Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Listopad 2015


ikona
KarelR
blu-raydvd
Potřebujete domů nový Pixar, posledního Hobita nebo druhého Méďu? 

Ke konci roku obvykle nebývá moc bohatá blůčková nabídka, letos se ale rozhodně sešlo pár solidních kousků. Máme tu pár pohádek, drzou drzou komedii a dokonce i povedené romantické drama. No aby taky nebylo povedené, když ho točil Vinterberg!

 

Daleko od hlučícího davu
Vyšlo: 11. listopadu 2015
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Thomas Vinterberg kdekoho rozsekal tři roky starým Honem a teď se vrací s krapet klidnější, ale stejně dobře odvedenou látkou. Slavný román Thomase Hardyho už se sice pár adaptací dočkal, žádná z nich ale nebyla tak výrazná, aby se na ní koukalo ještě dnes. Jak moc se povedla ta nejnovější? Vinterbergova verze Daleko od hlučícího davu se z fleku může zařadit po bok Wrightovy Pýchy a předsudku, jedná se totiž o zručně natočenou romanci, která nemá slabší místa a občas umí dost potěšit i vyloženě šokovat. Kdekdo si možná řekne, že to celé příliš stojí na nerozhodné hlavní hrdince, se kterou to chvílemi až neuvěřitelně mává. Tyhle výkyvy ale zajišťují, že Vinterberg nikdy neztratí vaši pozornost, takže je to celé patřičně barvitá horská dráha. Výborná práce! (8/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Hobit: Bitva pěti armád
Vyšlo: 18. listopadu 2015
Cena: 538 Kč (5x DVD), 798 (3x Blu-ray), 1078 (3x Blu-ray + 2x 3D Blu-ray), 2 248 Kč (3x Blu-ray + 2x 3D Blu-ray + soška)

Rozšířené finále hobití trilogie není zase o tolik lepší než kinoverze. Sice sem konečně dorazilo hned několik důležitých akčních scén, jelikož ale výrazně neposouvají postavy ani nevybočují z Jacksonových digihrátek, je to prostě jen pár zábavných momentů navrch. Film tak stále žene nahoru hlavně finále, v němž se konečně objeví trocha osudovosti, a snaživí herci, kteří ale vždycky nedostávají stoprocentní materiál. Holt tam pořád zůstalo dost výkyvů. Jako dvouapůlhodinová fantasy řežba je to ale pořád fajn, jen nesmíte moc myslet na to, jak celá prstenová výprava začala. (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Méďa 2
Vyšlo: 18. listopadu 2015
Cena: 268 Kč (DVD), 448 (Blu-ray)

Je lepší první nebo druhý Méďa? V podstatě je to remíza, obojí je totiž šňůra převážně povedených gagů, která nepřináší žádné příběhové zázraky. Důležité je spíš to, že Setha MacFarlanea stále neopouští nápady ani energie, takže do obou filmů sype jeden úlet za druhým a snaží se hrdiny pořád hnát kupředu. Někdy mu to šlape, někdy ne, ve finále ale stejně oceníte jeho komediální vervu a fakt, že mají oba díly Médi kupu památných momentů. Dvojka se tedy vůbec nemá za co stydět a scény s Jurským parkem, Glumem nebo Liamem Neesom si vyloženě říkají o další zhlédnutí. Což je pro zběsilou výplachovou komedii hodně solidní renomé. (7/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Sedmero krkavců
Vyšlo: 11. listopadu 2015
Cena: 178 Kč (DVD)

Natočit v dnešní době kvalitní pohádku je docela kumšt. Zdeněk Troška své nenáročné diváky vždy nějak uspokojí, na pořádný žánrový zářez jsme ovšem čekali vlastně od Strachova Anděla páně. O to více je překvapující, že ho dostáváme zrovna od kdysi artové Alice Nellis. Sedmero krkavců je nečekaně poctivou českou pohádku, která nestojí na rádoby hezkém českém humoru či trapném pitvoření herců, ale zejména na skvělé pohádkové atmosféře, povedených a rozumně dávkovaných vtípcích či až překvapivě vybroušeném řemeslu. Obzvláště vizuální stránka se na české poměry povedla a už dlouho jsem si u tuzemského kousku neřekl, že by mu slušelo i kino. Jen ten risk v podobě hereckého obsazení vyšel tak nějak napůl a Issové jsem i přes veškeré snahy její roli zkrátka moc nevěřil. A až příliš ukecaný závěr také zamrzí. I přesto ale jde o jednu z mála pohádek poslední dekády, které byste o Vánocích měli věnovat pozornost. (7/10) (Spooner)

Koupit na FilmGame.cz

 

V hlavě
Vyšlo: 18. listopadu 2015
Cena: 358 Kč (DVD), 538 (Blu-ray), 628 (Blu-ray + 3D Blu-ray)

Pixar momentálně chystá kupu sequelů, takže ohromně potěší vidět, že ještě umí originální projekty. V hlavě je nápaditým výletem do doby, kdy se do nás praly nevídané pecky, a základní kameny tohohle příběhu jsou vyloženě ohromující. Co samotný děj? Tam už to trochu skřípe, protože se do něj musel zakomponovat klasický výlet s návratem domů. I tak se ale jedná o svěží a ohromně sympatický animák, který s železnou pravidelností baví a dojímá. A o to jde vždycky v první řadě! (8/10)

Koupit na FilmGame.cz

 

Dále v listopadu vyšlo: Andílek na nervy, Bez kalhot XXL, Bojovník, Brána temnoty, Dáma ve zlatém, Domácí péče, Láska po anglicku, Maggie, Mimoni, Papírová města, Ronaldo, Smrt v labyrintu, Školní sraz, Terminator Genisys, Testament mládí

Nashle u prosincového přehledu.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace