Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #316 o Pixaru a lednici


ikona
Mr. Hlad
víkendový výplach
Jak moc dojemný umí být Pixar? Můžete mít doma vlastního Hana Sola? A kolik toho víte o filmových devadesátkách?  

Úplně poslední zářijový výplach

Song týdne
Emmy jsou rozdány, Andy Samberg zase ukázal, že humor mu nedělá žádný problém, a tentokrát si i zazpíval. To není žádné překvapení, kladný vztah k muzice ukázal s The Lonely Island už na několika CD a hity jako Jizz in My Pants nebo I Just Had Sex se člověku dostanou pod kůži víc, než by chtěl. Tentokrát to ale není zdaleka tak vulgární, ale minimálně stejně dobré. A písniček o tom, že člověk nemá dost času na to, aby mohl vidět všechny seriály a že se kvůli tomu musí zavřít do podzemního bunkru a žít několik měsíců mezi vlastními výkaly, moc není.

Průlet týdne
Sedmé Hvězdné války tu máme už za chvilku a tvůrcům se zatím daří tajit zápletku, detaily o postavách a snad i ty nejlepší scény. Každopádně průlet po Jakku, kde Malý Sokol utíká před TIE fightery, bude nejspíš hodně cool, to už nám trailery jasně naznačily. A na pouštní planetu, kde se odehraje úvod filmu, se teď můžete podívat ještě jednou a to přímo ze speedsteru, ze kterého máte parádní rozhled do všech stran.

 

Kvíz týdne
Redakce MoveZone začala objevovat krásy filmu především v devadesátých letech a dodnes na tohle období nedáme dopustit. I velká část čtenářů vyrůstala u Jurského parku, Jumanji a bondovek s Piercem Brosnanem, ale ta doba už je patnáct let daleko, takže je dost pravděpodobné, že jsme už tak nějak vytěsnili z hlavy ty filmy, které za to nestojí. Kolik si toho z devadesátek pamatujete vy, můžete zjistit po kliknutí na tenhle kvíz.

 

Režisér týdne
Michael Bay je jeden z nejlepších režisérů akčních filmů všech dob. Můžete s tím nesouhlasit, ale vzhledem k tomu, že tenhle Výplach píšu já, je vám to celkem k ničemu. Autor Skály, Armageddonu a Mizerů se v posledních letech bohužel zabíjí u čím dál tím méně zajímavých Transformers a víc než na jejich pátý film jsme zvědaví na jeho 13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi. Každopádně pokud máte s Bayem a jeho stylem problém, tady vám celkem jasně vysvětlí, proč si zaslouží když už ne obdiv, tak minimálně respekt.

 

Zoom týdne
Není nad dolly zoom. Já se teda teď tvářím, jako že už od doby, kdy jsem se přestal pomočovat, vím, co to je a kdo to neví, je hňup, ale zjistil jsem to asi před půl minutou, takže nebuďte nervózní. Taky ho znáte, jen asi nevíte, že se mu takhle říká. Je to záběr, při němž se zazoomuje na určitý objekt před kamerou, zatímco všechno okolo zůstává v původní vzdálenosti a nehne se to, určitě to znáte z Čelistí nebo Vertiga. Jo, je to cool a dodává to hodně napětí. A tady máte parádní sestřih.

 

Emoce týdne
Všichni víme, že pokud nějaké studio umí z diváků ždímat emoce, je to Pixar. Brečet u Toy Story nebo u začátku Vzhůru do oblak není ostuda, ani když měříte dva metry, vypadá to jako dřevorubec, nosíte plnovous do půl pasu a kámoši vám přezdívají Majzlík. Tyhle animáky to zkrátka s diváky umí a pokud máte jiný názor, tak si pusťte tohle video se sestřihem emocionálně nejsilnějších pixarovských scén. Je to tam pořád.

Fáze jedna týdne
První fázi už studio Marvel ukončilo před celkem dlouhou dobu. Představili se v ní Iron Man, Captain America, Thor a další hrdinové a padouši a ukázalo se, že diváky zajímají. Takže máme za sebou už i fázi dvě a zajímavě to vypadá i s trojkou. Na druhou stranu zavzpomínat si na nejlepší momenty Avengers, první dobrodružství Steva Rogerse nebo dobu, kdy Tony Stark přemýšlel, jak moc bude těžké utajit svou superhrdinskou osobnost před světem, si snad můžeme, ne?

 

Lednice týdne
Krom filmových Star Wars brzy dorazí i ty herní. Ve Star Wars Battlefront se budete moci podívat na nejslavnější bojiště, kde si po krku šli rebelové a Impérium. Můžete zasáhnout do bitvy na planetě Hoth, pokusit se zastřelit Dartha Vadera a údajně si zahrát i za Luka Skywalkera. Z toho člověku celkem vyschne v krku, když si ale předobjednáte speciální edici z Wallmartu, dostanete k tomu exkluzivní miniledničku s Hanem Solem zmraženým v karbonitu a mít zásobu drinků po ruce. Do lednice se vejde šest plechovek a umí nejen chladit, ale i ohřívat. To se na tom Hothu hodí. Jen ta cena je docela napálená.

 

Mix týdne
Upoutávka na novou Knihu džunglí od Jona Favreaua vypadá docela zajímavě. A mohla by být úspěšná, protože Disney nedávno zjistil, že předělávat klasické animáky do hrané podoby se vyplatí a diváky to baví. Původní disneyovské Mauglího dobrodružství je navíc staré osmačtyřicet let a i když má pořád svoje kouzlo, nová generace potřebuje nový film. Ta stará však nejspíš bude brblat. I proto jsou videa, která spojují původní animák s novým hraným filmem, celkem fajn. Ten přechod na novou verzi bude pro tradicionalisty méně bolestivý.

 

Duel týdne
Minule jsme se ptali na to, které šedesátníky byste rádi viděli v pořádné akční roli. A padala zajímavá jména. Michael Caine, Jack Nicholson, Viggo Mortensen, Miroslav Krobot, Jeremy Irons... no podívejte se sami.

 

Dnes se odpíchneme od Everestu. Tenhle napínák se nám líbil i proto, že byl realistický, ale pořád zatraceně chlapsky drsný. Nás by zajímalo, který film, z hor je podle vás nejlepší. Názvy pište do předmětu a v textu se rozkecejte.

Za týden zdar

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace