napište do předmětu a rozkecejte se v textu.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace