Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: Deadpool


ikona
KarelR
deadpoolprvní dojmy
Tak to máme za sebou! 

Luxusnější marketingová kampaň tu dlouho nebyla a zatím to vypadá, že Deadpool rozhodně nepropadne. Dostanou ale comicsoví fanoušci vytouženou eRkovou pecku, anebo je Reynoldsova žoldácká odysea zklamáním? Odpověď zní následovně...

 

Jak to vidí Mr. Hlad

Za mě dobrý. Dost. Je to vlastně přesně to, co jsme chtěli vidět a co nám tvůrci slíbili. Párkrát jsem si sice řekl, že by to mohla být ještě větší divočina, ale celkem chápu, že napoprvé se magor jako Deadpool ještě musí krotit. Rozpočet nebyl nejvyšší, tvůrcům se to naštěstí daří většinu času dobře maskovat. Úvodní bitka v autech má koule a na konci sice už párkrát mizerné triky vykouknou, ovšem tou dobou už budete mít hlavního hrdinu tak rádi, že vám to bude jedno. Celé to je totiž hlavně o Deadpoolovi. Ten je přesně tím sympatickým hovadem, které ze sebe umí sypat šílené hlášky, užívat si zvráceně vtipné situace a krájet protivníky na kusy. Reynoldse i všechny za kamerou to evidentně baví a pochopili, že když nemají prostředky na comicsový blockbuster z první ligy, tak si ten svůj menší film musí alespoň užít a doufat, že se tohle nadšení přenese i na diváky. Povedlo se. Deadpoolovi by se dalo vytknout hodně, ale svou odzbrojující upřímností a radostí z toho, že vznikl a je přesně takový, jaký si ho Reynolds s Millerem vysnili, si vás nakonec bez problémů získá. Pokud vám tedy nevadí vtipy o masturbaci a nadprůměrný počet usekaných končetin.

 

Jak to vidí KarelR

Očekávání naplněna. Deadpool je snovým projektem několika lidí a je to na něm zatraceně vidět, comicsová revoluce se nicméně nekoná. Vervu, se kterou v kinech řádil Kick-Ass nebo Kingsmani, tady bohužel nenajdete. Stejně tak nedojde na nějaké zásadní překvapení, rozhodně to ale neznamená, že by hrozila nuda. Naopak, Deadpool obdivuhodně funguje hlavně tam, kde byste to možná nečekali, jedná se totiž o vydařenou romanci, kterou neskutečně táhne Morena Baccarin. Právě díky ní film nemá moc hluchých míst a šlape i skrz slabší pokusy o humor. A jelikož má snaživý Reynolds kam (respektive za kým) směřovat, nemusí se jen potácet mezi uštěpačnými poznámkami a překvapivě dobrými akčními scénami. Takže jo, občas to skřípe a příběhově se jede podle učebnice, pořád je tu ale dost tref na to, abyste se v kině bavili. A to už od vynikajících úvodních titulků!

 

Jak to vidí Rimsy

Odpůrci grafických novel můžou jásat, zkazky o rozbití komiksových stereotypů se z velké části potvrdily. Deadpool je přesně tak sprostý a obscénní, jak se trailery snažily zdůraznit. Ale v tom je možná taky trochu problém – pod neokoukaným povrchem a tunami popkulturních narážek se totiž choulí vcelku obyčejný příběh, který moc překvapení nenabídne. Zároveň je ovšem zcela funkční a příjemně odsýpá, takže nudit se nebudete. Ryan Reynolds obstál s grácií a übersexy Morena Baccarin každé scéně dodává příjemný náboj. Paradoxně tak ze snahy o natočení trochu jiné komiksové adaptace vzešla ideální popkornovka, která pobaví humorem i akcí. A Marvel si může mnout ruce, že bude třískat prachy nejen z marvelovek, ale teď i z antimarvelovek. Ženiální!

Recenzi čekejte v nejbližších dnech.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace