Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co do kina: 10 originálních prosincových filmů


ikona
KarelR
téma
Na co jít poté, co uvidíte pětkrát Star Wars? 

Ano ano, celý prosinec bude hlavně o Star Wars. Kina se budou otřásat pod náporem Abramsova megafláku, kolem návratu do předaleké galaxie ale rozhodně nebude sucho. Naopak se dá s klidem najít desítka neznačkových filmů, které docela úspěšně žadoní o diváckou pozornost. Které přesně to jsou?

 

3. prosince

Malý princ

Režisér Mark Osborne (Kung Fu Panda) na to šel chytře. Jeho Malý princ je totiž zapuštěný do inspirativního příběhu malé holčičky, takže vás film určitě má čím překvapit. Sám jsem tu čest ještě neměl. Rimsyho recenze je ale spokojená a zbytek diváckých ohlasů jakbysmet, máme tu tedy první vydařenou (před)vánoční pohádku.

 

Most špiónů

Spielberg je zpátky! Z Mostu špiónů sice nebude nějaký filmařský milník, i tak se ale jedná o brilantní práci, která by v nejbližších letech nemusela zapadnout. Příběh amerického právníka Jamese Donovana (Tom Hanks), který v 50. letech zastupuje chyceného ruského špióna, je totiž divácky vstřícnou dramatickou trefou. A navrch je v něm kupa skvělého humoru, takže podobně jako třeba u Marťana nehrozí, že byste se kdykoliv začali nudit nebo přestali fandit hlavnímu hrdinovi.

 

V srdci moře

Thor a Spider-Man vs. obří velryba? A tak proč ne. Ron Howard tentokrát nenatočil jeden ze svých nejlepších filmů, pořád ale servíruje příjemně staromódní námořnické dobrodružství, kterému podrážejí nohy hlavně ohavné triky. Další Master and Commander se tak bohužel nekoná. Pokud ale máte lodní absťák, v klidu vezměte za vděk i tímhle.

 

10. prosince

Krapus: Táhni k čertu

Ne všechny pohádky musejí být roztomilé a pozitivní. Občas se hodí i nějaká děsivá, což by mělo být žánrové rozpětí letošního Krampuse.Tenhle film o klučinovi, který omylem povolá vánočního démona, se příliš neškrábe mezi žánrovou klasiku. Jako fantasy oddechovka by ale měl posloužit s přehledem, takže mise splněna.

 

Room

Jak jsem pochopil, čím míň toho o Roomu víte, tím lepší divácký zážitek vás čeká. Tohle komorní drama o pětiletém klukovi, který žil v jediném pokoji a konečně začíná objevovat okolní svět, ženou kupředu hlavně excelentní recenze (na Rottenech má průměrný rating 8,6/10!). Diváci jsou pak také velmi spokojení a nedávno se Room dočkal tří nominací na Zlaté glóby (film, herečka, scénář), teoreticky by se tedy mohl rvát i o Oscary. Nejvíc ale potřebuje diváky. Tak doufám, že si jich pár najde i u nás.

 

Trable o Vánocích

Ano, i z podobných zářezů je vánoční trh živ. Trable o Vánocích se z trailerů tváří jako nenáročná sváteční komedie a podle ohlasů to vypadá, že výsledek přesně pasuje. Tahle rodinná sešlost by tak měla ladně přebíhat mezi trapností a snesitelným humorem. Což s níž dělá jakž takž snesitelnou vánoční oddechovku, na kterou určitě zabloudí pár nenáročných diváckých duší.

 

17. prosince

Milenci těch druhých

Na Trable o Vánocích se asi vyplatí zajít s celou rodinou. Pokud ale plánujete kino ve střídmějším počtu, jsou jasnou volbou Milenci těch druhých. Většina lidí by snad podpořila názor, že Jason Sudeikis a Alison Brie patří mezi nejsympatičtější komediální tváře současnosti. Když je tedy vecpete do romance z ranku Když Harry potkal Sally, která navíc šikovně těží eRkový rating, dostanete jednu z nejzábavnějších komedií roku. Ve Varech jsem se bavil náramně . A určitě si dám repete!

 

24. prosince

Zbrusu Nový zákon

Bůh existuje. Bydlí v Bruselu. A natočili o něm francouzskou komedii, který je prý hodně povedená. Na Zbrusu Nový zákon jsem se těsně nedostal ve Varech, takže je fajn, že to od Štědrého dne můžu napravit. Tenhle vodopád gagů totiž působí jako ideální mix chytrého a odvázaného humoru, ve kterém se příliš nesklouzává k nudnému poučování. Kéž by se v Evropě podobných tref vyrábělo víc. A kéž by se jim povedlo bodovat i mimo festivaly!

 

Králové hor

Režisér dramatu Mezi vlky (ne toho s Neesonem!) se vrátil do divoké přírody, aby tam natočil další opulentní podívanou. Králové hor jsou propagováni jako "ten super film se zvířaty, kde nejsou počítačové triky", což v dnešní době docela zaujme. Jinak se ale o tomhle rakouském dramatu nic moc neví, tak doufejme, že si Jean Reno vybere další světlou kariérní chvilku.

 

31. prosince

Už teď mi chybíš

Ano, už podle fotky správně tušíte čistokrevný chick flick. Tentokrát to ale není urážka, spíš jen žánrové zařazení, jež na film o nejlepších kamarádkách, které řeší rakovinu jedné a těhotenství druhé, celkem pasuje. Důležité je každopádně to, že Už teď mi chybíš směřuje do škatulky naprosto OK filmu. Rotteny hlásí čistých 6/10 a diváci zatím stoupají někam pod průměrnou sedmičku, pokud tedy plánujete kino s kamarádkou, měla by to být neurážející jistota. Což jsou pro Catherine Hardwicke po pár průšvizích velice dobré zprávy.

 

Co jste si vybrali z prosincové nabídky? Pochlubte se v diskuzi a nashle v lednu!

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (22)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace