Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Memento čeká remake


ikona
Mr. Hlad
christopher nolan
Klasika Christophera Nolana se dočká nové verze. Proč? Proč ne! 
Dnes mají diváci Christophera Nolana zapsaného především jako režiséra Batmanů, Počátku nebo Interstellar, tedy drahých, oscarových a zatraceně úspěšných filmů. I on ale začínal na malých projektech a bylo by hodně nefér zapomínat na jeho Memento. Komorní detektivka, v níž hlavní hrdina pátral po vrahovi své ženy, byla trošku jiná než konkurence. Nolan ji zaprvé vyprávěl od konce na začátek a zadruhé v ní Guy Pearce trpěl ztrátou krátkodobé paměti a po dvaceti minutách zapomněl všechno, co vypátral a musel si tak všechny informace fotit nebo tetovat na tělo. Zkrátka to bylo něco jiného. A bylo to tak skvělé, že dnes patří Memento mezi filmovou klasiku.

Vzniklo ovšem v roce 2000 a patnáct let je dost málo na to, aby se v Hollywoodu přemýšlelo o předělávce. V AMBI Pictures na to ale mají jiný názor. Andrea Iervolino and Monika Bacardi totiž koupili komplet filmy společnosti Exclusive Media Group, která měla právě právě na Memento, ale patřily jí třeba i Den zrady George Clooneyho, kultovní Donnie Darko, Patrola, Rivalové, horor Žena v černém, thriller s Dwaynem Johnsonem Práskač nebo Umučení Krista. Celkově jde asi o čtyři stovky filmů. Teď mají v AMBI Pictures dvě stě milionů, za něž hodlají natočit pět filmů s rozpočtem pětadvacet až třicet mega a deset filmů, které by stály méně než deset milionů. Osobně doufám, že se nedočkáme předělávky Rivalů s Ericem Robertsem a Miley Cyrus v hlavních rolích. Ale to Memento... to fakt není správná cesta, jak si udělat u filmových fanoušků dobré jméno. Jen těžko bude lepší než originál. 
--- 

Vytáhni v hospodě: Exclusive Media Group ještě nedávno chystali akční film s Brucem Willisem Wake. Ale došly jim prachy. Několikrát. Takže je Willis poslal do háje. 
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace