Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hunger Games stále první, nestačil ani Thor na moři


ikona
Cival
chris hemsworthtržby
Jak si vedou před Star Wars Bond i Rocky? 

Za týden zdemolují i americká kina Hvězdné války. Bude to velký, obrovský, nejspíš i rekordní. A nikdo nemá - celkem logicky - dost odvahy na to, se téhle titánské produkci postavit. Ostatní distributoři si tak berou volno a své cennosti schovávají na jindy.

 

Týden před návratem do předaleké galaxie se tak pouze Warneři odvážili vyrukovat se zbrusu novým bijákem - dobrodružné námořnické drama V srdci moře mělo jít do kin původně v březnu, pak až na Vánoce, když se ale ukázalo, že z nového režijního počinu Rona Howarda nebude ani kasovní triumf, ani Oscaři, uklidilo studio film právě těsně před Star Wars. Žádné velké terno z toho být nemohlo, nulová konkurence ale mohla nějaký ten dolar přihrát.

TRŽBY FILMŮ RONA HOWARDA

Žádný velký zázrak se ale nekonal a Thor zápasící s velrybou V srdci moře si připsal pouhých jedenáct milionů dolarů, což na první místo prostě nestačilo. Hlavně to ale nebude stačit na víc jak třicítku z Ameriky, což je pro film se stomilionovým rozpočtem jednoduše bída. Jenže tenhle projekt byl od začátku podivně rozkročen mezi popcornovkou a ambiciózním drámem a tahle rozpolcenost se musela nemile promítnout i do obchodních aspektů.

TRŽBY FILMŮ S CHRISEM HEMSWORTHEM

 

První místo tak obhájily znovu Hunger Games. Young-adult série, jejíž popularita od druhého dílu už jen klesá, si zlato zajistila tentokrát díky 11,3 milionům z uplynulého víkendu. Průběžně to dělá 244 milionů z Ameriky a 564 celosvětově, což na poměry série není žádná pecka.

Po deseti milionech si připsaly filmy na třetím a čtvrtém místě, dokonce při takřka shodných poklesech zisků. Jenže zatímco Hodný dinosaurus bude vnímán jako bolestivé pixarovské zklamání, které má v globálu prozatím na kontě jen 167 milionů, Creed je se 79 miliony z Ameriky považován za jednu z největších pecek podzimu, navíc kasovně úspěšnou. Film rozšiřující Rockyho univerzum dá v zámoří kilo, k tomu má skvělé ratingy a Stallonemu vynesl dokonce nominaci na Zlatý glóbus. A to je prostě parádní bilance...

TRŽBY FILMŮ S ROCKYM

 

Čtyři miliony si připočetl Bond ve Spectre, jeho produktivita už ale sakramentsky klesla a od aktuálních 820 milionů je k miliardě daleko.

Dva a půl milionu si připsala rozporuplná komedie The Night Before se Sethem Rogenem a animák Snoopy - ten má z Ameriky už 125 mega.

Mnohem zajímavější je ale sledovat výnosy potenciálních oscarových kandidátů, tedy novinářské ansámblové pecky Spotlight, která má 3 nominace na Zlaté glóby a vyhrála už v hlasování několika lokálních sdružení, a dobovky Brooklyn, jež přináší ocenění hlavní herečce Saoirse Ronan. V žebříčku na ně stylově doráží ještě Scottův oblíbený Marťan.

 

Kompletní žebříček tržeb zde.

A za týden hurá na Star Wars!

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (6)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace