Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

10 nejlepších momentů z traileru Kapitána Ameriky 3


ikona
KarelR
marvelmz skalpeltéma
Kap s Iron Manem si jsou pořádně po krku. Co všechno nás na tom baví? 

Jak nám ukázala dvojka Kapitána Ameriky, Steve Rogers je posedlý záchranou svého kamaráda Buckyho. A jak nám ukázala dvojka Avengers, Tony Stark je posedlý záchranou světa, aniž by si uvědomoval, že jsou jeho metody zatraceně nebezpečné. Co se stane, když si tyhle dva zájmy začnou lézt do zelí? Samozřejmě se rozpoutá (malá) válka superhrdinů, jíž nám dnes ráno představil první trailer.

Všichni si určitě všimli návratu Williama Hurta do role generála Rosse (ano, to je ten z Neuvěřitelného Hulka). A někdo byl možná tak pozorný, že chytil první půlvteřinové mihnutí Martina Freemana v roli (prý) velmi schopného vyjednavače. Především jsme ale dostali kupu mile adrenalinových nebo jinak zajímavých momentů, které si zaslouží drobné vypíchnutí.

 

1) Buckyho skok

Bucky Bournem. Bratři Russovi už minule čerpali inspiraci z těch nejlepších moderních akčňáků a v Občanské válce očividně budou pokračovat. Kapův nejlepší kámoš tak skládá poctu Jasonově skoku do okna. Jediný problém? Ehm... po blízkém okně tu není ani vidu ani slechu, tenhle dopad bude bolet trochu víc.

 

2) Tony jako "záporák"

Tony Stark bude mít v Občanské válce hodně velkou roli. Údajně nemá být za padoucha (toho si víceméně střihnul ve dvojce Avengers), spíš prý budeme pochybovat o tom, na čí stranu se přidat. Tonyho typicky arogantní představovačka nicméně moc sympatií nebudí. A skoro byste věřili tomu, že z ní Kap nutně nemusí vyváznout při vědomí.

 

3) Falconova roznožka

Když někdo střílí na Kapa, obvykle schytá pár ran i Falcon. Tohle duo se pevně stmelilo v Zimním vojákovi a bude celkem zajímavé sledovat, jak s ním zamává Steveova posedlost Buckym. Ať už to ale dopadne jakkoliv, minimálně dostaneme novou falconovskou gymnastiku, která vypadá stejně dobře jako minule.

 

4) Přátelské setkání

Iron Man a War Machine vs. Kapitán Amerika, Falcon, Hawkeye, Bucky a Scarlet Witch? Tahle bitka nevypadá moc férově, první záběry ale trochu lžou. Steve má sice v kapse ještě Ant-Mana (možná doslova...), Tonymu ale přijde na pomoc Black Widow, s trochou štěstí Vision a především jedna zbrusu nová posila.

 

 

5) Nástup Black Panthera

Ano, řeč je o Black Pantherovi. Wakandský vládce s tváří Chadwicka Bosemana má jet na vlastní triko, první trailer ale naznačuje, že se bude kamarádit spíš s Iron Manem. Zatím vůbec nevíme, jaké jsou jeho motivace a proč vlastně vážil cestu až do Ameriky. Očividně ale bude řežat Buckyho hlava nehlava, takže si se Stevem moc nepokecá.

 

 

6) "Nikam nepoletíš"

Už několikrát nám bylo vysvětleno, že Kapitán Amerika není zrovna ořezávátko. Seřezal slušnou řádku nacistů, mimozemšťanů a robotů a dokonce přepral asi 10 lidí v jednom výtahu, maření osobní dopravy ale praktikuje jen výjimečně. Koho to asi vrací zpátky na zem? Ať už je to kdokoliv, má po výletě.

 

 

7) Iron Man vs. Bucky

Nenápadný předkrm k hlavnímu chodu. Na první pohled se jedná o dva "řadové" záběry, na ten druhý ale zjistíte, že už sem Russovi propašovali kus strategie. Bucky totiž využívá svojí mechanickou ruku k tomu, aby Tonymu vytrhnul generátor energie. A nejspíš se mu to nepovede, protože jinak by byl tenhle souboj hodně krátký.

 

 

8) War Machine na lopatkách

Má to Rhodey za sebou? Podobnou jobovku by Marvelu v traileru nevyplýtval, i tak to ale vypadá, že se Vision téhle bitky nezúčastnil. Tonyho strana si totiž líže rány a samotný Iron Man vypadá docela otřeseně. Ta největší rána ho nicméně teprve čeká.

 

9) Konec přátelství

Co zajistí, aby Občanská válka držela balanc mezi oběma stranami? Podobně jako v comicsu to vypadá, že Tony nemusí nutně stát na špatné straně barikády. Zatímco v předloze Steve komplikoval situaci tím, že si nechtěl vyslechnout Tonyho plán, tady bude zachraňovat Buckyho tak důkladně, že přetrhá vazby s mnoha novými přáteli. Koho to zasáhne nejvíc? Tonyho výraz je dost výmluvný a rázně přetíná pouto, který ukovala Coulsona smrt v prvních Avengers. Občanská válka tak zřejmě nebude mít vítěze. Jen kupu zbytečně zatvrzelých poražených.

 

10) Iron Man vs. Bucky a Kap

A jsme u velkého finále, v němž Russovi potvrzují svoji nechuť zběsile stříhat. Zatímco jinde by souboj hlavních hrdinů poháněla kupa kamerových úhlu, Zimní voják ukázal, že delší záběry fungují daleko lépe. Člověk zaplesá nad choreografií, docela věří, že se opravdu řežou herci (tedy alespoň dva ze tří), a vůbec to celé vypadá kapku živelněji a zábavněji. Výborná práce!

 

Co na traileru třetího Kapitána Amerika zaujalo vás? Dejte vědět v diskuzi!

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (45)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace