Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Star Wars nic nezastaví! Už mají miliardu a půl!


ikona
Cival
quentin tarantinostar warstržby
Jak daleko už jsou Jediové v dohánění modrásků? 

Star Wars frčí jako blázen! Parádní čísla hlásí snad ze všech koutů světa, české kinosály nevyjímaje (těžce přejely i Kotkovu Padesátku), co ale předvádí Rey a její chlapci v Americe, to prostě nemá obdoby. A nejspíš ještě dlouho mít nebude, protože tady se přepisují rekordy s takovou vehemencí, že na to ani nestačí tabulky.

TRŽBY FILMŮ ZE SÉRIE STAR WARS

Síla se probouzí totiž ze zámořských kin vydolovala už 740 milionů! Rekordní - na domácí půdě osmisetmilionový - Avatar jich za stejnou dobu vyválčil 352. I když tyhle cifry nelze porovnávat jedna ku jedné, protože Avatar se tehdy v podstatě pořád teprve rozjížděl a jako trvalka vydržel v kinech dlouhé týdny s podobnou výkonností, úspěch Star Wars je pořád naprosto neskutečný.

O třetím víkendu totiž připlulo na konto dalších 88 milionů při poklesu zisků o 40%, což jasně značí, že rekordní zápis Cameronova modrého megahitu padne už během tohoto týdne. Famózní! Ani miliarda vytěžená z amerického území není úplně nereálná, Disneymu ale bude bohatě stačit vědomí, že vyrukoval s historicky nejúspěšnějším kinoflákem pro zámořská kina.

FILMY S NEJVYŠŠÍMI SVĚTOVÝMI VÝDĚLKY

Globálně je to ale taky parádní palba, protože miliarda a půl už je na skladě a Hvězdné války tím pádem po ani ne třech týdnech promítání letí mezi pět nejúspěšnějších bijáků historie. Budeme hodně napjatě sledovat vývoj zisků, protože je tu pořád jedno maximum, které visí zatraceně vysoko: Je ale při takovéhle mánii zdolání 2,7 miliardy dolarů Avatara nereálné? Uvidíme...

 

Stříbrnou příčku drží s ohromným odstupem bláznivá komedie Daddy´s Home - i jejích víkendových 29 milionů a 93 celkově je ovšem úctyhodných. Rodinná blbina s Willem Ferrellem a Markem Wahlbergem se tlačí až ke stopadesátce a je klasickou velkou hitovkou, kterou svátky vyženou do ekonomických výšin. Wahlberg s Ferrellem spolu určitě nenatočili poslední film, protože tohle je ještě větší trefa než velmi úspěšná Benga v záloze.

TRŽBY FILMŮ WILLA FERRELLA 

Bronzový je Tarantino. Spíš střídmě hodnocená novinka Osm hrozných expandovala do dvou a půl tisícovek kin, z nichž tříhodinový westernový macek vytáhl 16 milionů dolarů. průběžně jich má třicet a další navyšování bude hodně odvislé i od výsledků Zlatých glóbů a oscarových nominací. Žádný stres nehrozí, protože Tarantino film pořídil za skromných 44 milionů. Na megahit o tonáži Nespoutaného Djanga to ale nevypadá.

TRŽBY FILMŮ QUENTINA TARANTINA

Na čtvrtém a pátém fleku máme zimní trvalky, které oproti minulému víkendu spadly sotva o desetinu: U rodinné čtyřky Alvina a chipmunků, která si připsala jedenáct mega a z průběžných 67 milionů se i po katastrofálním startu nakonec na to americké kilo vyškrábe, to úplně nepřekvapí. Sukces konverzačky Sisters s Tinou Fey je ale příjemným šokem - čerstvých 12,5 milionu je v zásadě na úrovni prvního víkendu z půlky prosince, takže i tenhle film by měl při své neskutečné výdrži vyletět z aktuálních 61 melounů až ke stovce.

Poměrně rychle padá zájem o novou spolupráci Davida O. Russella s jeho oblíbenými herci v čele s Jennifer Lawrence. Joy má na kontě 38 milionů dolarů a odtočí si své. Pozlacená kasovní kometa se ale tentokrát nekoná...

Hvězdně obsazená Sázka na nejistotu aka The Big Short s Balem, Goslingem, Pittem a Carellem si vede slušně v pouhých patnácti stovkách kin: Připočetla devět milionů a s průběžnou třicítkou patří k těm úspěšnějším oscarovkám.

 

Naopak zklamává retro o otřesech mozku v americkém fotbale Concussion s divokým českým názvem Diagnóza: Šampión. Na kontě má celkově milionů 25 a výhled do budoucna slabý, protože nejde o kdovíjakou pecku. Výhodou téhle dobovky ale je nízký rozpočet - Will Smith zjevně dělal na filmu kvůli potenciálním oscarovým fanfárám (jichž se nedočká) a ne kvůli honoráři, což udrželo náklady při zemi. Jeho star-power ale znovu utrpěla.

Desítku uzavírá propadák Bod zlomu, jenž od totální potupy zachraňují aspoň ostatní kontinenty, a finále Hunger Games, které přepočítává 635 globálních milionů.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden bude v kinech děsit hororový Les sebevrahů a plného nasazení se dočká DiCapriův Revenant.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace