Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

TOP 33 nejúspěšnějších sérií všech dob


ikona
Mr. Hlad
Které série vydělaly nejvíc peněz? Chodí se víc na Mumii, nebo na Indyho? A vydělal víc Terminátor, nebo Stmívání?  

Prachy vládnou světu. A kinům taky. Ještě před pár lety byla miliarda na tržbách částka, o níž mohlo snít jen pár filmařů. Teď ji překoná několik blockbusterů ročně. Ale dá se k ní dostat i jinak, stačí divákům pravidelně servírovat pokračování jejich oblíbených pecek a nakonec se to nastřádá. A může toho být i mnohem víc. Které série si v kinech nahrabaly nejvíc?

33. Rocky: 1 126 780 409
Příběh boxera z Filadelfie, který se ze dna dostal na vrchol. Hned několikrát. Série úspěch slavila díky Slyovi. Svůj scénář odmítl dát z ruky, dokud neměl jisté, že v něm bude hrát hlavní roli. A zápletka o obyčejném boxerovi, který se svou pílí a s trochou štěstí promlátí mezi legendy, na diváky taky zabrala.

 

32. Mumie: 1 257 186 108
Béčkové obsazení? Okoukaná mumie? Divákům tohle nevadilo. V roce 1999 byl hlad po dobrodružných filmech a variace na Indyho bylo něco, co v kinech celkem chybělo. Stephen Sommers to pochopil a po právu přepočítával hromadu peněz.

 

31. Vetřelec a Predátor 1 406 580 804
OK, tohle je trochu podvod. Obě vesmírná monstra si to ale rozdala dvakrát na plátně, tak je můžeme dát dohromady. Ale proč Vetřelec a Predátor uspěli? Jednoduše proto, že to byly dobré filmy. Jakýkoliv horor s monstrem z vesmíru je dnes srovnáván s Vetřelcem a samotný Predátor se díky prvnímu filmu, který má dost možná nejlepší akční casting vůbec, stal taky klasikou.

 

30. Pařba ve Vegas: 1 418 017 848
Pánové byli ve správnou dobu na správném místě. Jednička byl trochu překvapivý hit, ale kalba tří borců ve Vegas, kteří se zlijí tak, že zapomenou, kde ztratili svého kámoše, zkrátka diváky uchvátila. A pak už jen stačilo ždímat značku, dokud se nevyždímala, respektive dokud nebyla ústřední herecká trojice ze svých rolí unavená a nechtěla moc peněz.

 

29. Smrtonosná past: 1 431 184 779
John McClane je hrdina, kterému můžete držet palce, na rozdíl od Arnolda se o něj ale budete i bát. Právě to udělalo z prvního filmu, kde každá rána bolí a každá kulka může zabít, klasiku. McClane je navíc sympaťák, který se nebojí zašpinit si ruce a umí parádně hláškovat, a ve výsledku je tahle série (až na mizernou pětku) něco, na co se může fanda akce podívat vždycky. A klidně třeba i s tátou. McClaneovi drží palce každý.

 

28. Superman: 1 538 437 671
Počítáme Supermana s Christopherem Reeve, Brandonem Routhem a Henrym Cavillem. I tak to ale dá miliardu a půl. Úspěch přišel proto, že za kamerou stál Richard Donner a dovedl natočit comicsovou pecku pár dekád před tím, než si na ně diváci v kinech zvykli. Supermana zná navíc úplně každý, takže dovedl v kinech přežít i v době, kdy kvalita filmů povážlivě klesala. Fandů od comicsů měl pořád dost.

 

27. Letopisy Narnie: 1 586 484 193
Tady se úspěch dostavil ne díky kvalitě filmů, ale popularitě předlohy. Narnie je stará a vyrostly na ní celé generace, na západ od nás jde navíc o pohádkovou fantasy, kterou zná skutečně úplně každý. A v neposlední řadě vyšla i sázka na to, že díky Pánovi prstenů budou diváci chtít vidět další fantasy.

 

26. Matrix: 1 623 116 618
Akční sci-fi klasika předvedla věci, které jsme do té doby nikdy v kině neviděli. Keanu Reeves běhal po zdech, vyhýbal se kulkám a u toho vypadal cool jak nikdy. Matrix měl navíc chytrý příběh a tvůrcům se povedlo ho utajit a místo toho rozšířili mezi diváky pocit, že se na ně valí něco výjimečného a musí to vidět. A tak do kina přišli. A na dvojku taky, protože to, co viděli poprvé, je posadilo na zadek.

 

25. Planeta opic: 1 630 247 021
Stará sága je klasika, Burtonova verze omyl a dva nové díly megahity. Prostě je toho hodně. Na druhou stranu by bylo nefér tvrdit, že Planeta opis vydělala takové peníze proto, že jde o hromadu filmů. Ty filmy jsou fakt dobré a minimálně staré s Hestonem a revolučními maskami a ty nové s Andy Serkisem dokonce skvělé. Diváci si za kvalitou došli. Dnes jde o popkulturní fenomén, který zná každý.

 

24. Muži v černém: 1 654 379 496
Tady se to prostě dobře sešlo. Skvělé triky, příběh pro celou rodinu malinko ve stylu Krotitelů duchů (akce, humor a hodně slizu), Will Smith na vrcholu svých sil a podívaná pro celou rodinu. Dobře vyprodukovaná série a zasloužený úspěch.

 

23. Terminátor: 1 840 125 554
Legenda sci-fi i akčního žánru uspěla díky Arnoldovi a Cameronovi. Poprvé za úspěch mohl spíš nezkušený režisér, pak už obrovitý Rakušan. Schwarzenegger totiž dvojku natočil v době, kdy byl největší hvězda na světě a trojku proto, že na ni čekaly miliony fanoušků na celém světě. Jednotlivé díly jsou navíc každý trošku jiný a i když nejde obvykle o megahity, vždycky se najde někdo, kdo chce značku oživit. Kvalita prvních dvou filmů totiž vždycky donutí fandy doufat, že to vyjde znovu a že dostanou zase nějakou pecku. Naposledy to bohužel nevyšlo.

  

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace