Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

To nejlepší z filmového severu


ikona
Mr. Hlad
festivalscandi
Kde v Evropě točí nejlepší filmy? Ve Skandinávii. Kde můžete vidět ty nejvydařenější? Na festivalu Scandi. A ten začíná dnes 

Ve Skandinávii filmy točit rozhodně umí a v posledních několika letech je právě sever Evropy co do kinematografie asi nejzajímavější, takže festival, kde se budou promítat ty největší pecky z té promrzlejší části starého kontinentu, si svoje diváky určitě najede. A pokud máte rádi typicky severskou filmovou atmosféru, tak byste se na nějakou tu pecku taky mohli stavit. Scandi začíná už dnes 13. ledna a končí 19. ledna a promítat se bude nejenom v Praze, ale i v Brně, Jablonci nad Nisou, Jihlavě, Karlových Varech, Mariánských lázních, Olomouci nebo ve Zlíně. A hned potom zamíří Scandi na Slovensko. A pokud se vám do kina nechce, můžete si filmy pustit i přes službu VOD.

 

A co je na programu? Proběhne tu premiéra novinky Roya Anderssona Holub seděl na větvi a rozmýšlel o životě, ale k vidění bude třeba i černá komedie O kuřatech a lidech s Madsem Mikkelsenem, ve které se dva bratři rozhodnou zkultivovat trojici svých buranských sourozenců, o nichž donedávna nevěděli. Za pozornost stojí i novinka oscarové Susanne Bier, režisérky geniálních Bratrů. V jejím thrilleru Druhá šance se policajt Andreas rozhodne unést syna, který vyrůstal u páru feťáků a po jeho stopě se vydá jeho kolega Simon, jednu z hlavních rolí si zahrál Nikolaj Coster-Waldau ze Hry o trůny. Je tu ale i katastrofická Vlna, jejíž režisér bude točit nového Tomb Raidera, kultovní filmy jako Blikající světla nebo Řezníci, a pro prcky dobrodružná podívaná Jo Nesbø: Doktor Proktor a prdící prášek. A samozřejmě spousta dalších věcí. Vybírat můžete tady. Je z čeho.

 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace