Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co do kina: 7 originálních listopadových filmů


ikona
KarelR
téma
Čím se rozloučíme s podzimem? 

V listopadu se nám nástup zajímavých neznačkových projektů krapet uklidnil. Z bohaté nabídky vyčnívá jen 7 kousků, které vcelku úspěšně prosí o pozornost, pořád je to ale lepší než v parném létě. Co byste tedy měli alespoň zvážit, než se vrhnete na nějaký ten podzimní popcorn?

 

12. listopadu

Ejzenštejn v Guanajuatu

Na nový film Petera Greenwaye docela úspěšně láká Martinova recenze. Sice se z ní dozvíte, že nejde o žádný kariérní vrchol, pořád se ale jedná o nesmírně osobitou podívanou, v níž vás talentovaný Brit seznámí se sovětskou filmařskou legendou.Greenway si prostě pořád jede to svoje. A i tentokrát se vlastně dá říct, že odvedl dobrou práci.

 

Husí kůže

Musím se přiznat, že jsem o knižním fenoménu Husí kůže nikdy neslyšel. Film ale od začátku vypadal jako nenáročná rodinná oddechovka a podle všeho jí také je. Black hláškuje, jedno monstrum střídá druhé, náctiletí hrdinové nejsou na zabití... zkrátka to celé sedí. Jen nechte doma nejmenší caparty, podobně jako u Jurského světu tu prý není nouze o pár děsivějších momentů.

 

Otcové a dcery

Gabriele Muccino natočil Štěstí na dosah a Sedm životů, takže asi nikoho nepřekvapí, že v jeho ubrečené novince Russell Crowe bojuje s těžkou nemocí zatímco Amanda Seyfried hledá lásku. Jak asi tušíte, američtí kritici jsou z toho na prášky. Domácí reakce ale tak zlé nejsou, takže by televizní reprízy klidně mohly slavit úspěchy.

 

Steve Jobs

Vynikající záležitost. Steve Jobs je energickou peckou, která vás chytne, nacpe vám do hlavy kupu brilantních dialogů, a pak vás vyplivne se srozumitelným poselstvím a vzpomínkami na další Fassbenderův herecký koncert. Fanoušci Stevea Jobse tu sice asi nenajdou to, po čem touží. Sorkina ale na jejich idolu zajímá něco úplně jiného než obchodní genialita, takže se tomu ani nejde moc divit. Víc v brzké protirecenzi!

 

19. listopadu

Black Mass: Špinavá hra

Nejobyčejnější z obyčejných gangsterek. Špinavá hra určitě není filmařským selháním, Scott Cooper ale opět natočit veleprůměrné drama se spoustou slavných tváří, které vůbec nejsou využity na maximum. Ano, Depp je výborný a většina jeho kolegů jakbysmet. Jinak je to ale celé až příliš nevýrazné a předvídatelné na to, aby někdo odcházel z kina nadšený. Vždyť to ve dvou hodinách řekne víceméně to samé jako trailer ve dvou minutách!

 

U moře

Nová Angelina sbírá podobně jako Nezlomný chválu i posměch. Nutno říct, že převažuje spíš to druhé, ale tohle přece nikdy neměl být lehce schůdný mainstream. Je to tedy umění? Nebo si Angie s Bradem na umění jen hrají? Spíš se připravte na zklamání, ale pokud se někdo nechat nalákat trailery, možná mu to nakonec sedne.

 

26. listopadu

Hodný dinosaurus

O hodném dinosaurovi se toho zatím moc neví. Trailery moc úchvatně nevypadaly (ne, vizuál vážně není všechno) a první reakce jsou dost nejednoznačné. Možná dostaneme další pixarovskou pecku, možná se bude houfně nadávat. I kdyby ale došlo na nejhorší, povedené V hlavě Pixaru nikdo nevezme. Takže se přinejmenším nebude řešit prohlubování mnohaletého úpadku.

 

Co jste si vybrali z listopadové nabídky? Pochlubte se v diskuzi a nashle v prosinci!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace