Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zemřel Alan Rickman


ikona
Mr. Hlad
alan rickmandie hardharry potterrip
Představitel profesora Snapea, Hanse Grubera a hrdina Lásky nebeské podlehl rakovině 

Do háje, ještě není ani půlka ledna a svět už přišel o dalšího velikána. Před čtyřmi dny svět opustil David Bowie a dnes podlehl rakovině Alan Rickman. Jeden z největších britských herců posledních dekád zemřel ve věku devětašedesáti let. Mladší filmoví fandové ho budou mít navždycky spojeného s dost možná nejzajímavější postavou ze světa Harryho Pottera, zahrál si tu profesora Snapea, učitele z Bradavic, kterého diváci nejdřív nenáviděli a na konci série, když se s nimi loučil, půlka z nich bulela víc jak u E.T.ho.

 

Ještě slavnější rolí je však Hans Gruber, šéf teroristů a zlodějů, kterým se musí postavit John McClane v první Smrtonosné pasti. Gruber se právem i dnes, skoro třicet let po premiéře filmu, objevuje na předních místech žebříčků nejlepších filmových záporáků. Ti mu vůbec šli zatraceně dobře, což předvedl i v dobrodružné pecce Král zbojníků Robin Hood, ale třeba i v televizním Rasputinovi. Skvělou práci pak odvedl i v kladnějších rolích v romantikách Láska nebeská nebo Rozum a cit a úspěšně si zkusil i režii, nejdřív s komorním dramatem Zimní host a pak s historickou romancí Králova zahradnice. Rickman byl zkrátka jednou z nejvýraznějších tváří filmu nejen v Anglii. A bude nám sakra chybět.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace