Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #324 o Yodovi a Pixaru


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jaký film bude mít premiéru za sto let? Která pixarovka je nejdojemnější? A chcete mít doma vlastního Yodu?  

Výplach, ke kterému nepíšu úvod

Pixar týdne
Málokteré filmy umí být tak dojemné jako Pixarovky. Úvodní scéna Vzhůru do oblak je totální dojič emocí a funguje i na podesáté, stejně jako víceméně polovina V hlavě nebo Hledá se Nemo. Tohle studio ví, jak na to a u jeho filmů člověk nikdy nemá pocit, že to je přehnané nebo vykalkulované. Prostě to šlape tak, jak má. A tady si to můžete připomenout sestřihem toho nejlepšího a nejdojemnějšího.

Šílenost týdne
Žijeme v době, kdy si může asijské casino najmout Martina Scorseseho, aby pro něj za miliony dolarů natočil reklamu s Robertem De Nirem a Leonardem DiCapriem. Výrobci luxusního koňaku Louis XIII ale šli ještě dál. Najali si Roberta Rodrigueze, který pro ně natočil film s Johnem Malkovichem. Film, který bude mít premiéru v listopadu 2115. Jo, to není překlep, za sto let. Přesně tak dlouho totiž trvá, než uzraje tenhle koňak, který nejspíš nikdo z nás nikdy neochutná. Jestli je to stylovka, nebo idiotská manýra, se rozhodněte sami. Každopádně tři verze teaserů si pustit můžete klidně už letos.

 

Kšeft týdne
Premiéra Star Wars: Síla se probouzí se fofrem blíží a těší se většina čtenářů MovieZone. Hardcore fandové už mají doma obleky Dartha Vadera i Světelné meče a před spaním si opakují dialogy ze všech dílů. Pokud byste ale chtěli světu ukázat, že jste největší fanda, rádi vám pomůžeme. Jeden z našich čtenářů totiž nabízí celkem luxusní sběratelskou záležitost. Předáváme slovo. „Jestli jste velkými fanoušky Star Wars a měli jste vždy slabost pro moudrého mistra Yodu, mohli byste si pořídit jako dekoraci do bytu tuto dokonale provedenou a vzácnou sochu v životní velikosti. Bylo vyrobeno jen pár stovek kusů firmou Gentle Giant v roce 2005 na základě CGI podkladů z Epizody III od Lucasfilmu. Socha měří 89 cm a váží 35 kg. Je na prodej v Praze za 45 000,-, pokud by jste měli zájem napište nám, jsme v přímém kontaktu s prodejcem. Pro vážné zájemce je možná osobní prohlídka.“ Tady si můžete prohlédnout fotky - 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7. Zájemci ať se neváhají ozvat do Hladova vzkazníku.

 

Rozhovor týdne
V pořadu The Director´s Chair se setkali dva lidé, kteří pro akční film udělali fakt hodně. A pro film obecně. Režisér Desperada a Od soumraku do úsvitu Robert Rodriguez a Sylvester Stallone, kterého tu představovat nebudu, protože bych vás asi urazil. Co je na tom zajímavého? To, že nikdo další nedorazil. Žádný moderátor nebo novinář, místo toho Rodriguez zpovídá Slye. A protože jsou oba z oboru a natočili spolu třetí Spy Kids, mají si o čem povídat.

 

Trailer týdne
Komedie Prosíme, přetočte s Jackem Blackem a Mos Defem nakonec nebyla tak dobrá, jak jsme čekali, ale každopádně ukázala, jakým způsobem můžou filmoví fanoušci předělávat svoje oblíbené pecky tak, aby v nich bez problémů nahradili herecké hvězdy svými kamarády a milionový rozpočet nadšením. Teď tu máme upoutávku na Star Wars, která vznikla naprosto na koleni a je to na ní vidět. Ale kouzlo jí nechybí.

 

Souboj týdne
Na MovieZone nejsme extra fanoušci šermu. Obecně tenhle sport nemá na světě tolik fandů jako třeba fotbal nebo hokej a je to trochu škoda, i když člověk zprvu musí zahánět zklamání, že to nevypadá jako v Barbaru Conanovi nebo filmech, v nichž ninjové krájí protivníky po desítkách. Šerm je fajn, ale něco mu chybí. A přitom stačí málo k tomu, aby se o něm psalo ve Víkendovém výplachu, stačí přidat světelné meče. Na mistrovství světa v Moskvě to udělali. A tak se na to teď podívejte.

Bond týdne
Bondovka Spectre je v kinech hodně úspěšná, ačkoliv my si o jejích kvalitách nic extra dobrého nemyslíme. Ale to sem teď nebudu tahat. Sam Mendes a Daniel Craig se v posledním dobrodružství agenta 007 rozhodli, že se malinko vrátí do starých kolejí a i když atmosférou je poslední Bond pořád dost temný a stylem hodně osobní, pár odkazů na starší filmy a klasické bondovky se tu najít dá. A tady je máte všechny na jednom místě.

 

Město týdne
Asi žádné fiktivní město není tak slavné jako Gotham City. Domov Batmana a největších comicsových magorů se na plátnech objevil už mnohokrát a každý režisér k němu přistupoval malinko jinak. Konec konců styly Christophera Nolana a Tima Burtona jsou odlišné asi jako hudba kapel Kryštof a Cannibal Corpse. Oba filmaři ale odvedli hodně dobrou práci a samotné město si určitě video, jehož autor analyzuje změny v architektuře i atmosféře ulic zaslouží.

 

Ekolog týdne
Ekologie je téma, jemuž se na MovieZone moc nevěnujeme. OK, snažíme se víceméně třídit odpad a nedělat bordel tam, kde to není vyloženě nutné, ale tím asi naše aktivita v tomhle směru končí. A přitom by stačilo hrozně málo k tomu, aby se člověk zamyslel nad tím, jak může zachránit planetu a jak si podat ty, kteří ji ničí. Stačil by Jeff Goldblum.

 

Duel týdne
Minule jsme se ptali na nejlepší vychytávku, se kterou kdy vyrazil do akce James Bond. Logicky se vám nejvíc líbí, auta, ale došlo i na hodinky.

 

Dnes se vzhledem k pixarovskému videu zeptáme na to, jaký film je pro vás nejdojemnější. Svěřte se a nestyďte se, jediný člověk, co u filmů nebrečí, je Cival, tak buďte v pohodě. Názvy filmů pište do předmětu a v textu se rozkecejte.

Za týden zdar

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (68)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace