Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #331 o V hlavě a Damonovi


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jak to vypadá uvnitř Malého Sokola? Kolik stojí zachránit Matta Damona? A jak moc roztomilá může být detektivka Sedm?  

Ničím výjimečný Výplach

Bez emocí týdne
Animák od Pixaru V hlavě se povedl. Za mě sice nejde o jejich top práci, rozhodně to ale byla povedenější věc než to, co obvykle nabízí konkurence. Výlet do mozku holky, na kterou toho je po stěhování do jiného města trošku moc, byl zajímavý hlavně tím, že jsme viděli, jak to asi v mozku funguje a jak se tam hádá radost, smutek nebo strach. V hlavě by však překvapivě šlapalo, i kdybychom se do hlavy Riley nepodívali a jen sledovali, podobně, jako její rodiče, jak se chová navenek.

Schody týdne
Rocky a jeho běh na schody ve Filadelfii, to je jedna ze scén, na kterou se nedá zapomenout a příjemně ji připomněl i aktuální Creed. Právě na jejich vrcholu došlo do té doby neznámému boxerovi, že by mohl mít v bitce se slavným Apollo Creedem šanci a i kdyby prohrál, rozhdoně to hodlá udělat se ctí. Člověka z toho mrazilo, samozřejmě v tom dobrém slova smyslu. A přitom stačí odstranit hudbu a místo geniální motivační scény tu máme idiota v teplákách, co se chová, jako kdyby utekl z Bohnic.

 

Vybavení týdne
Nové Hvězdné války představili mladou generaci hrdinů i záporáků, vrátily do hry staré hrdiny a položily spoustu otázek, na které budou fanoušci hledat odpovědi minimálně do premiéry příštího filmu. Jedna věc ale visí ve vzduchu už od Nové naděje, tedy skoro čtyřicet let. Kde je sakra na Malém Sokolovi hajzl? Pokud vás tahle otázka taky trápí, možná, že najdete odpověď v detailním nákresu interiéru dost možná nejslavnější vesmírné lodi všech dob.

 

Rána týdne
Mysleli jste si, že herectví je sranda? Jako asi jo, ale hodně záleží na tom, kdo před tu kameru leze. Někdo si odkecá svoje a pak se zavře na zbytek dne do karavanu s hromadou koksu, někdo zase vyšplhá na mrakodrap v Dubaji nebo se nechá zavěsit za startující letadlo. A pak je tu Michael B. Jordan, který se při natáčení Creeda rozhodl jít do toho podobně jako před lety samotný Stallone a v ringu se jelo evidentně naplno. A mohlo to celkem bolet. Pokud nejste zvědaví na Slye, tak si přeskočte na 1:48.

 

Záchrana týdne
Pamatujete si, jak se při premiéře Marťana řešilo, že Matta Damona je neustále potřeba odněkud zachraňovat? V Interstellar uvízl na liduprázdné planetě, v Zachraňte vojína Ryana si pro něj došel samotný Tom Hanks a teď ještě ten Mars. A pak tu máme ještě záchranné mise v Syrianě, Zelené zóně, Elysiu, Odvaze pod palbou nebo animáku Titan A.E. A někdo se rozhodl spočítat, kolik by záchrana Damona ve všech filmech, kde se dostal do průšvihu? Celková částka je 900 miliard dolarů. Když si člověk spočítá všechny ty výpravy do vesmíru nebo putování přes zdecimovanou Evropu, tak to číslo celkem dává smysl.

 

Herečka týdne
Nikdy mi to nedošlo, ale tohle video na to káplo. Jennifer Lawrence, které bylo v létě pětadvacet, hraje sice v Hunger Games mladou holku, ale minimálně David O. Russell jí většinou dává postavy žen, které jsou starší než ona. A o dost. Dekáda sem, dekáda tam, koho to zajímá? Herečky se obvykle pokouší hrát na plátně spíš mladší postavy, ale jak se ukázalo, cesta k Oscarům může vést i přes stárnutí. V Joy si Lawrence zahrála mámu tří dětí, které je čtyřicet a tam už by možná měla být nějaká ta stopka. Jinak to taky může skončit dost děsivě.

Premiéra týdne
Být filmovým fanouškem na přelomu sedmdesátých a osmdesátých let nebyla žádná sranda. Do kin chodily stejně dobré a špatné filmy jako teď, ale v roce 2016 máme hromadu možností, jak se k těm starším dostat. DVD, Blučka, Netflix i jiné méně legální zdroje... fakt je toho dost. Když jste se vám ale líbily třeba Hvězdné války, museli jste na ně do kina. Čtyřka Hvězdných válek se na videokazetách objevila totiž až v roce 1985 a televizní premiéra proběhla o rok dřív. Samozřejmě šlo o obrovskou událost. Takovou, že ji musel uvést samotný Mark Hamill a ke slovu se dostali i hardcore fandové, kteří Novou naději viděli víc než stokrát. Pochopitelně v kině.

 

Zvířátka týdne
Joe Cornish natočil povedenou hororovou komedii Útok na věžák, ve které se objevil v hlavní roli John Boyega, napsal scénáře k Tintinovi nebo Ant-Manovi a jednu dobu se o něm mluvilo jako o možném režisérovi Star Treku. Je to celkem šikula, ale ještě před tím, než se vrhl na celovečeráky, blbnul v britské televizní skečové show The Adam and Joe Show. A co tam dělal? Remakoval slavné filmy s pomocí plyšových zvířátek. Jak by se vám líbilo Sedm, Podfu(c)k nebo Trainspotting s roztomilou pandou v hlavní roli?

 

Stormtrooper týdne
Jménem ho možná neznáte, ale na plátně jste ho mohli přehlédnout jen těžko. FN-2199 si to v Síla se probouzí na férovku rozdal s Finnem a celkem si ho dával. Co byl zač? Prostě stormtrooper. Jen trošku naštvanější a vybavený speciálním obuškem na rozhánění davů. FN-2199 byl překvapivě cool a to nadšení, které vyvolal mezi fanoušky, nejspíš nečekali ani sami tvůrci. A přitom mu stačilo přijít se stylovou zbraní a zařvat TRAITOR a teď mu fandí celý internet, který jej překřtil na TR-8R. Nejlepší fóry na jeho účet najdete tady.

 

Duel týdne
Minule se vás KarelR ptal na to, jaká hra se vám v loňském roce líbila nejvíc. Já osobně budu hrdě stát po jeho boku a bojovat za věčnou slávu třetího Zaklínače. A podle všeho nebudu sám. Líbilo se vám ale i drsné Bloodborne, chytré Life is Strange, čtvrtý Fallout, páté GTA, nový Mortal Kombat nebo poslední Metal Gear Solid. I po herní stránce to byl fajn rok.

 

Dnes se podíváme na hororové série Jamese Wana. Máte raději V zajetí démonů, nebo Insidious? Název série napište do předmětu a nezapomeňte v textu uvést důvody.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace