Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Super Bowl vyhrála Kung Fu Panda, Coeni selhali


ikona
Cival
kung-futržby
Kolik utržila coenovka se Scarlett, Clooneym a Tatumem? A jak dopadly austenovské zombies? 

Nebylo to o víkendu moc hezké pokoukání na výsledky v pokladnách kin, protože vesměs všechny sledované tituly zklamaly. I Kung Fu Panda 3, jejíž výnosy klesly skoro o polovinu, na čemž sice mají podíl nižší zisky filmů v neděli, kdy se kvůli Super Bowlu vylidní půlka amerických kin, i tak by si ale chválená animovaná jednička měla vést líp.

Připočtených 21 milionů vytáhlo tržby na aktuálních 69 mega a bude hodně zajímavé sledovat, jak si film povede hlavně za týden, kdy zbrojí na Valentýna hned tři silné premiéry. Stovka z Ameriky každopádně přiletí a dvoukilo celosvětově už je na kontě, takže Foxové můžou být poměrně v klidu, že se tenhle merchandisingový, seriálový a kdo ví ještě jaký vehikl dále hýbe kupředu.

 

Naopak Coeni zabrzdili. Jejich hollywoodská retro satira sice shlukla nesmírně blyštivý herecký ansámbl a kampaň se tak zvládla odpíchnout od Clooneyho, Fiennese, Brolina a Hilla a až k tancujícímu Tatumovi a polonahé Scarlett, ale na výsledku se to moc neprojevilo. Tváří v tvář výborným recenzím a úspěchu posledních coenovek, díky nimž se z plodných nezávisláků stali vyložení hitmakeři, je jedenáctimilionový otvírák zklamáním.

TRŽBY FILMŮ BRATRŮ COENOVÝCH

Na druhou stranu chlapci točí levně a velké hvězdy se jim samy hlásí, než že by potřebovaly proplácet obrovitánské šeky. Proto Hail, Caesar, u nás uváděný pod názvem Ave, Caesar, přišel podle oficiálních informací na 22 mega. Při čtyřicetimilionových výnosech jen z Ameriky nebudou mít investoři tohoto projektu žádné trable. Nicméně studio Universal se loni namlsalo, letos ale muselo zatím jen zkousnout dvě hořké pilulky - nejdřív menší zájem o Ride Along 2, teď o Coeny.

 

Na bronzové příčce se drží Revenant, který si připsal sedm milionů a už je na úctyhodných 326 celosvětově. Blahořečili bychom nejspíš strůjce tohohle oscarového (?) triumfu, když by hned o řádek níž nebyly Star Wars... s čerstvými dvěma miliardami... Amen. 

Katastrofálně pak dopadly další dvě premiéry. A tady se už nelze moc divit: Romantika The Choice nevypadala podle traileru kdovíjak vábně, navíc to ale brutálně schytala od kritiků, kteří jí nadělili zdrcujících 8% pozitivních recenzí. U LionsGate tuhle adaptaci romantického hitmakera Nicholase Sparkse (Zápisník jedné lásky, Milý Johne...) totálně prokaučovali a odpovídá tomu i víkendových šest míčů. Tahle žánrovka se ani k tomu Valentýnu nedohrabe v důstojné formě...

 

S bídnými pěti miliony pak odstartovala postmoderní divočina Pýcha, předsudek a zombies. Jde holt o další případ projektu, kdy se nadchnete premisou a pobaví vás trailery i průpovídky kámošů v hospodě, co si vzniku filmu taky všimli. No jo, jenže nakonec si ho maximálně stáhnou, a to pokud se nedovtípí, že reakce kritiků i diváků jsou velmi vlažné a že o žádnou drzou kultovku zjevně nepůjde. Dlouhé roky se tahle adaptace připravovala... a nakonec vyšumí jak pára nad ohřátou krevní plazmou.  

Desítku uzavírá kvartet čtyřmilionových: Disneyovská dobrodružná tuctovka Do posledního dechuRide Along 2 alias Poldův švagr, jenž aktuálně přepočítává 77 mega, levný horor The Boy a naprosto nepovedená buranská komedie Dirty Grandpa s Efronem a De Nirem.

 

Kompletní žebříček tržeb zde.

Valentýnský mumraj se pokusí za týden zpeněžit comicsová ulítlost Deadpool, ztřeštěný Zoolander 2 a bláznivá romantika Jak přežít single. Zdá se to jenom mně, nebo si všechny tři filmy vlastně silně lezou do zelí? To jsou mi nápady. Aby všechny neshořely...

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (7)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace