Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #323 o Bondovi a Call of Duty


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Kolik lidí zabil James Bond? Jak by mohl vypadat úvod Captaina Americy? A hraje Cara Delevingne Call of Duty?  

Výplach s neoriginálním úvodem

Zabiják týdne
Ačkoliv měl v posledních bondovkách agent 007 víc problémů sám se sebou než se záporáky, vždycky na nějaké ty mrtvoly došlo. Ale časy, kdy Sean Connery s Rogerem Moorem likvidovali celé armády záporáků, už jsou minulostí. Každý z Bondů na to jde trošku jinak, jejich celkové skóre si však rozhodně zaslouží respekt.

Gadgety týdne
Ačkoliv Spectre nepovažuji za zrovna povedenou bondovku, na rozdíl třeba od písniček Michala Davida nemám problém s tím, že se někomu líbí. Ale ty starší mě prostě baví víc a i proto, že Bond se v nich mnohem víc vyblbnul s tím, co mu dal na misi Q. Nešlo jen o ukradené auto s plamenometem a pistoli, která musí snímat otisky prstu střelce, ale třeba i o umělého krokodýla, skládací vrtulník nebo auto, které se dá ovládat mobilem. Tady máte ty vynálezy všechny.

 

Reklama týdne
Hvězdné války se blíží a s nimi i hromada hraček, které budou chtít děti vidět pod vánočním stromkem. A tak to s touhle sérií bylo vždycky, konec konců i Cival má doma světelný meč. Každopádně se musíme připravit na masáž, která bude dětem nutit plyšové roboty a LEGO na každém kroku a rodiče budou muset platit. A tak to bylo i u starých Hvězdných válek.

 

Oslava týdne
Vlastně jsem nikdy netušil, kolik fanoušků má série Návrat do budoucnosti. Ty filmy jsou pochopitelně boží, ale nedovedl jsem si představit, co všechno jsou jejich fandové schopni udělat. V Kalifornii byla pětidenní oslava v Universal Studios a děly se tam hodně divoké věci.

 

Setkání týdne
U nás známe Karlíka a továrnu na čokoládu hlavně s Johnnym Deppem, za mořem je ale výrazně slavnější starší verze Pan Wonka a jeho čokoládovna, v níž zazářil Gene Wilder. Premiéru měl už před 44 lety a teď se po dlouhé době sešli herci, kteří si ve filmu zahráli dětské role. Jsou to padesátnici, ale pamatují si toho celkem dost.

 

Trailer týdne
Detaily o zápletce nových Star Wars stále drží studio pod pokličkou a i v trailerech nabízí spíš efektní obrázky než nějaké vysvětlování. Upoutávek a klipů už je ale venku celkem dost a vy si teď můžete pustit video, v němž se někdo rozhodl spojit všechny záběry dohromady a výsledkem jsou čtyři minuty teoreticky chronologicky seřazených záběrů. A docela to dává smysl.

Záběry týdne
V Hollywoodu se točí sakra velké peníze, ale i tak se občas musí šetřit a tím pádem i improvizovat. Někdy je zkrátka jednodušší novou scénu nevymýšlet a nenatáčet a vzít starou, malinko ji překopat a tvářit se, jako že je všechno v pohodě. V Blade Runnerovi tedy můžete vidět The Shining, v Transformerech jsou záběry z Bayova Ostrova a Star Trek dokonce využil jeden výbuch ve dvou filmech. Klikejte sem.

 

Hra týdne
Série Call of Duty se objevuje v herních obchodech pravidelně každý rok. Někteří hráči držkují kvůli tomu, že to celé je vlastně dost průměrná hra, ale fanoušků je pořád víc než těch nespokojených a tohle střílení, v poslední době spojené i s blbnutím s technologickými udělátky, díky nimž mohou hráči běhat po stěnách a skákat několik metrů vysoko, se o svou budoucnost bát nemusí. Každý díl navíc doprovází povedené filmové trailery a tom na Call of Duty: Black Ops III uvidíte Michaela B. Jordana a Caru Delevingne. A je minimálně fajn.

 

Titulky týdne
Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti už se nám stačil předvést i v trailerech, ale na MovieZone jsme pořád víc zvědaví na Captain America: Občanská válka. Parádní předloha, režiséři, kteří nás u Návratu prvního Avengera velmi příjemně překvapili, příslib zajímavých bitek a… no prostě se zatraceně těšíme. Marvel nám zatím žádné upoutávky nenaservíroval, ale sami fandové se celkem činí. Takže se podívejte na amatérskou variaci na úvodní titulky. Hodně dobrou variaci.

 

Duel týdne
Minule jsme se ptali na to, koho byste rádi viděli v nové bondovce, pokud by do toho nešel Daniel Craig. Padlo tu pár zajímavých jmen jako Gerard Butler, Tom Hiddleston, Charlie Hunnam, Tom Hardy, Dan Stevens nebo Luke Evans. Další tipy najdete v diskusi.

 

A u Bonda zůstaneme i dnes. Zajímalo by nás, který z bondovských vynálezů a gadgetů se vám líbí nejvíc. Názvy věcí pište do předmětu a v textu se rozkecejte.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace