Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #328 hlavně o Star Wars


ikona
Mr. Hlad
Umí Han Solo zpívat? Jak se rodí fanoušek Hvězdných válek? A jak to vypadalo na premiéře?  

Song týdne
Hvězdné války mají geniální hudbu. Slavnou tak, že ty nejznámější motivy znají i lidi, kteří jinak netuší, jaký je rozdíl mezi Darthem Vaderem a Lordem Voldemortem. Tyhle melodie nestárnou a navíc, jak ukazují Jimmy Fallon a kapela z jeho show The Roots, dá se s nimi i pořádně vyblbnout. A když k tomu dostanete i Daisy Ridley, Johna Boyegu, Adama Drivera, Carrie Fisher a Harrisona Forda, tak jednoduše musí šlapat.

Důchodci týdne
O tom, že Hvězdné války jsou fenomén napříč všemi generacemi, se v tomhle výplachu přesvědčíte hned dvakrát. Youtube kanál Elders React obvykle experimentuje s lidmi důchodového věku, kterým ukazuje technologické novinky, filmové hity nebo je nechává mlátit štětky v Grand Theft Auto. A dědečky a babičky to obvykle dost baví a jsou překvapivě cool. Co ale budou říkat na poslední trailer na Síla se probouzí?

 

Zrození fanboye týdne
Hvězdné války jsou i podívaná pro děti. Já osobně jsem je viděl, když mi bylo osm. A viděl jsem je tak čtyřicetkrát. Vzhledem k premiéře sedmého dílu se teď jeden dospělý fanda rozhodl, že si ze svého syna vychová starwarsovského padawana a udělá z něj doživotního fanouška. A jak to dopadlo? No, snadné to nebylo, těch otázek kdo je kdo a kdo co a proč dělá bylo fakt docela moc, ale za ten výsledek to asi stálo.

 

Rozhovor týdne
Před pár týdnů se J.J. Abrams a jeho parta rozpovídali o Hvězdných válkách v pořadu Power Of Storytelling. Celý rozhovor je teď venku, má čtyřiačtyřicet minut a dojde na debatu o tom, jak zvládnout nadšení fanoušků, jak posunout celou ságu dál a kde brali inspiraci při tvorbě charakterů. Zkrátka tři čtvrtě hodiny celkem zajímavých keců.

 

Premiéra týdne
Velký film potřebuje velkou premiéru. A Síla se probouzí je největší film roku. Snad nikdy fandové nevyhlíželi premiéru s takovým nadšením jak teď a slavnostní premiéra podle toho musela vypadat. Tady máte pár docela stylových fotek. Asi byl celkem zážitek se toho zúčastnit.

 

Sestřih týdne
OK, tak teď už s Hvězdnými válkami končíme a podíváme se na zbytek pecek roku 2015. Je konec roku, takže všemožné sestřihy toho, co jsme mohli vidět v kinech, jsou úplně všude. Ale vůbec to nevadí, většina z nich vypadá totiž zatraceně dobře, takže alespoň jeden z nich nesmí chybět ani v tomhle výplachu.

Legenda týdne
Už je to přes dvacet let, co zemřel John Candy. Bylo mu čtyřiačtyřicet a složil ho infarkt a divákům tak odešla jedna komediální legenda. Candy byl borec. Většina lidí si ho asi bude pamatovat z malé role v prvním Sám doma, ale filmy jako Strýček Buck, Žbluňk a hlavně Spaceballs rozhodně taky stojí za pozornost. Candy byl ve skutečnosti prý obrovský sympaťák a skromný chlap, prostě někdo, s kým byla radost pracovat. A tohle video to potvrzuje.

 

Dekáda týdne
Studio Laika je s námi už deset let. Není tak známé jako třeba Pixar, ale rozhodně stojí za filmy, které stojí za pozornost. Jsou originální, stylové a občas dost divoké. A taky fajn, minimálně to platí o Škatulácích a lehce hororové podívané Koralína a svět za tajnými dveřmi. V tomhle videu uvidíte sestřihy toho nejlepšího z jejich filmů, zjistíte, jak se jejich dílka vyrábí a objeví se i pár záběrů z chystané novinky Kubo and the Two Strings.

 

Dialogy týdne
Ale co, ty Star Wars si dáme ještě jednou. Tentokrát dojde na Bad Lip Reading. Ve výplachu už tahle konina párkrát byla, ale pro jistotu – do původních scén se dodávají jiné dialogy a teoreticky by to mělo být vtipné. Jak se to povedlo ve třech videích, které si dělají srandu z původní trilogie, můžete posoudit sami.

 

Duel týdne
Nápadů na remaky devadesátkových klasik máte hodně. Tady se vítěz pochopitelně vybrat nedá, tak se mrkněte sami. Líbila by se vám spíš nová Hvězdná pěchota, Con Air nebo Pravdivé lži?

 

Dnes se samozřejmě podíváme na Hvězdné války. Zajímalo by nás, jestli máte doma nějakou Star Wars proprietu, případně jakou. Nemluvíme o tričkách a plakátech, ale spíš soškách, světelných mečích a kostýmech. Co máte, napište do předmětu a v diskusi se rozkecejte. A nebojte se házet tam odkazy na fotky.

Za týden zdar

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (37)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace