Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: Poslední lovec čarodějnic


ikona
KarelR
první dojmy
Vin Diesel vs. čarodějnice. Je to kvalitka nebo ne? 

Od Posledního lovce čarodějnic jsme rozhodně nečekali zázraky. Tvůrci do nás sice nasypali pár hodně pěkných trailerů, ale bylo vidět, že se v nich záměrně nemluví. Jak se tedy Dieselovo máchání mečem a brokovnicí nakonec povedlo? Zhruba takhle.

 

Jak to vidí Mr. Hlad

Tak tohle fakt jako ne. Netvrdím, že jsem čekal zázrak, ale doufal jsem v alespoň průměrný film. Nakonec jsem ale dostal něco, co mě sice neuráží, ovšem do kina bych na to poslal málokoho. Poslední lovec čarodějnic nepokrytě vykrádá starší a obvykle lepší městské fantasy, do toho tu je Vin Diesel, jenž začíná být spíš tlustý než namakaný, pár solidních triků a příběh, který nedává smysl a zoufale moc si není vědom své hlouposti a tuposti. Akce je navíc překvapivě dost málo, všichni se tu tváří hrozně důležitě a momenty, kdy se režisér pokouší prodat hlášky, jsou vyloženě smutné. Někdy v půlce filmu jsem přepnul na úsporný režim, řekl si, že mě tenhle bezvýrazný blábol nezajímá a že jen počkám, až to celé skončí, abych mohl jít na oběd. Snad je tedy jasné, jak moc se mi Poslední lovec čarodějnic líbil a jak moc vám ho doporučuji.

 

Jak to vidí KarelR

Jako… netrpěl jsem. Poslední lovec čarodějnic dopadl zhruba podle očekávání, tedy jako béčkový fantasy výplach s překvapivě dobrými triky, který by chtěl být dalším Bladem nebo Hellboyem, ale je spíš bratránkem Underworldů a Já, Frankenstein. Neskonalou tupost ani nemá cenu řešit, u Lovce vás bude trápit spíš vágní výstavba světa, příliš „zamračený“ tón a často odfláknutá akce, které je mimochodem docela málo. Breck Eisner sice zvládl vyrobit pár cool záběrů a sem tam se trefí nějaká Dieselova hláška. Jinak ale nejvíc zaujme Rose Leslie (protože je super od přírody) a chvílemi Elijah Wood, jehož kněz ale nemá zase tolik prostoru. Do kina se každopádně hnát nemusíte. Na to je tahle čarodějnická báchorka až příliš úzkoprsá a vlastně jí chybí i nějaká pořádně epická scéna. Za devadesát mega by to kdekdo roztočil daleko víc!

Recenzi čekejte v nejbližších dnech.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace