Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Shyamalan is back!? Horor vládne Americe, Cruise světu


ikona
Cival
m. night shyamalantržby
Tvůrce Vyvoleného a Šestého smyslu tentokrát důstojně! A M:I:5 doluje dolary... 

Prý je zpátky. Snad. Možná. Skomírající kariéru každopádně padlý režijní génius M. Night Shyamalan zvládl obstojně nakopnout. Jeho nízkorozpočtový found-footage horor The Visit o dvou mladých lidech, co jedou navštívit své prarodiče a na místě zjistí, že s babičkou a dědou není úplně všechno v cajku (taková hezká poprázdninová látka!), se sympaticky uvedl v amerických kinech s pětadvacetimilionovým otvírákem. Rozpočet byl přitom sotva pětinový!

TRŽBY FILMŮ M. N. SHYAMALANA

 

Shyamalanovi se starty vždycky celkem dařily. Ale tentokrát film má i lehce pozitivní recenze, takže by neměl následovat brutální sešup jako u Stalo se, Posledního vládce větru nebo Po zániku Země. Časy superhitového Šestého smyslu nebo absolutně geniálního Vyvoleného se asi jen tak nevrátí, ale je dobré vidět Shye, jak ze sebe tlačí slušné žánrovky, než aby dál klesal ke dnu. Drobnou pikantérií při tom je, že film distribuuje jisté studio... no fakt... zase si namastila kapsy ta šťastná hovádka z Universalu! Ti by letos vydělali majlant nejspíš i na čtvrtém dílu Byl jednou jeden polda. Neskutečná série a totální respekt!

Na zlato to nicméně nestačilo. Skoro 27 milionů si totiž taktéž překvapivě připsala novinka The Perfect Guy. Thriller o paničce, která našla toho pravého, než se z něj vyklubal násilnický dobytek, je na míru střižen afroamerickému středostavovskému publiku - a právě to se povedlo náramným způsobem zpěněžit. Září letos nebude tak chudé, protože i tahle výplň distribučního kalendáře zvládne nastřádat přes padesát mega. V českých kinech se premiéry nedočkáme a pranic nám to nevadí, furt ale lepší takovéhle psychodrámo, než aby kina válcoval Tyler Perry s nějakou svou novou srágorou.  

 

Stačí se kupříkladu podívat o stupínek níž, kde si bronz jistí nízkonákladové drama The War Room. Věřící diváci, jimž zhlédnutí tohoto poučného snímku nakázal nejspíš sám Bůh, za něj utratili dalších 7 milionů a celkově tedy už 39 mega. Tahle levná fašírka bude mít vyšší americké tržby než třeba předražená Fantastická čtyřka. Celkem sranda.

Subžánr religiózních dramat naštěstí není samospásný a třeba katastrofálně vyhlížející slzopudič 90 Minutes in Heaven, v němž Hayden Christensen pobíhá s dost šíleným knírkem a vzpomíná na to, jak málem zakalil, vyhořel se dvěma miliony z devíti stovek kin. Aspoň že tak.

 

Pátá důchodcovská procházka A Walk in the Woods s Redfordem a Noltem si vyškemrala čtyři miliony, stejně tak šestá Mission: Impossible 5. Jenže Cruiseův blockbuster se konečně dočkal premiéry v Číně a parádně jí využil, když si připočetl od úterý 86 milionů dolarů. Najednou má světové zisky na 612 milionech a náramný výhled na dvoustovku z Ameriky a sedmikilo ze světa. To se ten nový díl musí připravovat hnedle snáz.

Mimochodem v Číně to odpálili i Mimoni, a to za 21 mega během jediného dne, takže i tady se poletí vysoko vzhůru v historických tabulkách, dál přes miliardu do top desítky historie.

O MILIARDĚ MIMOŇŮ VÍCE ZDE

Do americké desítky se nicméně ještě vešla hiphopová pecka Straight Outta Compton, drama z exotických dálav No Escape, zrestartovaný Kurýr a hispánský animák Un Gallo con Muchos Huevos. Zajímá mě jen první zmíněný titul.

 

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se přihlásí celá řada solidně vyhlížejících bijáků do oscarové soutěže, souboj o komerční jedničku se ale smrskne na klání Deppovy gangsterky Black Mass s pokračováním young-adult ságy Labyrint.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace